5 postav/herců, kteří se v xmenních filmech dočkaly brutálního recastingu
zdroj: tisková zpráva

5 postav/herců, kteří se v xmenních filmech dočkaly brutálního recastingu

26. 5. 2016 – 10:15 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Získat roli v superhrdinském velkofilmu je pro mnohé herce trefou do černého! Jenže, kdo se objeví jednou, nemusí být nutně přizván do pokračování - v sérii X-Men takhle došlo na pětici bizarních castingových změn, nad nimiž zůstává rozum stát.

Sumela Kay, Katie Stuart a Ellen Page
Postava: Kitty Pryde

Postava Shadowcat alias Kitty Pryde, kterou nejvíce proslavil předešlý X-Men: Budoucí minulost si v posledních filmech nosí obličej slavné herečky Ellen Page. Nakoukání do titulků však ukáže, že Shadowcat se mihla již v prvních dvou xmenních filmech - tentokrát však vypadala podstatně jinak. V prvním filmu X-Men je krátce vidět s tváří Samuely Kay při probíhání stěnou, rovněž ji zmíní senátor při svém projevu. Ve filmu druhém je pro změnu přeobsazena Katie Stuart, její role je rovněž krapet rozšířena. Nikdo se však nemůže na diváky zlobit, když si ji ve filmu třetím, kdy se konečně objeví jako Ellen Page, absolutně žádný fanoušek nespojí s postavami prvních dvou dílů.

  Ellen Page, X-Men: Budoucí minulost zdroj: tisková zpráva

Bill Duke a Peter Dinklage
Postava: Bolivar Trask

V případě Kitty Pryde, však alespoň šlo vždy o typově podobnou herečku - série X-Men má však bohatou tradici v přeobsazování stejných postav diametrálně odlišnými představiteli! Příkladem par excellence je charakter Bolivara Traska, který slouží jako hlavní záporák a inženýr stojící za mechanickými bestiemi v X-Men: Budoucí minulosti. Trask se dočkal slavného obsazení mrňavým Peterem Dinklagem ze Hry o trůny. Vtip je však v tom, že i v předcházejícím díle X-Men: Poslední vzdor se objevil kdosi označený jako Bolivar Trask - tentokrát jej však hrál Bill Duke, mohutný černošský gigant známý třeba z Predátora. Dinklage byl samozřejmě poměrně klíčovým hercem pro Budoucí minulost, navíc v době Posledního vzdoru ještě neměl vybudovanou popularitu. Absenci plánování dopředu i nechtěnou komičnost svých změn však filmaři omluvami nezamaskují.

Peter Dinklage, X-Men: Budoucí minulost zdroj: tisková zpráva

Tyler Mane a Liev Schreiber
Postava: Sabretooth

Podobně jako v případě Bolivara Traska si scénáristé nedali příliš záležet ani na obsazení Sabretootha. Ten se objevil již v prvním xmenním filmu jako mutant, který napadne Wolverina kdesi v zasněžených lesích. Díky tváří Tylera Manea navíc tento Sabretooth vypadá jako bizarní cizí mongoloid. Co však z této scény nikdo nemohl pochopit, je skutečnost, která vyplynula v X-Men Origins: Wolverine, kde se ukáže, že Sabretooth je vlastně Wolverinův starší bratr! Liev Schreiber ve skutečnosti dokázal diváka přesvědčit o šílenosti své postavy - na skutečnosti, že kvůli této změně první X-Men působí poněkud bizarně, to však nic nemění.

Liev Schreiber a Hugh Jackman , X-Men: Budoucí minulost zdroj: tisková zpráva

Steve Bacic, Kelsey Grammer a Nicholas Hoult
Postava: Beast

Nemlich podobně na tom byl i Beast, jeden z nejvýznamnějších mutantů v původním komiksu. V jeho případě je navíc zarážející, že si jeho obsazení scénáristé nepohlídali výrazněji - původně se Beast měl objevit již v prvním filmu, nakonec dorazil s tváří Steva Bacica ve filmu druhém, avšak prozatím jen skrze cameo. Ve filmu třetím, kde už měl výraznější roli, pak změnil tvář na Kelseyho Grammera. A pak přišlo omlazení v podobě mladého Beasta představovaného Nicholasem Houltem v prequelové sérii...

Kelsey Grammer, X-Men: Poslední vzdor zdroj: tisková zpráva

Ryan Reynolds a Ryan Reynolds
Postava: Deadpool

Máte jistě pravdu, že Deadpool není vyloženě součástí série X-Men, nejnovější a velkolepě úspěšný biják se však o mutanty otře víc než jiné samostatné superhrdinské filmy. Poprvé se navíc objevil v X-Men Origins: Wolverine, a právě v tom tkví i kámen úrazu. Zdejší Deadpool hraný Ryanem Reynoldsem je na míle vzdálený od své komiksové předlohy jak před, tak i po změně v “Deadpoola”. I když tak stejnou postavu hraje stejný představitel, notně odlišná podoba byla dost na to, aby zburcovala fanoušky po celém světě a vyslala je do kin na mnohem autentičtější deadpoolovský letošní snímek.

Deadpool zdroj: Bontonfilm

Zatím bez komentáře, buďte první!