Akční hrdina s kytarou: Steven Seagal rozezní struny na Rock for people
zdroj: iREPORT.cz

Akční hrdina s kytarou: Steven Seagal rozezní struny na Rock for people

8. 5. 2014 – 15:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Steven Seagal, jehož diváci znají zejména jako hrdinu akčních filmů 90. let a mistra bojových umění, se v červenci představí ve zcela jiné roli. Společně se svojí bluesovou kapelou vystoupí na festivalu Rock for People.

Po úspěšné prvotině Nico, kterou na sebe Steven Seagal upozornil, následovaly filmy Těžko ho zabít nebo Muž s cejchem smrti. Mezi divácky nejúspěšnější snímky patří např. Nemilosrdná spravedlnost, Přepadení v Pacifiku nebo Aljaška v plamenech.

Ještě dříve, než se díky své zálibě - japonskému bojovému umění aikido - k filmu dostal, objevil svoji zálibu k hudbě, konkrétně k blues. Jeho bluesový projev uzrál i díky společnému jamování s legendami jako byli a jsou Bo Diddley, John Lee Hooker nebo B.B. King. Právě B.B. King o něm prohlásil: "Steve je na tu kytaru fakt dobrej..."

Svoji prvotinu Songs from the Crystal Cave vydal Seagal v roce 2005, o dva roky později následovala nahrávka Mojo Priest. Své hudební umění předvede Steven Seagal v rámci Blues Music Tour 2014 i v mnoha evropských zemích, kde divákům naservíruje koktejl blues, world music, rocku a popu.

Odkaz na hudební novinky iREPORT zdroj: iREPORT.cz


 

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku