4 nejšílenější vystřižené filmové scény
zdroj: Profimedia

4 nejšílenější vystřižené filmové scény

20. 7. 2017 – 11:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Do kin tento týden ve čtvrtek 20. 7. míří nový film Luca Bessona Valerian a město tisíce planet. Besson sám má přitom na triku i vynechanou scénu, která razantně mění pojetí jeho Leona. Natáčení filmu je totiž často chaosem, z něhož mnohdy řada vzniklých či plánovaných scén ve finálním bijáku schází. Často je tak z dobrých důvodů – jak vás totiž přesvědčí čtyři nejšílenější plánované scény, vyznění konečného filmu by se nakonec notně lišilo.

4) Magneto v šatech

Hej, pamatujete si Magneta, jednoho z nejlepších záporáků komiksových filmů 21. století? Snímek X-Men: První třída nám dokonce odhalil jeho prvopočátek - původně však hrozilo, že odhalí ještě víc! A to doslova: ve scéně, kdy Magneto (Fassbender) a Xavier (McAvoy) navštíví striptérku s tváří Zoe Kravitz, totiž původně Xavier demonstroval svou schopnost na tom, že donutil Zoe vidět Magneta v ženských šatech a s parukou. Nutno říct, že to pozměnilo jak tón filmu, tak i vykreslení vztahu obou hrdinů!

zdroj: Archiv

3) Falešná hra s králíkem Rogerem

Zákonitosti světa Falešné hry od Roberta Zemeckise byly vždy o něco komplikovanější. Detektivka, která využívá tradičních noirových klišé na jedné straně, ale navíc kombinuje živé herce s animovanými postavami na straně druhé (opět včetně klišé spojených s kreslenými groteskami a animáky vůbec), však původně měla být ještě složitější. Jedné ze scén měl být totiž lidský Eddie (Bob Hoskins) podroben čemusi, po čem mu narostla kreslená prasečí hlava. Teprve po sprše, která do detailů ukázala postupné "odtávání" vrstev kreslené tkáně, se Eddie vrátil do původní podoby. Výsledná scéna děsivé transformace i jejího zbavení působí jako solidní materiál pro noční můry.

zdroj: Archiv

2) Den nezávislosti dával smysl

Jednou z největších výtek proti logice původního Dne nezávislosti - alespoň pokud jste byl geek - bylo, jak probůh dovedl vědec s tváří Jeffa Goldbluma nabourat ufounský počítač o zcela neznámé technologii. Vystřižená scéna však vysvětlila, že talíř havarovaný před půlstoletím se stal předlohou našich vlastních počítačů - což i zpětně vysvětluje, proč ufouni dovedli nahackovat naše vlastní družice. Tak vidíte, přece jenom nešlo o NATOLIK nesmyslný film, jak jste si mysleli!

Den nezávislosti zdroj: tisková zpráva

1) Leon byl pedofil

Pro Jeana Rena i dvanáctiletou Natalii Portman byl snímek Leon doslova průlomem v jejich kariéře. Relativně nejasně naznačený odér možné romance, mnohdy říznutý spíše dojmem otcovské starosti, byl v původním filmu spíše upozadněn. V mezinárodní verzi dokonce Leon chvíli zvažuje, že by s postavou Natalie spal, ale nakonec si to rozmyslí. Vzhledem k tomu, že však Leona natočil Francouz Luc Besson, je však jasné, na co scenáristé původně mysleli. Pokud nikoliv, máme naštěstí po ruce i původní scénář - a ten přímo vypisuje detaily působně zamýšlené sexuální scény dospělého muže a dvanáctileté dívky, jak to umí jenom autoři ze Země galského kohouta!

Leon zdroj: tisková zpráva

Zatím bez komentáře, buďte první!