5 nejšílenějších letních táborů
zdroj: Camp Arcatheos

5 nejšílenějších letních táborů

27. 7. 2017 – 11:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Léto je již tradičně spojeno s ratolestmi navštěvujícími nejrůznější tábory. I mnoho táborů u nás v posledních letech nabízí ty nejšílenější témata – oproti pětici exotických táborů v zahraničí to je však stále málo. Přečtěte si o táborech, u nichž vás zamrzí, že vám už není dvanáct let.

5) Letecko-safari tábor

I když tábor v rezervaci Kapama zabaví vaši ratolest jenom na šest dnů a vyjde přitom na skoro 300 tisíc korun, jeho příslib je nemalý - svým účastníkům slibuje možnost proletět se jak nadzvukovou stíhačkou MiG-21, tak i projet se místním safari! Příroda obsahuje typický výčet těch nejvíce archetypálních zvířat africké savany. Ve vzduchu si pak návštěvníci užijí zhruba půlhodinu času.

Letecko-safari tábor zdroj: http://www.incredible-adventures.com/mig21/

4) Tábor speciálních jednotek

Jste milovník izraelských speciálních jednotek a mrzí vás, že se do jejich řad nedostanete vy sám? Zkuste mezi ně vecpat alespoň svou ratolest! Za zhruba 3000 dolarů můžete dítko upsat na vojenskou základu v izraelské Netanye, kde ji čeká trénink v Krav Maga a manipulace i střílení z pušek jako je M-16 a AK-47. Nutnost nosit sebou neustále samopal Uzi je samozřejmostí! Tábor je korunován simulovanou vojenskou operací, v níž komanda dětských vojáků musejí splnit předpřipravený úkol.

Samopal zdroj: tisková zpráva

3) Kaskadérský tábor

Proutek se musí ohýbat, dokud je mladý, a díky své relativní pružnosti jsou tak děti mezi 9 až 16 lety vítanými návštěvníky Pali Adventures Hollywood Stunt Camp. Právě zde je to-tiž bezpečně naučí, jak co nejefektivněji za někoho bohatšího uhýbat plamenné detonaci. Součástí kurzu je trénink bezpečného padání z výšky, šerm nebo pseudokarate.

Kaskadérský tábor zdroj: tisková zpráva

2) Pyrotechnický tábor

Zatímco většina dětí na našich táborech obvykle odpalovala rachejtle a jinou pyrotechniku zcela potají (alespoň tedy do výbuchu), Missouri University of Science and Technology nabízí zájemcům ve věku středoškoláků pětidenní kurz manipulace s výbušninami. Nic totiž neřekne "kvalitně strávený čas", jako ultimativní schopnost naučit se odpalovat petardy, dynamit i C-4! Co víc, výbuchy se neodehrávají někde v poli - s pomocí trhavin mohou účastníci na onen svět přivést melouny nebo panenky Barbie.

zdroj: Archiv

1) LOTR tábor

Pokud nedojde na limitovanou apokalypsu, éra středověku se k nám už jen tak nevrátí. Máte-li rádi středověkou fantasy, můžete vám to přijít líto. Naštěstí však můžete leccos dohnat v kanadském Camp Arcatheos (dříve Camp Rivendell), jehož návštěvníky během týdne čeká nefalšovaný tábor s tématikou LOTRa alias Pána prstenů, říznutou o kus Hry o trůny tak, aby jej nemohli žalovat ani jedni vlastníci předlohy. Mezi zdejšími souboji s Orky se návštěvníci tohoto ultimativního LARPu naučí i solidního šermu či orientaci v terénu. Možnost smrti na mor či amputaci infikovaných končetin bohužel letáček nezmiňoval.

Camp Arcatheos zdroj: Camp Arcatheos

Zatím bez komentáře, buďte první!