4 nejslavnější lidé zapletení do nejdivnějších zločinů
zdroj: Profimedia

4 nejslavnější lidé zapletení do nejdivnějších zločinů

7. 6. 2018 – 10:30 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Jenom málokterá hvězda filmového, či hudebního nebe by si mohla v případě vážného zločinu dovolit uniknout spravedlnosti – na to jsou jednoduše příliš viditelné. Někteří slavní se ovšem přesto zachytili do tenat obskurních kriminálních případů, občas dokonce na úrovni ohrožující státní bezpečnost.

4) John Travolta byl vydírán po synově smrti

V lednu 2009 na Bahamách, v důsledku srdeční příhody, tragicky zemřel šestnáctiletý syn Johna Travolty, Jett Travolta. To samo o sobě platí za tragickou zkušenost každé rodiny - pro Johna Travoltu tím ovšem šílenství pouze začalo. Jak vyplývá z roční soudní pře mezi lety 2009 a 2010, Travolta byl údajně kontaktován řidičem sanitky Tarinem Lightbournem, který ho měl vydírat o částku 20 milionů dolarů. Lighbourne údajně vyhrožoval, že zveřejní osobní údaje dokazující, že Travolta péči o syna zanedbal, když jej odmítl svěřit do péče místní nemocnice. Travolta později Lighbournea a jeho právničku (která mu měla pomáhat) žaloval a vynesl informace sám na veřejnost. Po roce žalobu stáhl - údajně kvůli tomu, že táhnoucí se proces jenom rodině připomínal tragické úmrtí Jetta.

3) Colin Farrell se vyhnul obvinění z vraždy díky Extázi

Vzdor svému šaramantnímu vzhledu nelze říct, že irský bouřlivák Colin Farrell disponuje unikátním vzhledem. V nadsázce lze říct, že každý druhý snědčí ramenáč se strništěm vypadá trochu podobně, stačí nakonec vzpomenout na Sagvana Tofiho... Jenže právě mírně generický vzhled se Farrellovi stal skoro osudný. Těsně před dvacítkou jej totiž obvinila policie ze žhářství a pokusu o vraždu. Farrell, předtím, než se stal slavný, byl přiveden na policii k výslechu a obviněn z toho, že zmlátil cizího muže, zapálil mu dům a nechal ho v něm. Farrell se však z celé šlamastiky nakonec dostal nečekaným alibi. Desítky svědků totiž mohly potvrdit, že se v inkriminované době sjížděl Extází na párty na druhé straně města.

2) Steve McQueen byl skoro zabit Mansonovou rodinou

Srpnová noc, kdy Charles Manson se svými následovníky vtrhli do vily Romana Polanskiho a zabili jeho ženu Sharon Tate spolu s dalšími hosty, patří mezi ojedinělé okamžiky, které sice znějí jako hororová zápletka, doopravdy se však odehrály. Událost měla však na triku málem ještě o jednu oběť více - Steve McQueen, dodnes oblíbený herec a zejména v šedesátkách kultovní celebrita, se totiž večeře pořádané Sharon Tate měl také účastnit. S Tate byli ostatně dobří přátelé. Nakonec jej zcela nepravděpodobně zachránila nevěra - potkal toho dne totiž nejmenované děvče a ztratil s ním pár hodin. Incident, který mu paradoxně zachránil život, později potvrdila i McQueenova žena. Zcela bez úhony však McQueen neunikl - stres z toho, jak málo jej dělilo od smrti, v něm vyvolal intenzivní paranoiu. Od oné osudné noci sebou všude nosil nabitou zbraň a neustále se "díval přes rameno". A Polanskiho další šlamastiky se zákonem, kvůli nimž se dodnes nesmí vrátit do Spojených států, raději ani nezmiňovat.

1) Jodie Foster vs. atentát na Reagana

Na počátku 80. let byla Jodie Foster stále vycházející hvězdičkou, majíc na kontě několik kritických snímků, avšak věnující se mezi filmovou kariérou také studiu na vysoké škole Yale. Neušla zde pozornosti spolužáků, jmenovitě jistého Johna Hinckleyho mladšího, který se ji rozhodl nadběhnout vskutku netradičním způsobem, než najednou zmizel. Fosterovou k jejímu překvapení kontaktovaly o něco později orgány s tím, že potřebují její svědectví. Hinckley byl totiž obviněn z pokusu o atentát na tehdejšího prezidenta Reagana – na 30. března 1981 během něj vystřelil několik ran, zabil jednoho z členů tajné služby a těžce zranil několik dalších lidí včetně prezidenta. Nešlo ale o politický akt. Ukázalo se, že se Hinckley činem snažil získat pozornost Fosterové. Podobně se kvůli ní předtím přestěhoval i poblíž Yalu a začal na univerzitu chodit taktéž jen kvůli ní.

Zatím bez komentáře, buďte první!