Blink-182 v Česku, pokus č.3: Tom, Mark a Travis přijedou v létě
zdroj: iREPORT.cz

Blink-182 v Česku, pokus č.3: Tom, Mark a Travis přijedou v létě

22. 5. 2014 – 15:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Po dvou zkrachovalých snahách přivézt do Prahy pop-punkovou modlu Blink-182 se blýská na lepší časy. Trojice své umění předvede 15. srpna v pražské Tipsport Areně.

První ohlášený koncert Blink-182 v Praze zhatila v roce 2011 sama kapela, o rok později krach pořadatele. Prosby fanoušků pak přiměly organizátory festivalu Rock for People a promotérskou skupinu Conspiracy k akci a slavné trio se tak po letech čekání konečně ukáže v Česku. Že mají Blink-182 co nabídnout i v roce 2014 potvrzuje i jejich letošní headlinování na prestižních festivalech jako jsou britský Reading & Leeds nebo maďarský Sziget.

Historie kapely se datuje do roku 1992, kdy se pod původním názvem Blink dali dohromady baskytaristu a zpěváka Mark Hoppus a kytarista a zpěvák Tom DeLonge. Po sporu se stejnojmennou irskou kapelou později k názvu přidali, prý naprosto náhodnou číselnou kombinaci, 182. Za dobu své existence natočila 6 studiových alb. Za vrchol kariéry Blink-182 se označuje období mezi léty 1998 až 2001, kdy vyšla nejvíce ceněná alba Enema of the State a Take Off Your Pants and Jacket, obě s prodeji kolem 15 miliónů kusů.

Jednotliví členové paralelně pracují na svých sólových projektech a kooperacích. Tom DeLonge pokračuje s Angels & Airwaves, Mark Hoppus má novou kapelu Nothing and Nobody a Travis Barker sedí za bicími v superskupině Transplants. Jako bubeník i producent také spolupracuje s mnoha zajímavými osobnostmi hip hopové a rockové scény.

Vstupenky jsou k dispozici v ceně 888 Kč. Výhodněji si je budou moci pořídit návštěvníci Rock for People.

Odkaz na hudební novinky iREPORT zdroj: iREPORT.cz

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku