4 celebrity, které se ke slávě doslova prorvaly
zdroj: Universal Pictures

4 celebrity, které se ke slávě doslova prorvaly

30. 1. 2017 – 11:15 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Peníze, známosti či štěstí - cesta celebrit ke slávě bývá rozdílná. Jenom opravdu málokdo se však na výsluní doslova prorve! Příběhy někdejších vyhazovačů, jež určitě přesto dobře znáte z hollywoodských bijáků, však dobře ilustrují, že v záři reflektorů se lze ocitnout doslova jakkoliv.

1) Mr. T

Černošského vazouna Mr. T si zřejmě vybaví už jenom velcí pamětníci - nejvíce tohoto hromotluka proslavil osmdesátkový seriál A-Team. Ještě předtím, než se však Mr. T stal jedním ze symbolů této dekadentní dekády, rozdával pod jménem Laurence Tureaud rány i v reálu. Nejprve se oblékl do uniformy vojenského policisty, rozhodl se však, že chytání zběhů a špionů je pro něj příliš málo nebezpečné, a tak se vydal vstříc profesi, kterou v našem seznamu ještě párkrát uvidíme - vyhazovači!

Tureaud si užil vyhazování drogových dealarů či vynucování ukončení rvaček v takové míře, že ho někdejší z návštěvníků občas žalovali. V průběhu nocí si rovněž povšiml, že někteří hosté ztrácejí své zlaté přívěšky - ještě než je Mr. T nechal ráno na baru, postupně je každou noc sbíral na svém krku. Zvyk mu už zůstal a formoval jeho pozdější image. Po desetileté kariéře se nakonec rozhodl zpeněžit svůj talent lépe a stal se bodyguardem takových borců jako Muhammad Ali, Steve McQueen nebo Michael Jackson. Dle jeho slov mu bylo neznámým člověkem dokonce nabídnuto 75 tisíc dolarů za nájemnou vraždu.

WrestleMania - Mr. T, Hulk Hogan zdroj: Evart Enterprises

2) Terry Crews

Ještě delší a netypičtější cestu k hraní měl Terry Crew. Tvář známá z filmové série Postradatelní, ale i Idiocracy či seriálu Newsroom, popřípadě reklamy na Old Spice, se narodila v nevýznamném městě Flint, kdesi v Michiganu a vydala se promptně... na dráhu sportu. Díky sportovnímu stipendiu si po sedm let vydělával jako linebacker v lize amerického fotbalu NFL, než mu pro pobíhání po hřišti došel elán. Následně se - uhodli jste - rozhodl stát bodyguardem, ještě předtím se ovšem k této profesi vydal netradiční oklikou - kariérou kreslíře zvláštních efektů!

Crewsovo hobby krom bouchání do boxovacího pytle totiž rovněž bylo malování, když však říkáme hobby, myslíme tím hobby - vzdor zkoušení na dráhu profesionálního umělce nikdy neměl kapacity. Skrze dráhu bodyguarda, zejména pro herce a rappera Ice Cube, se nakonec dostal do pořadu Battle Dome, jež přibližoval divákům fantastický svět... moderních gladiátořích zápasů. Béčková produkce mu nakonec pomohla dostat vedlejší roličky v běžné produkci a díky svému přirozenému talentu byla ruka prakticky v rukávu.

Bitva playbacků - Terry Crews zdroj: Spike TV

3) Jesse Ventura

Tvář Jesseho Ventury jste mohli zahlédnout jako vojáka ve filmu Predátor, na Wikipedii jako guvernéra status Minnesota, anebo v jednom z mnoha wrestlingových klání. To celé ještě předtím, než si Ventura pořídil televizní pořad hlásající nejrůznější protichůdné konspirační teorie. Úplně na počátku si však i on svou pověst & muskulaturu muset vydobýt pěkně postaru - nejprve službou v armádě, a poté jako osobní strážce.

Ventura se zejména stal členem elitní námořní jednotky SEAL, a jako takový si prošel náročným tréninkem i zahraniční misí v Jihočínském moři... v době války ve Vietnamu. Nasazení přímo v ní se nedočkal, jistou míru akce si však užil po službě, když se přidal do spolku motorkářských nadšenců Mongols, kteří vzdor nájezdnickému jménu vehementně tvrdí, že nejde o gang. Jeho řady musel opustit až v roce 1978 po zranění kolena - a teprve tím se dostal na dráhu bodyguarda. Mezi jeho chráněnce patřila svého času například kapela Rolling Stones - jíž o mnoho let později Ventura jako guvernér pozval zpět do "svého" státu!

Predátor - Jesse Ventura, Bill Duke zdroj: 20th Century Fox

4) Michael Clarke Duncan

I když studoval herectví již jako mladý kluk, kvůli své nemocné matce se Michael Clarke Duncan musel svého snu na dlouho vzdát - poté, co rodinu opustil jeho otec, stály finanční záležitosti primárně na Michaelovi.  Díky své rozměrné postavě s tím neměl valný problém. I když Duncan začínal jako kopáč výkopů pro plynaře, rychle přesedlal na profesi vyhazovače v chicagských klubech a prošel si nejrůznějšími příhodami - dvaadvacetiletý Duncan byl například jedním z prvních účastníků neslavně známé Disco Demolition Night, při níž nepromyšlená reklamní kampaň na baseballovém hřišti způsobila celonoční šňůru rabování, jež si vyžádala kolem 30 zraněných.

Duncan si poté zřejmě uvědomil, že ke kariéře celebrity mu může vydatně pomoct nějaké celebrity znát - a díky svému vrozenému talentu VYPADAT JAKO GODZILLA na to šel přes kariéru bodyguarda. Postupně si jej najímala jména jako Will Smith, Jamie Foxx či Martin Lawrence... ale i rapper Biggie Smalls, jenž zemřel poté, co jej nedostatečně chránil jiný bodyguard. Skrze budované známosti, jež mu vděčily za své bezpečí, se Duncan vyšplhal na role bezejmenných drsňáků stojících v pozadí, pak k vedlejším vazounům jako byla jeho postava z Armageddonu... a odtud přes známost s Brucem Willisem byl už jen kousek k dohození castingu k Zelené míli. V té pak konečně mohl ukázat i své citlivé já.

Zelená míle - David Morse, Michael Clarke Duncan, Tom Hanks zdroj: 2001 Warner Bros.

Zatím bez komentáře, buďte první!