4 nejhorší sázky mezi slavnými
zdroj: tisková zpráva

4 nejhorší sázky mezi slavnými

9. 10. 2017 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Uzavřeli jste někdy hloupou sázku? Pravděpodobně ano – jen stěží jste však dosáhli úrovně sázek čtyř následujících celebrit.

4) Werner Herzog skočil do kaktusu

Slavný německý režisér Werner Herzog se krom filmařiny proslavil i svou vznětlivou, mnohdy nezodpovědnou náturou. Když tak při natáčení jednoho filmu Auch Zwerge haben klein angefangen (I trpaslíci začínají malí, 1970) hlavního herce nejprve srazilo auto a poté na place vzplál, Herzog mu vyjádřil svou víru, že zbytek natáčení proběhne hladce, jediným možným způsobem - sázkou.

Nešlo přitom o ledajakou sázku. Herzog slíbil, že skočí vstříc kaktusu. A protože zbytek natáčení skutečně proběhl bez dalšího incidentu, nezbylo, než nakonec dodržet slovo. Jak se Herzog později zpovídal, ze skoku si odnesl několik ostnů zapíchnutých do kolena. Ale vše prý udělal jako gesto pro pobavení svých herců...

3) Johnny Depp a Penélope Cruz se museli převléknout za exkrement

Vybavte si Johnnyho Deppa a Penélope Cruz. Dvojice talentovaných, globálně známých sexy celebrit se naposledy před kamerou sešla v posledních Pirátech z Karibiku. O čem se asi na place bavili? Pokud odpovíte "O ho*ně", máte pravdu. Podle rozhovoru s Cruz totiž duo z nějakého důvodu během natáčení rozjelo sérii kanadských žertů točících se právě kolem exkrementů.

Vše začalo Deppovým "prdítkem", kterým plašil své kolegy, ale nakonec skončilo až u kostýmu pana Hankyho, postavy ze seriálu South Park představující právě jeden velký exkrement. Nevíme přesně, o co se Cruz a Depp vsadili, ale ten, kdo prohrál, musel obléknout právě Hankyho kostým. Peška si nakonec vylosovala právě Cruz. Můžeme jen doufat, že se kostým, který Depp vyrobil sám, sestával skutečně jen z tkaniny.

02) Tom Hardy si musel nechat vytetovat "Leo zná vše"

Na někoho, kdo v každém druhém filmu nakopává zadky a zároveň dovede hrát i čistě dramatické polohy, má Tom Hardy překvapivě malou důvěru v sebe sama. Pár let zpátky po natáčení Revenanta se totiž Hardy vsadil s DiCapriem, že se první jmenovaný nedostane do oscarových nominací na vedlejší roli. Jak jste nejspíše už odhadli, Hardy nominaci vzdor svému očekávání získal - a spolu s ní i malé tetování říkající "Leo knows everything".

Podobné sázky jsou ve světě herců ovšem poměrně běžné - Diane Kruger tak získala tetování po nečekané (pro ní) nominaci filmu Fatiha Akina do Cannes, stejně jako třeba Jai Courtney po prohrané sázce s Margot Robbie.

1) Slavný režisér začal natáčet jenom vlivem sázky

Jméno režiséra Joe Danta možná neznáte, pravděpodobně si však vybavíte jeho osmdesátkové pecky jako Gremlins nebo Vnitřní vesmír. Jeho kariéra by přitom možná nikdy neodstartovala, kdyby nebylo prapodivné sázky! Na tu došlo mezi béčkovým režisérem Rogerem Cormanem a jeho kolegou Jonem Davidsonem - jejím předmětem bylo, zdali lze natočit mainstreamový výdělečný film jenom za 90 tisíc dolarů.

Dante se tehdy živil jako střihač filmových trailerů, Corman tak jako režiséra pokusného snímku zvolil právě jej. Výsledkem byl metasnímek Hollywood Boulevard, který díky ději pojednávajícímu o *natáčení béčkových filmů* sám recykloval mnoho cizích záběrů. Výsledek však fungoval a Hollywood Boulevard vydělal přes milion tehdejších dolarů - solidní sumu na komorní drama, navíc během vrcholu krize Hollywoodu.

Zatím bez komentáře, buďte první!