4 filmy, kterým unikly rozpracované trikové scény
zdroj: Profimedia

4 filmy, kterým unikly rozpracované trikové scény

8. 6. 2017 – 17:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Dnes vyráží do kin moderní remake Mumie, v němž zazáří Tom Cruise. Studio Universal tím startuje svůj vlastní pokus o cinematický filmový vesmír, kterému říká Dark Universe – po Mumii v něm dojde řada i na Frankensteinovu nevěstu a další slavné bestie ze stáje Universalu. Více než ambicemi však nová Mumie zaujala původní verzí svého prvního traileru. Ten totiž šel ven bez efektů i hudby, a výsledek byl... pozoruhodný. Podobné situace, kdy se filmaři seknou, jsou pro fajnšmekry toužící nahlédnout do zákulisí vzniku filmu velkým svátkem!

4) Mumie

V případě aktuální Mumie šlo o poměrně komickou a relativně neškodnou událost - ven se totiž nedostala plná verze filmu, ale pouze rozpracovaná verze prvního traileru. Absence hudby či složitějších ruchů a naopak přítomnost nedramatického "hekání" okamžitě traileru dodaly na zajímavosti a tento se začal Internetem šířit jako požár. Mnozí podezřívali producenty filmu z virální reklamy a záměrného vypuštění traileru, avšak skutečnost, že domovské studio 20th Century Fox relativně dlouhou všechny kopie traileru mazalo (než mu došlo, že je to marné), naznačuje, že došlo zkrátka na chybu.

zdroj: Archiv

3) Star Trek: Vzpoura

To v případě devátého Star Trek filmu byla geneze notně smutnější - film šel totiž s nedokončenými triky rovnou do kin. Nejednalo se samozřejmě o všechny scény, ačkoliv mnozí diváci si všimli nápadně horší úrovně efektů. Důvod byl prozaický - rozpočet filmu jednoduše neposkytoval potřebnou sumu. Přesto leckomu vzala dech finální rvačka kapitána Picarda s ústředním záporákem, která se CELÁ odehrávala před neupraveným modrým pozadím. Filmaři zjevně původně zamýšleli, aby kolem scenérie plápolaly hvězdy nebo něco podobného, triky však byly ponechány svému osudu a zůstalo jenom u modrého obkladu.

zdroj: Archiv

2) Lovci dinosaurů

I Vzpoura si však může gratulovat ve srovnání s Lovci dinosaurů z roku 2003. Také tento film šel na veřejnost oficiální, nikoliv skrze únik, a stal se díky tomu u milovníků špatných filmů kultovním nepodarou! Mrzké triky působící jako cosi z poloviny 90. let ruku v ruce s již od počátku přihlouplým scénářem vytvořily kombinaci, na kterou se nezapomíná. Pomineme-li však primitivní premisu, Lovci dinosaurů měli jednoduše ohromnou smůlu během své produkce - film původně vznikal v Praze, jeho kulisy však spláchly povodně, natáčení se tak neúměrně protáhlo a uprostřed všeho mu doslova došly peníze. Ve snaze zachránit alespoň něco z investice tak film jednoduše musel jít do kin v takové podobě, v jaké zrovna byl.

zdroj: Archiv

1) X-Men Origins: Wolverine

Nejslavnější únik moderní éry však přišel v roce 2009, kdy ven unikla rozpracovaná verze prvního Wolverinova filmu. Výsledek je k popukání! Wolverine se promenáduje scénou držen špagáty. Wolverine je chvíli Hugh Jackman a chvíli digitální model. Wolverine běží a střílí z pistolí, a když mu dojdou náboje, zbraně efektně vyhodí a přebije – v rozpracované verzi mu však v rukou kvéry již nepřistanou (ve filmu šlo o digitální verzi) a tak Wolverine po zbytek scény doslova střílí další projektily z prstů! V mnoha scénách navíc hraje hudba z jiných filmů, jíž střihači používají pro dočasné dodání koření rozpracovaným kopiím, než skladatelé vytvoří hudbu definitivní. Sledovat něco takového bylo skutečně zážitkem, který se stane jenom jednou za generaci!

zdroj: Archiv

Zatím bez komentáře, buďte první!