Angelina Jolie si nechala odstranit vaječníky a vejcovody
zdroj: tisková zpráva

Angelina Jolie si nechala odstranit vaječníky a vejcovody

24. 3. 2015 – 11:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Devětatřicetiletá americká herečka minulý týden podstoupila další preventivní chirurgický zákrok.

Podle dostupných informací Angelina tuto operaci plánovala už delší dobu, avšak chtěla na ni jít až později. Pak se jí ale v oblasti vaječníků objevila zánětlivá ložiska. Přestože testy ukázaly, že o rakovinu nejde, hollywoodská hvězda se raději rozhodla celou záležitost urychlit.

"Takže jsem zavolala svému manželovi do Francie a on už za pár hodin seděl v letadle. A ještě tentýž den jsem vyrazila za naší rodinnou chirurgyní," svěřila hollywoodská hvězda listu The New York Times a dodala:

"Říkala jsem si, že musím zůstat klidná a silná. Že nemám žádný důvod myslet si, že nebudu žít, neuvidím vyrůstat své děti a nikdy nepoznám svá vnoučata."

V současné době je tedy Jolie v menopauze a už nemůže mít děti. "Očekávám i nějaké fyzické změny, ale přijmu v klidu vše, co přijde. Ne kvůli tomu, že bych byla tak silná, ale prostě proto, že jde o součást života - a v tom není nic, čeho bychom se měli bát," komentovala to.

Připomeňme, že představitelka Lary Croft si před dvěma roky nechala provést preventivní dvojitou masektomii. Je totiž nositelkou mutovaného genu BRCA1, který výrazně zvyšuje riziko onemocnění rakovinou prsu či vaječníků.

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku