5 herců, kteří byli v reálném životě superhrdinové
SAS - Christopher Lee | zdroj: tisková zpráva

5 herců, kteří byli v reálném životě superhrdinové

26. 2. 2018 – 19:58 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Život v přemíře luxusu, kterému se oddávají slavné herci, mnohdy může vyvolávat dojem, že nebezpečí čelí dané tváře jenom na filmovém plátně. Několika hercům se však v jejich turbulentním životě podařilo zažít nefalšovaný heroický okamžik – a namísto toho, aby vzali do zaječích, zachovali se jako praví (super)hrdinové!

5) Kate Winslet

Pobyt ve vile multimiliardáře Richarda Bransona nezní jako začátek napínavého příběhu – právě tak však startuje příběh Kate Winslet a jejích dětí. Když nečekaně v jedné z komnat rozsáhlého domu v roce 2012 vypukl požár, většina lidí se šinula únikovými východy ven.

Kate Winslet však namísto toho zůstala pozadu a v náručí (!) pomalu za plápolání plamenů vynesla ven Bransonovu devadesátiletou matku Evu.  Nešlo o žádný nevídaný akt heroismu, Branson sám se však nechal slyšet, že pozorovat Winslet, jak vynáší z domu jeho matku, bylo jako surrealistická scéna z katastrofického filmu!

4) Steve Buscemi

Popojedeme dále k výraznějším zásluhám – Steve Buscemi totiž vzdor svému konstantnímu hraní neschopných záporáků platí za echt záslužného borce! Ještě než se herec v pozdějším věku stal hercem, vydělával si na živobytí jako hasič!

Díky tomu, že bydlel v New Yorku, Buscemi se dokonce přímo účastnil záchranných operací během 11. září 2001. Když viděl hořící Sv ětové obchodní středisko, namísto cesty do protiatomového krytu ihned vletěl na služebnu a jal se pomáhat, jak to jen šlo. O den později si dokonce střihl dvanáctihodinovou šichtu během počátku prohrabování trosek!

3) Harrison Ford

Leckdo ví, že Harrison Ford je podobně jako jeho charakter Han Solo z Hvězdných válek ve volném čase pilotem. Možná si pamatujete, že pár let nazpět Ford ve svém požehnaném věku jen s pár odřeninami přežil vlastní havárii – z trosek stroje odkráčel jako pán jenom s několika odřeninami.

To ale není vše. Ford se několikrát účastnil i záchranných operací jako pilot záchranného vrtulníku. Při jedné takové akci v Yellowstonském národním parku sám o sobně našel a zachránil ztraceného skauta, který se den předtím ztratil v lese a nebyl k nalezení.

2) Tom Cruise

Na Tomu Cruiseovi lze najít celou řadu vad – obvykle souvisejících s jeho aktivní rolí v scientologické církvi, která je v podezření z de facto vymývání mozků svých členů. Ale herdek, Cruise aktivně bojuje, abychom si jej nezaškatulkovali jako nýmanda.

Ačkoliv je mu už nemálo před 50 let, dodnes ve svých filmech provádí kaskadérské triky jako z časů grotesky. Leze po venku mrakodrapu, letí vně trupu letadla a nejnověji si při autentickém skoku mezi dvěma budovami na natáčení poslední Mission: Impossible přímo na kameru zlomil nohu.

1) Christopher Lee

Ani ti nejlepší moderní herci se však nemohou poměřovat s generací, která vybojovala druhou světovou válku. Mezi herci, minulými či budoucími, v konfliktu válčila řada jmen – mezi všemi však nejvýrazněji tane Christopher Lee, budoucí Drákula, jehož také můžete znát třeba jako Sarumana z Pána prstenů.

Jako Brit nejprve Lee trénoval na dráhu pilota, kvůli vadě očí se však na konci výcviku musel stát členem zpravodajské služby. Co přesně to znamená, dodnes nevíme – složka jeho jednotky je stále tajná. Víme však, že spolu s legendárními SAS prošel Afrikou a Itálií, kde navázal i spojení s místním odbojem – skrze svého bratrance, toho času člena odboje.

Aby toho nebylo málo, po válce byl Lee členem jednotky nahánějící po Evropě utíkající nacistické zločince. Na herectví se dal až posléze – když na obědě se svým bratrancem, toho času italským diplomatem v poválečném Německu, uvažoval, co má dělat se životem. Je to paradoxní, ale herec, který je tak znám pro své zloduchy, byl dost možná tím nejbližším, co bychom v historii našli jako předlohu agenta 007.

Zatím bez komentáře, buďte první!