6 překvapivých herců, kteří skoro hráli ve Star Wars
zdroj: Falcon

6 překvapivých herců, kteří skoro hráli ve Star Wars

15. 5. 2017 – 11:58 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Už letos na vánoce má dorazit další, tentokrát sedmý díl ságy Star Wars. S prvním, nedávným trailerem se pomalu začíná na plné obrátky roztáčet reklamní kampaň, která divákům slíbí setkání s množinou starých i nových tváří. Ironií osudu však původně mohli ve Hvězdných válkách potkávat zcela jiné herce, než jaké si oblíbili.

6) Leonardo DiCaprio jako Anakin Skywalker

Bizarní casting se pojí již s původní trilogií, ale teprve u té nové, prequelové, kdy byly Hvězdné války celosvětově populární po víc jak generaci, se děly skutečně zvláštní věci. Jedním z těch, kteří se tak skoro stali Anakinem, byl tehdejší velký hit indie filmů Leonardo DiCaprio. Titanic z DiCapria později učinil globální fenomén - byl to však DiCaprio, kdo odmítl hrát Anakina, prý kvůli tomu, že nechtěl příliš velkou pozornost, jaká by se s podobnou postavou pojila.

Leonardo DiCaprio - Titanic zdroj: Bontonfilm CZ

5) Orson Welles jako Darth Vader

V českém znění mluví Darth Vader hlasem před čtyřmi lety zesnulého Bohumila Švarce, v angličtině však Vader mluví kultovními hlasivkami Jamese Earla Jonese. Vzdor všemu, co Jones navždy zfinancuje, půjde zřejmě o jeho nejslavnější roli - a to paradoxně při skutečnosti, že v titulcích prvních dvou filmů vůbec nefiguruje. Původním výběrem George Lucase však nebyl černošský herec, nýbrž slavný režisér, scenárista a představitel Orson Welles, jehož sláva vrcholila během éry klasického Hollywoodu. Nakonec se Lucas však rozhodl, že Wellesův hlas je příliš provařený - plus by jeho účast zřejmě ukousla příliš velký koláč rozpočtu.

Orson Welles - Casino Royale zdroj: Bontonfilm

4) Kurt Russell jako Han Solo

V roce 1977 byl Kurt Russell na počátku své kariéry stejně jako Harrison Ford - oba dva de facto spoluzaložili moderní akční/dobrodružný film. Russell Útěkem z New Yorku, Ford Indiana Jonesem. Je přitom věru ironické, že původně mohl Hana Sola hrát právě Kurt. Herec se zúčastnil castingu na slavného galaktického pašeráka, George Lucas se však nakonec rozhodoval až dle Fordovy a Hamillovy (Luke) "chemie" - a ta byla mezi oběma herci zkrátka lepší.

Kurt Russell - Útěk z New Yorku zdroj: Bontonfilm

3) Tupac jako Mace Windu

I když se v prequelové trilogii (Skrytá hrozba - Klony útočí - Pomsta Sithů) jako černošský Jedi nejvíce proslavil Samuel L. Jackson, stačilo málo a jeho roli mohl převzít kultovní rapper Tupac. Zní to bizarně, pokud však uvážíme, že Jackson sám byl nejslavnější pro drsného gangstera z Pulp Fiction a nejslavnější rolí Ewana McGregora byl předtím drogový Trainspotting, úloha rappera ve vedlejší roli není o tolik odlišnější.

Tupac - Poetic Justice zdroj: Columbia Pictures

2) Jodie Foster jako princezna Leia

Kuriózní mohlo být i obsazení Jodie Foster do role Carrie Fisher. Jodie by totiž jako rebelantské princezně bylo v prvním filmu sotva 14 let. Již dnes přitom kolují komunitou vtipy o podezřelém flirtování mezi postavami Luka a Leii, o nichž následné filmy odhalily, že šlo o sourozence. Harrisonovi Fordovi, jehož Han později s Leiou skončil, bylo navíc tehdy přes třicet. Pokud by však Foster získala roli, kterou hrála Carrie Fisher ve svých 20 až 21 letech, hypotetická situace ústředního dua by už pomalu smrděla kriminálem.

Jodie Foster - Podivný pátek zdroj: Buena Vista Distribution Company

1) Michael Jackson jako Jar Jar

Jar Jarova postava je dost možná nejvíce nenáviděným "hrdinou" Hvězdných válek obecně. Těžko proto odhadnout, co by s reakcemi diváků udělala možnost, že mohl neslavnou digitální postavičku hrát popová ikona Michael Jackson. Jeho účast byla zvažována, Jackson ale trval na tom, že jeho Jar Jar bude mixem digitálních triků a klasické přítomnosti herce (Jacksona) na place - jenže Lucas chtěl stvořit plně digitální postavu. Dvojice se proto nakonec rozešla v dobrém a Lucas do role (později digitálně překresleného) Jar Jara obsadil Ahmeda Besta.

Michael Jackson - Ghosts zdroj: MJJ Productions

Zatím bez komentáře, buďte první!