6 zpěváků, u kterých vás překvapí, že nejsou z USA
zdroj: Profimedia

6 zpěváků, u kterých vás překvapí, že nejsou z USA

20. 4. 2017 – 17:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Pražské Rock Café poctí v sobotu 22. dubna britská indie-rocková formace Circa Waves. Rodáci z Livervoolu Česku znovu připomenou, že vzdor románku popkultury s americkou muzikou se najdou davy kvalitních zpěváků mimo Severní Ameriku. Vzpomněli jsme na několik, kteří připomínají, že talent a um se můžou ukrývat kdekoliv po světě.

6. Nicki Minaj

Slavná rapperka, zpěvačka, skladatelka a herečka je dnes možná symbolem hudebního vkusu mnohých mileniálů, ve skutečnosti se však narodila jako Onika Tanya Maraj ve městě Saint James na Trinidadu a Tobago. Její předci pocházeli z Indie, Afriky a Trinidadu, rodiče pak budoucí hvězdu přestěhovali do Spojených států v pěti letech.

Nicki Minaj zdroj: Getty Images for MTV Networks

5. U2

Tady trochu ohýbáme realitu, snad každý totiž ví, že frontman kapely Bono pochází z Dublinu. Rovněž jádro kapely složené ze zbylého tria však pochází z Irska. Bono sám se narodil jako Paul David Hewson a ke svému dnešnímu "jménu" přišel z přezdívky - jeho kamarád Gavin Friday mu totiž začal přezdívat Bono Vox, což je latinský výraz pro "dobrý hlas", a fráze se časem jak uchytila, tak i pokrátila.

U2 - Bono Vox zdroj: Universal Island

4. Avril Lavigne

Zemi původu poprockové celebrity populární zejména kolem roku 2000 jste si dost možná zařadili do Kanady. Země javorového listu ostatně zásobuje Ameriku a celý svět celou řadou dalších známých jmen (za Justina Biebera ti opravdu děkujeme, Kanado). Detaily však nejsou bez zajímavosti - Avril se totiž narodila v titěrném městečku Belleville frankokanadským rodičům, přičemž její otec přímo pochází z Francie.

Avril Lavigne zdroj: Vevo

3. Rihanna

Dost možná nejpopulárnější současná "americká neamerická" zpěvačka původně pochází z města Saint Michael z Barbadosu. Její celé jméno zní Robyn Rihanna Fenty. Její matka má afroamerické kořeny, otec pak afrobarbadorské a irské kořeny. Neslavné je pak Rihannino dětství ovlivněné otcovou závislostí na cracku a alkoholu - což postupně vedlo až k rozvodu. Jako jedno z mála jmen našeho seznamu nezískala popularitu až po přestěhování do Států, naopak ji na Barbadosu objevil americký hudební producent Evan Rogers.

Rihanna zdroj: A&E Television Networks

2. AD/DC

Taktéž australské kořeny rockové/heavy metalové legendy AD/DC jsou relativně dobře známé. Od prvního vystoupení AD/DC však uplynulo už více jak půlstoletí, v osidlech času by se tak mohlo ztratit, že na zformování kapely došlo sice v Sydney, ironií osudu se však zakládající bratři Youngovi původně narodili ve skotském Glasgow a na jižní polokouli se přestěhovali až v roce 1963.

AC/DC - koncert v Doningtonu (1992) zdroj: Česká televize

1. Freddie Mercury

Dost možná nejlepší zpěvák známé hudební historie se narodil jako Farrokh Bulsara - skutečnost, že se narodil Párským rodičům pocházejícím z Indie, je dobře známá. Nebyl byl to však Freddie Mercury, aby to nebylo celé ještě o něco komplikovanější. Namísto indického státu Gudžarát, odkud rodiče pocházeli, se totiž budoucí hvězda Queenů narodila ve městě Stone Town v Zanzibaru, kde jeho otec pracoval jako koloniální úředník. Jeho rodina se do Ameriky přestěhovala až po zanzibarské revoluci z roku 1965.

Queen zdroj: Douglas Puddifoot

Zatím bez komentáře, buďte první!