6 nejdivnějších heavy metalových kapel se zvláštní inspirací
zdroj: Profimedia

6 nejdivnějších heavy metalových kapel se zvláštní inspirací

29. 3. 2018 – 10:30 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Již tento pátek 30. března se Česko může těšit z koncertu metalové formace Pretty Maids. Dánská formace vznikla již v roce 1981 a má za sebou již 16 alb - spolu s ní navíc vystoupí hardrocková skupina Pink Cream 69, která letos rovněž slaví třicáté narozeniny. A to je ideální čas si připomenout, co vše nám metal za svou historii dal.

6) Battlelore

Jak už napovídá název, finská formace Battlelore se specializuje zejména ve folk-metalovém vyprávění výjevů ze ságy J.R.R. Tolkiena. Napříč svými šesti alby tak pějí písně zasazené do světa Pána prstenů, Hobita a příbuzných fantasy. Metal samozřejmě neměl k fantasy nikdy přehršle daleko, stačí vzpomenout na Manowar. Battlelore však bere celý koncept ještě seriózněji a ne nadarmo čekal rozkvět formace po premiéře filmové adaptace Petera Jacksona.

zdroj: Archiv

5) Powerglove

Naproti tomu Powerglove má zcela jinou prazvláštní inspiraci – staré a obskurní videohry. Členové kapely se během koncertů oblékají jako postavy z her a posluchačům dávají ochutnat speed-metalové covery písní ze starých dílů Final Fantasy či Mega Mana. Pro tradiční zážitek z domácího prostředí si však fanoušci Powerglove budou muset připlatit za výlet až do Los Angeles.

zdroj: Archiv

4) The County Medical Examiners

Pokračujeme dále skrze formaci pojmenovanou… po doktorech. The County Medical Examiners si nemůže stěžovat na nedostatek inspirace – ústřední trio performerů jsou totiž skuteční doktoři, což jejich gore-grindovému přednesu dává o kapku větší autenticity než je v případě metalu obvykle běžné! Ostatně, poslechněte si sami, kolik mají doktůrci v sobě elánu.

zdroj: Archiv

3) Alestorm

Popojedeme do světa námořníků a pirátů. Alestorm si totiž právě ty bere na paškál – a není se čemu divit, svět rabování, popíjení a rvaček k jejich folk/power-metalu dokonale sedne. Alestorm má krom zábavné premisy i výjimečně burleskní koncerty – vyrazit se o tom přesvědčit můžete do Skotska.

zdroj: Archiv

2) Macabre

I když s motivem smrti či násilné smrti operuje hromada metalových kapel, Macabre si vytvořila vlastní subžánr nazvaný jedině jako „murder metal“. Za čtvrtstoletí své dráhy kapela čerpala ve svých písních zejména inspiraci u životopisů slavných sériových vrahů, a tomu odpovídá i její poměrně tíživá stylizace.

zdroj: Archiv

1) Brujeria

Členové Brujeria jsou na první pohled stejně autentičtí jako The County Medical Examiners, ale za to podstatně metalovější. Death-metalovou formaci totiž údajně tvoří hispánští muzikanti, kteří si hudbou krátí čas během života s novou identitou. Dříve totiž prý patřili mezi mexické narkobarony. Teprve v průběhu let byly postupně vyzrazeny pravé identity… mezi něž patřil kytarista Fear Factory či basista Napalm Death – tedy sice talentovaní hudebníci, nikoliv však bývalí narkobaroni. Brujeria vzdor porušení fasády stále hraje tak, jako na počátku své dráhy.

zdroj: Archiv

Zatím bez komentáře, buďte první!