Adam Sandler slaví 50. narozeniny! Připomeňme si jeho role
zdroj: tisková zpráva

Adam Sandler slaví 50. narozeniny! Připomeňme si jeho role

9. 9. 2016 – 10:40 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Adam Sandler, který dnes slaví své 50. narozeniny, je mimořádně úspěšným hercem, scénáristou, producentem, režisérem a hudebníkem. První velký úspěch zaznamenal jako účinkující v pořadu Saturday Night Live. Sandler debutoval ve filmu Šišouni v New Yorku, ve kterém si zahrál s Danem Aykroydem a Jane Curtin. Jeho další film Rivalové se stal jedním z nejúspěšnějších filmů roku 1996. Pojďme se dnes podívat na některé další filmy Adama Sandlera, které určitě stojí za to vidět.

Muži, ženy a děti (2014)
Snímek Muži, ženy a děti sleduje příběh skupiny středoškoláků a jejich rodičů, kteří se v době všudypřítomného internetu snaží zorientovat v měnících se vztazích, komunikaci, milostném životě i v tom, co si o sobě samých vlastně myslet. Film tematizuje sociální fenomény dneška, jako jsou videoherní kultura, anorexie, nevěra, honba za slávou a šíření nezákonného obsahu na internetu. Všechny postavy i jejich vztahy procházejí různými zkouškami a divákům se tak předestírá pestrá škála možností a cest, jimiž se lidé ve svých životech ubírají. Ať už jsou jejich zásadní rozhodnutí slibná nebo tragická, jedno je jisté - nikdo není v tomto roztodivném virtuálním světě imunní vůči obrovským sociálním změnám, které přicházejí díky neustálému používání telefonů, tabletů či počítačů.

zdroj: YouTube.com

Machři 2 (2013)
Hvězdná sestava filmu Machři se vrací (s některými zajímavými novými přírůstky) na filmové plátno. Letní komedie Machři 2 zastihne Lennyho (Adam Sandler) v pohodovém rozpoložení poté, co se s rodinou přestěhoval zpět do městečka, kde on i jeho přátelé vyrostli. Nikdo z nich však netuší, že na dospělé i jejich potomky se řítí nečekané události, které s sebou přináší poslední den školního roku.

zdroj: Archiv

Můj otec je šílenec (2012)
Náctiletý Donny (Adam Sandler) před lety zplodil syna Todda (Andy Samberg) a vychovával ho jako jediný rodič až do Toddových 18. narozenin. Nyní se už neviděli celé roky a najednou se Toddův život octne v troskách, když se v předvečer jeho svatby náhle objeví nezvaný Donny. Donny, který zoufale touží znovu obnovit svůj vztah se synem, je nyní donucen smířit se s následky své špatné výchovy.

zdroj: YouTube.com

Zkus mě rozesmát (2011)
Danny Macabee nosí falešný snubní prsten proto, aby mohl získávat ženy a přitom se nikdy nezavázat k opravdovému vztahu. Když nakonec potká dívku svých snů, najednou vyvstane problém a Danny musí rychle zinscenovat falešný rozvod. Zaplatí své dlouholeté asistentce Kathryn a jejím dětem, aby vystupovali jako jeho budoucí ex rodina. Po jedné lži následuje další, až se všichni ocitnou na rodinném výletě na Hawai, kde se každý z nich snaží držet jejich vymyšleného příběhu, dokud se sen nepromění v noční můru.

zdroj: YouTube.com

Machři (2010)
Komedie o pěti přátelích a bývalých spoluhráčích, kteří se po letech sejdou, aby vzdali poctu svému zesnulému basketbalovému trenérovi z dětství. Spolu se svými ženami a dětmi stráví víkend 4. července v domě u jezera, kde před léty slavili své vítězství. Navazují tam, kde přestali a zjišťují, proč zestárnout neznamená nutně dospět.

zdroj: YouTube.com

Klik - život na dálkové ovládání (2006)
Michael Newman (Adam Sandler) je věčně ustaraný workholik. Nemá téměř žádný čas na svou ženu (Kate Beckinsale) a děti, zvlášť když musí neustále usilovat o přízeň nevděčného šéfa (David Hasselhoff) a bojovat o zasloužené povýšení. Až potrhlý prodavač Morty (Christopher Walken) mu nabídne klíč ke splnění všech jeho přání: magické dálkové ovládání, díky kterému se může vyhnout všem životním přehmatům, jež pro něj měly stále nepříjemnější důsledky. Michael své nové schopnosti před okolím škodolibě tají, zrychleně přeskakuje nemilé události své rodiny i svých přátel a vůbec si neuvědomuje, že dálkové ovládání postupně přebírá kontrolu nad jeho životem.

zdroj: YouTube.com

Trestná lavice (2005)
Adam Sandler, Chris Rock, rapová superstar Nelly a legenda stříbrného plátna Burt Reynolds hrají v této divoké komedii o skupince odsouzených, která dá dohromady fotbalový tým, aby se utkala se svými největšími nepřáteli - vězeňskými strážci, kteří je drží za mřížemi!

Paul „Wrecking" Crewe (Adam Sandler) je bývalá hvězda amerického fotbalu uvězněná za jízdu pod vlivem alkoholu. Crewe je poslán do allenvillské věznice, jedné z nejhorších v zemi. Když mu ředitel věznice nabídne, aby sestavil tým pro zápas proti vězeňské stráži, Crewe angažuje Caretakea, zkušeného obchodníka, který vězňům vždy sežene vše, co chtějí. Tihle dva spolu dokáží vytvořit jeden z nejbláznivějších týmů, které kdy tuhle hru hrály.

zdroj: YouTube.com

50x a stále poprvé (2004)
Ošetřovatel arktických vodních zvířat Henry Roth (Adam Sandler) má svou budoucnost důkladně naplánovanou. Ve chvílích, kdy zrovna nepečuje o mořská zvířata v havajském Sea Life parku, láme srdce turistek a pokouší se navázat krátkodobou romanci. Dlouhodobý vztah u něj nepřipadá v úvahu - zhatil by jeho dlouholetý sen o výpravě na Aljašku, kde chce zkoumat podmořský život mrožů. Když se konečně přiblíží možnost, že by se Henryho sen stal skutečností, dojde během zkušební jízdy jeho škuneru k nečekané nehodě. Osud jej pak zavede do místní kavárny Hukilau, kde se setkává nejen s podezřívavými pohledy hostů, ale také s mladou a krásnou Lucy Whitmore (Drew Barrymore), jejíž šarm mu ihned učaruje.

Henry neodolá čerstvé vzpomínce na Lucy a její metodický způsob rozpitvání oplatek, ze kterých před jeho udiveným zrakem postavila dokonalý model vigvamu, a následující den navštíví kavárnu znovu. Lucy opět sedí sama se svými oplatkami, ze kterých tentokrát skládá velmi dekorativní srub. Když se jí u obdivuhodné vaflové stavby nedaří upevnit dveře, Henry vycítí svou příležitost, popadne párátko a problém elegantně vyřeší.

Henry se dá s Lucy do řeči a během zajímavé konverzace o oplatkách a mořských savcích v ní začíná nacházet stále větší zalíbení. Poruší své vlastní pravidlo o seznamování s místními děvčaty a domluví si s Lucy další schůzku. Když ale následující den dorazí a odvolává se na předchozí setkání, Lucy jej považuje za blázna a zavolá pomoc.

Lucy nemá ani nejmenší ponětí, kdo Henry je. A Henry si pomalu uvědomuje, že pokud bude chtít získat její přízeň, bude muset bojovat o její srdce každý den znovu až do konce života…

zdroj: YouTube.com

Velký táta (1999)
Sonny sice nedávno překročil třicítku, ale stále je vlastně velké dítě. Proč se ale stát zodpovědným, když život nabízí tolik vzrušující zábavy? Jednoho dne se ale něco změní a to, když se u něho doma objeví malý Julian.

Sonny se rozhodne postarat o mrňouse a tak dokázat sobě i své přítelkyni, že odpovědnost mu není zase až tak cizí. S přítelkyní to nakonec nevyjde, ale všechno zlé je pro něco dobré a tak v sobě tyhle dvě děti nalézají zalíbení. Jak si tohle šílené soužití může dopadnout ??? Další z řady skvělých komedií Adama Sandlera.

zdroj: YouTube.com

Rockeři (1994)
Říkají si Osamělí jezdci, jsou tři a hrají řízný heavy metal. Zpěvák a šéf skupiny Chazz, bubeník Pip a basista Rex. Hrají vytrvale a podle svého mínění i dobře, prorazit se jim však stále nedaří. V rádiu je nehrají, protože nejsou slavní a slavní nebudou, dokud je nebudou hrát v rádiu. Klasický začarovaný kruh, z něhož na první pohled není cesty ven. Osamělí jezdci se nehodlají vzdát a když to nejde po dobrém, rozhodnou se, že to zkusí po zlém, tedy skoro po zlém. V hračkářství si opatří několik umělohmotných napodobenin zbraní, které sice místo smrtích kulek chrlí vodu, ale vypadají dostatečně věrohodně, aby nebyly od pravých k rozeznání. Takto vyzbrojeni přepadnou malou rozhlasovou stanici, zajmou její osazenstvo jako rukojmí a vyhlásí svůj jediný požadavek. Chtějí, aby personál pustil demokazetu s jejich písničkami do éteru, tak, aby ji konečně slyšely miliony posluchačů a oni se mohli stát slavnými. Původní plán, který počítal s rychlým obsazením, okamžitým přehráním a rychlým zmizením se však poněkud zkomplikuje, když páska nešťastnou náhodou shoří. Jediná šance je pokračovat v přepadení a získat druhou pásku. Jenže tu má Chazzova dívka Kayla, se kterou se muzikant právě rozešel. A to zdaleka není všechno. Metalisti jsou z celé situace značně rozrušení, mnohem víc než jejich zajatci a navíc se venku rojí policie, která stanici obklíčila. Naštěstí se zdá, že až na výjimky mají zajatí rozhlasáci pro metalisty pochopení a dokonce se jim snaží pomoci hlídající policii přelstít.

zdroj: YouTube.com

Staňte se fanoušky filmů s Adamem Sandlerem:
Fanklub Muži, ženy a děti
Fanklub Machři 2
Fanklub Zkus mě rozesmát
Fanklub Můj otec je šílenec
Fanklub Machři
Fanklub Klik - život na dálkové ovládání
Fanklub Trestná lavice
Fanklub 50x a stále poprvé
Fanklub Velký táta
Fanklub Rockeři

Zatím bez komentáře, buďte první!