4 herci, kteří si vydupali velké změny ve svých filmech
zdroj: Bontonfilm CZ

4 herci, kteří si vydupali velké změny ve svých filmech

2. 1. 2018 – 17:47 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Byť jsou slavní herci nejviditelnější tváří filmového světa, na většině filmech mají z tvůrčího hlediska spíše menší úlohu. Režie, scénář, kamera i střih jsou významné úlohy, k nimž většina herců ani nepáchne. Občas ale i trucovitost herců filmy významně změní…

4) Han Solo musí zemřít

Traduje se, že Harrison Ford chtěl Hana Sola zabít snad déle, než kterýkoliv záporák Hvězdných válek. Něco pravdy na tom bude – Ford navrhoval Georgi Lucasovi, aby Han Solo zemřel již na konci Impérium vrací úder. Později návrh hlasitěji zopakoval během natáčení Návratu Jediho. Lucas, zjevně, v obou případech s nápadem nesouhlasil.

Ford se nakonec přesto dočkal – svou účast na Síla se probouzí si podmínil právě smrtí své nejslavnější postavy po Indiana Jonesovi. A film se tak dočkal oné vydupané změny.

Star Wars: Síla se probouzí zdroj: Falcon

3) Jack Nicholson přepsal Skrytou identitu

Když se jmenujete Jack Nicholson, je jasné, že vás studia budou brát hodně vážně. Nic však nemohlo Martina Scorseseho připravit na baterii požadavků, které starý bouřlivák vybalil během natáčení Skryté identity.

Ačkoliv byl Nicholsonův filmový záporák do značné míry inspirován skutečným chicagským mafiánem Whitey Bulgerem, Nicholson si například vymohl, že jeho postava bude fanouškem Yankees, ačkoliv něco takového nedává u irského gangstera z Chicaga moc smysl. Tím však teprve začínáme – především si totiž Nicholson vymohl přidání celé řady scén s drogami a prostitutkami, díky nimž, hádáme, natáčení bylo daleko zábavnější. Pro něj. Většina podobných scén se totiž do finálního sestřihu nedostala…

Skrytá identita zdroj: Warner Bros. CZ

2) Angelina Jolie nechce pokračování

Skoro deset let stará akční jednohubka Wanted měla na to započít novou akční sérii – nabídla sympatické mladé hrdiny, Angelinu Jolie a tehdy stále relativně začínajícího Jamese McAvoye, stejně jako pozoruhodný svět a unikátní akční scény. A ačkoliv se na příští rok plánuje druhý díl, je prakticky jisté, že Angelina Jolie se jej účastnit nebude.

Jolie totiž při natáčení filmu trvala na tom, že její postava musí na konci děje spáchat sebevraždu. Nestalo se tak ani kvůli tomu, že by nutně nechtěla natáčet dvojku – ačkoliv právě její odchod pokračování zcela jistě zpozdil – ale údajně hlavně kvůli tomu, že by se necítila správně, kdyby její postava film přežila. Jolie argumentovala, že její vražedkyně měla čest a myslela si, že bojuje za lepší osud lidstva. Když tak zjistila, že byla po celou dobu manipulována, nezbývalo ji nic jiného, než si dobrovolně vzít život.

Wanted zdroj: Bontonfilm CZ

1) Jamie Foxx překopal finále Miami Vice

Zřejmě nejkurióznější ilustraci změn však předvedl Jamie Foxx během natáčení Miami Vice. Remake slavného seriálu vznikající v Uruguaji měl notoricky složité natáčení, během jehož komplikovaného postupu například jako ochranka na place soužili skuteční členové gangů Miami, kteří v jednom případě po hádce postřelili policistu. To byla pro Foxxe poslední kapka a herec z natáčení doslova vykráčel. Problém byl, že filmu stále zbývalo natočit velkolepé akční finále.

V rámci usmlouvání si Foxxe nakonec Michael Mann svolil k tomu natočit finále (původně plánované stále mimo USA) v Miami – což u filmu jménem Miami Vice nejenže dává velký smysl, ale navíc i sám Mann nakonec uznal, že tento konec překonává jeho původní vizi.

Miami Vice zdroj: Universal Pictures / Frank Connor

Zatím bez komentáře, buďte první!