5 filmových světů, které chtějí být propojené jako marvelovky
zdroj: Vertical Ent.

5 filmových světů, které chtějí být propojené jako marvelovky

21. 9. 2017 – 10:08 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Japonskými motivy se od tohoto čtvrtka 21. 9. bude blýskat LEGO Ninjago film, po LEGO Batmanovi a LEGO příběhu další snímek z LEGO universal. Fanouškům filmových marvelovek tenhle přístup možná něco připomíná - LEGO a Marvel však v podobném propojování filmů nejsou rozhodně samy.

5) LEGO svět

Zní to možná paradoxně, ale masivní úspěch LEGO Příběhu otevřel stavidla, která se jen tak nezavřou. V LEGO provedení totiž existuje celá myriáda alternativ slavných značek - možnost vedle sebe postavit Batmana a Gandalfa nenaznačuje jenom možnost nekonečné hravosti podobných příběhů, ale klidně i šanci na natočení vlastní ujetější verze Temného rytíře nebo Pána prstenů.

V případě je tak krom Ninjaga a vydaného Batmana i závodní film, který bude nejspíše fušovat do řemesla Autům od Pixaru, díky solidnímu úspěchu (LEGO Batman utržil kolem 300 milionů při rozpočtu 80 milionů) lze tušit, že nás čeká mnoho dalších kostičkových filmů.

LEGO příběh zdroj: Warner Bros. CZ

4) Horrorverse od Universalu

Universal je přeborníkem ve sdíleném světě - vytvořil jej jako první dávno před Marvelem nebo japonskou Godzillou již ve 40. letech. Snaha vrátit to zpět skrze filmy, kde by se potkávala Mumie, Van Helsing nebo Drákula, je tak logická, a letos se připomněla právě novým rebootem Mumie

Ironií osudu se přitom Universal o něco podobného pokouší již podruhé za dva roky - prvním filmem série měl být už Drákula: Neznámá legenda z roku 2015, snímek však neuspěl a tak snaha nakopnout propojený svět spadla na novou Mumii.

Drákula: Neznámá legenda zdroj: Cinemart

3) Hvězdné války

I když mají Hvězdné války na triku víc jak tři dekády vymýšlení alternativních příběhů v knihách, hrách i seriálech, teprve loni se staly filmovým vesmírem i za hranicemi páteřní série - snímek Rogue One o krádeži plánů Hvězdy smrti byl první, nikoliv však posledním snímkem z plánované ságy.

V případě je i dobrodružství Hana Sola, mluví se o filmu o Leie, Yodovi nebo Obi Wanovi, a možnosti jsou díky knižním rozšířením prakticky neomezené! Co jít tisíce let nazpět? Či do budoucnosti? Či z vedlejších postav vytvořit nové série? Šance jsou neomezené...

Rogue One: Star Wars Story zdroj: Falcon

2) Transformers

Zřejmě nejkomičtější je snaha vytvořit vlastní ságu z filmové série Transformers - vysmívané sci-fi braky ovšem stále táhnou, i Poslední rytíř, pátý film ságy, získal v globálu 600 milionů při třetinovém rozpočtu. A to je v této značce spíše průměrná suma.

Paramount tak mluví až o deseti potenciálních dalších filmech zkoumajících, co se stalo na Cybertronu, v minulosti Země či klidně v alternativní realitě. Jestli dojdou naplnění, je samozřejmě jiná otázka - podobné plány měla i sága X-Men, a došlo na jejich naplnění jenom v případě trilogie o Wolverinovi (jejíž první dva díly jsou navíc přinejlepším průměrné) a částečně u Deadpoola, jinak však selhaly. Ale když už jsme u této partičky mutantů...

Transformers: Poslední rytíř zdroj: Cinemart

1) FOXverse?

Poslední možnost je oproti kolegům čistě spekulací, které se nemusí stát skutečností - svědčí pro ní však tržní myšlení. Zatímco jiné značky mají více sdílených světů, 20th Centrury Fox disponuje jenom značkou X-Men. A tu doposud táhli zejména Hugh Jackman (který letos jako Wolverine skončil) a Patrick Stewart (který nebude nahrát navěky).

Jelikož je těžko říct, jestli Fox udrží X-Meny naživu i v budoucí dekádě, a nebude je raději sdílet s Marvelem, nabízí se možnost, jak zaplácat díru na trhu sdíleným filmovým sci-fi vesmírem, do něhož patří Vetřelec a Predátor, a potenciálně by mohl využívat i další značky - ve světě komiksu se obě monstra setkala s Terminátory i Věcí. Zdali k něčemu takovému Fox někdy přistoupí, je samozřejmě neznámé - trend sdílených filmových světů však naznačuje, že to rozhodně není vyloučitelné.

X-Men Origins: Wolverine zdroj: Bontonfilm CZ

Zatím bez komentáře, buďte první!