6 herců, kteří skoro hráli slavné marvelovské hrdiny
zdroj: Falcon

6 herců, kteří skoro hráli slavné marvelovské hrdiny

9. 5. 2016 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Nejnovější marvelovský snímek Captain America: Občanská válka je tu, a spolu s ním i ultimativní zápas Týmu Iron Man proti Týmu Cap! Obě skvadry superhrdinů jsou ikonicky spjaté s tvářemi svých představitelů, jenom pár let nazpět mohlo být ale vše jinak. Robert Downey Jr. či Chris Evans totiž rozhodně nebyli první vlnou slavných charakterů. Poznejte marvelovské hrdiny, kteří mohli vypadat dočista jinak!

Steve Buscemi
Postava: Hulk

Hned první jméno je pecka jako z děla! Už jen kvůli tomu, že většina představitelů Hulka (Eric Bana, Edward Norton, Mark Ruffalo) je poměrně silná i ve svém nezeleném já. Představa Buscemiho, jak se mění v šíleného svalovce je stejnou měrou komická, jako i strašidelná. Buscemi by navíc bezpochyby dokázal Bruci Bannerovi propůjčit výkon totálního zoufalce, která pod svou kontrolou nemá vlastní tělo. Proč jsme se tedy Buscemiho nakonec nedočkali?

Namísto soudobých „seriálových“ marvelovek se Buscemi ucházel o první hulkovský film od Anga Lee z roku 2003, v němž nakonec hlavní roli získal právě Eric Bana. Jeho casting došel tak daleko, že byly testovány i kamerové zkoušky – přesto nakonec roli nezískal. Je možné, že stál jako Hulk za prd, dá se však i tušit, že producenti chtěli do role superhrdiny přeci jen o něco populárnější a klasičtější tvář než zrovna tu Buscemiho. Eric Bana byl navíc po Černý jestřáb sestřelen na vrcholu popularity, a tak i logičtější volbou pro velkofilm.

Eric Bana ve filmu Hulk (2003) zdroj: tisková zpráva

John Krasinski
Postava: Kapitán America

Kdo že? John Krasinski se proslavil jako hvězdička v komediálním seriálu The Office neboli Kancl (americká verze). Když se však před pár lety vybíral představitel Kapitána Ameriky, akutně hrozilo, že se stane hollywoodskou superhvězdou první jakosti namísto Chrise Evanse. Představa Krasinskiho v marvelovském filmu ovšem není tak šílená, jak se může na první pohled zdát – ze stejného seriálu totiž pochází i Chris Pratt neboli Starlord ze Strážců galaxie.

Právě Krasinskiho humor a nadhled měl učinit postavu chlapa, co se obléká do americké vlajky, o něco přijatelnější. Nakonec však namísto toho produkce vybrala podstatně známějšího Chrise Evanse, a to ačkoliv mu přitížila role Lidské pochodně ve Fantastické čtyřce. Namísto komedianta se totiž Kapitán America stal spíše nositelem naivních ctností – k čemuž je Evans přeci jen vhodnější volbou.

Chris Evans jako Captain America zdroj: tisková zpráva

Bob Hoskins
Postava: Wolverine

Jedna pecka z minulosti – a to ačkoliv nemluvíme ani o marvelovském filmovém seriálu, ani o „konkurenčních X-Mennech“. Wolverine je však, alespoň na stránkách komiksů, pořád marvelovský geroj! Dávno před vznikem filmové série Bryana Singera, kde se jako Wolverinův představitel proslavil Hugh Jackman, přitom hrozilo, že si jeho první verzi zahraje poněkud zavalitý britský sympaťák Bob Hoskins.

Singerovi X-Meni jsou totiž jenom jednou z mnoha adaptací, kterou filmaři v průběhu let zvažovali. Hoskins měl sehrát Wolverina ve verzi, která měla být natočena už v 80. letech. Ačkoliv na ní paradoxně nikdy nedošlo, ironií osudu byl Hoskins v něčem autentičtější než sám Jackman. Především jeho malý vzrůst a permanentní naštvanost byla jako vytažená z komiksového sešitu. Osud tomu však chtěl jinak a tak jsme se známého Wolverina dočkali až v novém tisíciletí.

Hugh Jackman jako Wolverine zdroj: tisková zpráva

Leonardo DiCaprio
Postava: Spider-Man

Obdobně bizarně působí představa Spider-Mana s tváří Leonarda DiCapria. Mělo se tak stát v roce 1999, kdy předprodukce pavoučákova filmu přistála v Sony Pictures. DiCaprio byl přitom logická volba náctiletého hrdiny - tou dobou šlo ostatně o hvězdu z epicky vydělávajícího Titanicu.

Poté se však na palubu filmu dostal Sam Raimi a dal přednost jiným jménům. Kamerové zkoušky proběhly mimo jiné s Jamesem Francem, nakonec však Raimi zvolil Tobeyho Maguira.

Tobey Maguire jako Spider-Man zdroj: tisková zpráva

Emily Blunt
Postava: Černá vdova, Peggy Carter

Zpátky ale k filmovým marvelovkám, jak je známe dnes. Hned dvojici postav mohla svou tvář propůjčit Emily Blunt. Nejprve ze všeho byla zvažována pro roli Černé vdovy ve filmu Iron Man 2. Marvel byl dokonce připraven dát ji přednost před Scarlett Johansson – jenže Blunt odmítla a dala přednost zapomenutým Gulliverovým cestám s Jackem Blackem. Problém nebyl však jen v jejím rozvrhu, ale i přesvědčení, že ve filmu nebude mít příliš velkou roli. Což se sice potvrdilo, Scarlett však tutéž postavu mohla rozvinout v řadě pokračování.

Podruhé pak Blunt unikla role v marvelovském světě o rok na to. Tentokrát šlo o Peggy Carter, jež se mimo filmy dočkala i vlastního seriálu. Ani tentokrát si však Emily Blunt nenašla čas, role tak připadla rozkošné Hayley Atwell.

Scarlett Johansson ve filmu Iron Man 2 zdroj: tisková zpráva

Tom Cruise
Postava: Iron Man

Dost možná největším šokem a alternativním obsazením však mohl být Tom Cruise v pozici Tonyho „Iron Man“ Starka. Tento scénář jako z jiné reality hrozil kolem roku 2004, kdy Marvel začal plánovat svůj filmový seriál, jehož prvním dílem byl Iron Man z roku 2008. Bylo jasné, že pro základní kámen bude nezbytná velká hvězda – a Tom Cruise se zdál být optimální volbou.

Podle některých informací byl Cruise nakonec odmítnut poté, co vyžadoval, aby byl vždy viděn jeho obličej. Kvůli tomu by musel být upraven ikonický oblek Tonyho Starka. Role tak nakonec připadla Robertu Downeyu, Jr., jež byl svého času poměrně překvapivou volbou – po svém drogovém období se Downey zdál být vyřízený. Iron Man ho však vrátil do pozice filmové superstar.

Robert Downey Jr. ve filmu Iron Man 3 zdroj: tisková zpráva

Zatím bez komentáře, buďte první!