7 herců, kteří vydělali spoustu peněz i mimo Hollywood
zdroj: tisková zpráva

7 herců, kteří vydělali spoustu peněz i mimo Hollywood

6. 9. 2018 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Každá kariéra jednou skončí a stačí se podívat do historie a zjistíte, že až na pár výjimek se herci na výsluní udrží sotva dekádu. Je tedy potřeba myslet na zadní kolečka.

V době, kdy televizní seriály a minisérie popularitou konkurují hollywoodským spektáklům a streamovací služby jsou hladové po obsahu, jsou na tom herci lépe, než kdy dřív. Z Hollywoodu se mohou přestěhovat do televize, zařídit si teplé místečko v některém ze seriálů, nebo si zařídit nějakou reality show. To ale neznamená, že jednoho dne trpělivost diváků nepřeteče a červené světýlko na kameře nezhasne nadobro. Co potom? Někdo se stane režisérem nebo producentem a vydělává na slávě těch druhých (nebo mladších). A někdo začne podnikat úplně mimo branži. Ne vždycky to vyjde, ostatně zavřených restaurací, módních butiků a luxusních kadeřnictví bychom napočítali na hollywoodských bulvárech desítky. Ne každý má štěstí a ne každý má ty správné obchodní geny. Ale když se to povede, tak se peníze jenom sypou a než se nadějete, plníte stránky novin, aniž byste natočili jediný film.

George Clooney

Clooney rozhodně není případ vyšeptalého herce. Okamžitě by po něm skočilo několik projektů a navíc má vlastní produkční label a umí i režírovat, takže by za kameru i před ní mohl nastoupit lusknutím prstu. Na stará kolena se ovšem oženil, pořídil si dítě, a taky spolu s kamarádem začal prodávat kvalitní tequilu značky Casamigos. Ta šla i díky Clooneyho slávě na odbyt tak dobře, že ji za miliardu dolarů, ne to není překlep, odkoupila společnost Diageo. Clooney si tak se třemi společníky rozdělil tučnou sumičku peněz a obratem vydělal zhruba čtvrt miliardy dolarů. Vůbec bych se nedivil, kdyby něco z těch peněz investoval do rozjezdu dalšího brandu.

George Clooney zdroj: tisková zpráva

Kate Hudson

Blonďatou hvězdičku romantických komedií a dceru Goldie Hawn už na stříbrném plátně často nevidíme. A když ano, vždycky je skvěle oblečená. Je totiž chodící reklamou na svou vlastní značku Fabletics, která nabízí ženám elegantní sportovní oblečení, a postupně se propracovává i na zámořské trhy. Kate Hudson si prodejem textilu vydělá víc peněz, než když byla na vrcholu kariéry a brala několik milionů za každou roli.

Kate Hudson zdroj: tisková zpráva

Ashton Kutcher

Věděli jste, že Ashton Kutcher je jedním z nejúspěšnějších investorů mezi herci? Možná se vám trochu ztratil z radaru, ale všechny peníze, které vydělal na filmech, ale především účastí v seriálu Dva a půl chlapa, okamžitě vrážel do slibných online projektů. Andělský investor se z něj stal už kdysi dávno, když ho někdo přemluvil, aby investoval do firmy jménem Skype. Po tomhle prvním úspěchu se Kutcher už nikdy nezastavil a podpořil i projekty jako AirBnB a Duolingo. Má výjimečný čich na dobré investice a vydělává na nich obrovské jmění. Podobně třeba Justin Bieber na začátku zainvestoval do Spotify a znásobil už tak utěšený počet nul na svém bankovním účtu.

Ashton Kutcher zdroj: tisková zpráva

Jessica Alba

Možná na vás v některých rolích působí Jessica Alba dojmem hloupé blondýny (nebo hloupé brunety, podle toho, jakou má zrovna barvu vlasů), ale kdo se směje naposled… V roce 2011 založila firmu Honest, která vyrábí ekologicky šetrnou kosmetiku bez všech ošklivých přísad, která je vhodná pro děti a vůbec všechny s citlivou pokožkou. Během několika let ji dostala do všech hlavních amerických řetězců a od roku 2014 má značka pravidelně obrat ve výši několika stovek milionů dolarů.

Jessica Alba zdroj: tisková zpráva

Mary-Kate a Ashley Olsenovi

V kinech dnes vídáte tak maximálně Elizabeth Olsen, ale početná rodina Olsenových vládla stříbrným plátnům a televizím dávno předtím. Roztomilá dvojčata Mary-Kate a Ashley byly hrdinkami seriálu Full House a bezpočtu dětských filmů. Svou slávu a cit pro módu přetavily mladé slečny v několik módních brandů, které fungují dodnes a generují obrovské zisky. Z dětských hereček se tedy staly úspěšné podnikatelky.

Mary-Kate a Ashley Olsenovi zdroj: tisková zpráva

Robert De Niro

Otevřít si restauraci, to je sen mnoha herců a hereček. Řada z nich si ho splní, ačkoliv je to často podnikatelská sebevražda a černá díra na peníze. Ani síť restaurací Planet Hollywood podpořená Stallonem, Willisem a Schwarzeneggerem nepřežila a jsou z ní už jen jednotlivé podniky, z jejichž provozu slavná jména dávno utekla. Mnozí herci si založí podnik se svými neslavnými sourozenci, to je příklad např. Hamburgrárny Wahlburgers, kterou provozuje Mark Wahlberg se svými bratry. A pak jsou tu úspěšní šíbři, jenž se spojí s velkými jmény v šéfkuchařském oboru. Robert De Niro si podal ruku s japonským velmistrem Nobu Matsushitou a investoval do restaurací Nobu. Dnes jich jsou skoro tři desítky po celém světě. De Niro navíc rozjel svůj vlastní filmový festival (TriBeCa, pojmenovaný podle čtvrti v New Yorku) a investuje i do realit.

Robert De Niro zdroj: tisková zpráva

Paul Newman

A na závěr jsme si nechali pomyslnou třešinku na dortu. Paul Newman nás opustil před deseti lety (přesně na den tomu bude za tři týdny, 26. září), ale jeho značka Newman’s Own pořád vydělává. Newmanovi nikdy nepřirostl Hollywood k srdci a raději žil v klidu na venkově na druhé straně USA, v Connecticutu. Tady se rozhodl dodávat do místních obchodů produkty ze svojí farmy. A veškeré zisky věnovat na konto charit a pořádat za ně dětské tábory pro chudé děti. Myšlenka se ujala, výrobky Newman’s Own jsou v obchodech dodnes a vydělávají další a další miliony dolarů pro chudé děti v USA i po celém světě. Newmanova vznešená myšlenka je nesmrtelná a ponese do budoucna své ovoce. A to je vůbec ta nejlepší investice, kterou si lze představit.

Paul Newman zdroj: tisková zpráva

Zatím bez komentáře, buďte první!