6 nejméně padnoucích herců v historických rolích
zdroj: Cinemart

6 nejméně padnoucích herců v historických rolích

8. 4. 2018 – 18:05 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Tak vtipný film, že jej v Rusku raději zakázali – takto by mohla být označována politická satira Ztratili jsme Stalina, která ve čtvrtek 5. 4. zamířila do kin. Vedle obecné roviny příběhu o hledání nástupce vůdce Sovětského svazu je například zajímavé, že si historické sovětské postavy a je představující, a paleta britských herců… z logických důvodů není mnoho podobná. To však nakonec není zase tak výjimečná situace. Vzpomněli jsme na šest dalších postav, které by si s jejich skutečnými předlohami spletli jenom slepci.

6) Ježíš Kristus z... nejrůznějších filmů

Těžko pochybovat o tom, že Ježíš Kristus platí za globální celebritu - jeho obrázky mají po celém světě doma lidé ještě častěji než v případě Ronalda nebo Michaela Jacksona! Je ovšem vysoce nepravděpodobné, že by Ježíš - pokud vůbec existoval - měl tvář připomínající anglického pasáčka koz. Vzhledem ke vzhledu židovského etnika na počátku letopočtu, i svému povolání a stravě, by Ježíše ve filmech měl hrát spíše někdo jako Naveen Andrews, představitel Sayida ze Ztracených.

Jesus zdroj: tisková zpráva

5) Tony Mendez z Arga

Ben Affleck si pár let nazpět se svým filmem Argo sáhl do oscarových vod. Příběh o záchraně zajatců z Iránu skrze natáčení fiktivního filmu však - nepřekvapivě - mnoho reálií náležitě přibarvil. Mezi nimi i identitu Tonyho Mendeze, plánovače celé operace, kterého si zahrál sám Affleck. Skutečný Mendez měl charisma průměrného úředníka, jako bonus s enormními brýlemi a knírem typickým pro 70. léta.

Tony Mendez - Argo zdroj: tisková zpráva

4) Jindřich VIII. z Tudorovců

Nejslavnější anglický král & zároveň sňatkový podvodník to má se vzhledem složité - raně novověké portréty neoplývají příliš vysokou věrohodností, a tak si musíme leccos domýšlet. Jonathan Rhys Meyers, který si Jindřicha zahrál v Tudorovcích, sice vágně připomínal některé Jindřichovy mladší portréty, ale jiné příliš nikoliv - je navíc zcela jisté, že pro pozdější řady by Meyers musel zestárnout o 20 let a přibrat 50 kilo.

Jindřich VIII. Tudor z Tudorovců zdroj: tisková zpráva

3) Čingischán z The Conqueror

Kde naopak domýšlení netřeba, je u Čingischána - vzdor tomu, že jednoho z největších dobyvatelů lidské historie můžeme vidět jen na velmi hrubých malbách, je prakticky zcela jasné, že vzhledem k místu původu nevypadá jako John Wayne. Bělošský Američan si Čingischána zahrál v neslavném filmu The Conqueror natočeném v polovině 50. let.

Čingischán z The Conqueror zdroj: tisková zpráva

2) Oskar Schindler ze Schindlerova seznamu

Nakonec i Schindlerův seznam přidává hlavnímu mesiáši značnou porci sexappealů. Ačkoliv charisma obou mužů, dle zkazek pamětníků, funguje vcelku akurátně, Liam Neeson by si pro vyšší podobnost musel třebas vypěstovat ještě mnohem menší vlasovou pokrývku... a dodat si ještě o něco víc generický vzhled.

Oskar Schindler ze Schindlerova seznamu zdroj: tisková zpráva

1) Frank Abangale z Chyť mě, když to dokážeš

Byl to jeden z filmů, které světu po Titanicu připomněly, že Leonardo DiCaprio není jenom pěkná tvářička, ale že má i dostatek hereckého talentu. Chyť mě, když to dokážeš, ale zároveň platil i za absurdní důkaz, jak moc se filmové postavy liší od svých předloh. Skutečný Frank Abagnale mladší, vypadal zcela odlišně - a kdybychom jej měli někým obsadit, pak by to byl spíše Wagner Moura, který v seriálu Narcos sehrál roli Pabla Escobara.

Frank Abangale z Chyť mě, když to dokážeš zdroj: tisková zpráva

Zatím bez komentáře, buďte první!