7 celebrit, o kterých jste si mysleli, že jsou Američany (ale nejsou)
zdroj: Profimedia

7 celebrit, o kterých jste si mysleli, že jsou Američany (ale nejsou)

14. 7. 2016 – 10:14 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Letní šňůra koncertů slavných zpěváků pokračuje - v úterý 26.7. totiž poctí Prahu svou přítomností samotná R&B-popová děva Rihanna. Ačkoliv je tato zpěvačka nejslavnější ve Spojených státech, pro mnohé bude možná překvapivé, že původně pochází mimo Severní Ameriku. A není jediná! Celá řada “amerických” celebrit i politiků se narodila mimo svou nynější “druhou vlast”. U sedmi z nich jste to možná nečekali.

Ryan Gosling

Jeden z nejpopulárnějších současných amerických herců, kolem jehož charisma a svůdnosti koluje celá série vtipů a memů, je ve skutečnosti původem Kanaďan. Jistě, Gosling se řadí mezi bohatý počet podobných kolegů z anglofonní části Kanady, u Goslinga je však geneze jeho původu ještě složitější – narodil se totiž v Ontariu jako syn frankofonního otce a do Spojených států se jeho rodina přestěhovala až, když mu bylo 12 let. Bilingvální průprava rodičů mu přišla vhod, když začal s hereckou kariérou.

Ryan Gosling zdroj: Warner Bros. Pictures

Rihanna

Když už jsme nakousli Rihannu, sluší se vysvětlit i její kořeny. Zpěvačka sama se narodila jako Robyn Rihanna Fenty na karibském Barbadosu. Její domovinou bylo město Saint Michael o přibližné velikosti Olomouce. Poměrně dlouho žila v jenom o pár tisíců větším Bridgetownu, kde spolu se svým drogově závislým otcem na ulici prodávala oblečení. Na ostrově ji teprve v roce 2003 objevil americký hudební producent a přemluvil pro účast v projektu Destiny's Child. Zbytek už je historie.

Rihanna zdroj: HBO

Charlize Theron

V Americe našla svůj domov i půvabná herečka Charlize Theron, narozená původně v Jihoafrické republice. Také ona má pohnuté dětství – dokonce ještě více než Rihanna jako dcera drogově závislého násilníka. Charlizin otec byl totiž alkoholik, který její matku fyzicky napadal, v roce 1991 byl zabit její matkou. Soud situaci vyhodnotil jako nutnou sebeobranu. Charlize později v 16 letech získala modelingový kontrakt, který ji katapultoval vstříc světu, rok na to pak přesídlila trvale do Spojených států.

Charlize Theron zdroj: Mars Distribution

Alexander Skarsgard

Jak naznačuje jeho příjmení, Alexander Skarsgard je původem ze severu Evropy. Narodil se ve Stockholmu a je nejstarším synem jiného slavného herce, Stellana Skargarda. Dlouho tak kráčel v jeho šlépějích a již v dětství se stal národně známým hercem, mezi 13 a 20 lety však řemeslo opustil. Později navázal rovnou přestěhováním do New Yorku. Od té doby se znovu proslavil celou řadu "drsně-amerických" včetně mariňáka v seriálu Generation Kill, majitele baru v Pravé krvi a nejnověji i britsko-americkou figuru Tarzana!

Alexander Skarsgård zdroj: Foto: Warner Bros

Kiefer Sutherland

Když už jsme však u amerických hrdinů, rovněž v případě Kiefera Sutherlanda je jeho původ komplikovanější. Syn Donalda Sutherlanda, slavného herce kanadského původu, se totiž původně narodil v Anglii. Jeho kmotrem je dokonce kanadský politik skotského původu - ostrovní kořeny jsou tedy velmi silné. Do Ameriky se jeho rodina přesunula v průběhu 70. let z Kanady. Je to paradoxní, protože Jack Bauer je vzdor svému německy znějícímu jménu jedním z nejvýznamnějších fiktivních špionů posledních dekád. Zatímco u jeho kultovního předchůdce 007 je však ne-britský původ na obtíž, v případě Kiefera Sutherlanda ničemu nevadí.

Kiefer Sutherland zdroj: 20th Century Fox Television

Milla Jovovich

Až z druhé strany železné opony utekla Milla Jovovich, narozená původně jako Milica Bogdanovna Jovovich v ukrajinském Kyjevě, tehdy součástí Sovětského svazu. Aby toho nebylo málo, nejenže její matka byla etnická Ruska, ale její otec pro změnu zase Srb. Rodina utekla z východního bloku z politických důvodů v roce 1980 do Londýna a po rozvodu se Milla dostala až do Los Angeles. Odtud už nebylo daleko ke kariéře modelky, z níž Milla promptně přesedlala na hereckou dráhu.

Mila Jovovich zdroj: Universum Film

Elon Musk

Po baterii herců však seznam zakončíme docela jiným oborem. Podnikatel, inženýr a vědecký nadšenec Elon Musk je dnes jméno, které si mnozí spojují s novými technologiemi na poli amerických vozů, vlaků i raket. Elon Musk se však, podobně jako Charlize Theron, narodil v Jihoafrické republice. Jeho výhodou však byla matka kanadského původu - když tak jako mladý snílek odešel studovat do Kanady, občanství jeho matky mu zajistilo zároveň i získání kanadského občanství. Musk nejprve studoval v Ontariu, pět let na to se však přesunul do Kalifornie. Sedm let na to pak získal i americké občanství - tou dobou už však platil za hodnotného a bohatého byznysmena.

Elon Musk zdroj: tisková zpráva

Zatím bez komentáře, buďte první!