6 nejdivnějších filmů podle her
zdroj: Vertical Ent.

6 nejdivnějších filmů podle her

12. 4. 2018 – 10:30 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Nový akční biják Rampage: Ničitelé, který jde do kin tento týden 12.4., se ani nesnaží tajit svou béčkovou předlohu. Film na motivy prastaré stejnojmenné videohry se naopak pyšní vyšinutou premisou – v tom nejlepším smyslu slova. Filmy podle her si ostatně na podobné šílenosti nikdy nemohly stěžovat. Vzpomněli jsme na šest dalších nejdivnějších z nich.

6) Mortal Kombat

Filmový Mortal Kombat je obecně považován z ten lepší příklad filmů podle her – nic to však nemění na tom, že rozhodně právoplatně patří mezi nejdivnější adaptace. Natočit totiž film podle hry, v níž se na obrazovce toliko řežou 2 až 4 postavy, to chce rozhodně značnou víru v kvalitní produkt. Bonusem je navíc příšerný druhý filmový díl, který zachovává ujetost ságy… ale s dobrým bijákem si jej tentokrát už nikdo nesplete.

Mortal Kombat zdroj: Intersonic

5) Street Fighter

Prakticky identicky je na tom „konkurenční“ Street FighterJean-Claudem Van Dammem. Také tentokrát je výsledek koukatelný – ostatně jako vždy, když JCVD předvádí záporákům roznožky. Krom limonádové zápletky, překvapí i Raula Julia ve své poslední roli. Raul jistě nečekal, že poslední rolí před smrtí bude právě role šíleného generála Bisona.

Street Fighter: Poslední boj zdroj: Falcon

4) Pixely

Chris Columbus točíval v plné formě kvalitní žánrové filmy – v posledních letech, zvláště s přispěním herců, jako je Adam Sandler, však můžeme na jeho někdejší slávu jen nostalgicky vzpomínat. V Pixelech takto sesmolil story o tom, kterak se mimozemská invaze inspirovala u videoher a napadla nás převlečená za naši popkulturu – a zábava to byla zrovna tak umná, jak chytře zní i její premisa.

Pixely zdroj: Falcon

3) Max Payne

Filmový Max Payne není ani tak bizarní tím, co ukazuje – ve srovnání s Rampage je vlastně předloha pro filmovou adaptaci doslova jako dělaná. Herní Max byl přímo inspirován hongkongskými akčními filmy i noirovkami a dával na odiv filmové nápady. A právě v tom je háček filmové verze – nějakým zázrakem se filmařům totiž povedlo podobný zlatý důl nápadů přeměnit na nemastnou, neslanou nudu vhodnou sotva na nedělní odpoledne.

Max Payne zdroj: Bontonfilm CZ

2) Postal

Německý režisér Uwe Boll si na špatných adaptacích her do filmového provedení doslova vystavěl kariéru – vlastně bychom jeho filmy jako Alone in the Dark, Bloodrayne nebo House of the Dead mohli zaplnit většinu pozic v našem seznamu. Postal má však přesto unikátní pozici díky tomu, že se snažil být naschvál špatný. A přesto byl… jen špatný. Film na motivy kontroverzní hry, v níž šlo jen o bezcílné zabíjení, se sice tvářil jako politická satira, ale ve skutečnosti šlo jen o další zbytečný, nudný film podle hry.

Postal zdroj: Boll Kino Beteiligungs GmbH & Co. KG

1) Super Mario Bros.

Snad nic se však – možná s výjimkou Rampage? – nemůže rovnat pradávnému nápadu jménem Super Mario Bros. Film na motivy japonské hopsačky hrozil psychedelickými kvalitami již na počátku. Natáčet totiž příběh o tom, jak dvojice instalatérů zachraňuje pohádkovou princeznu ze spárů oživlých houbiček, to zní jako solidní matroš. Teprve účast slovutných herců jako byl Bob Hoskins nebo Dennis Hopper však překovala Super Mario Bros. v legendárně nepovedený film, na který se s láskou vzpomíná dodnes.

Super Mario Bros. zdroj: Buena Vista Pictures

Zatím bez komentáře, buďte první!