12 nejlepších letošních „Aprílů“
SodaSoak - Apríl | zdroj: SodaSoak

12 nejlepších letošních „Aprílů“

3. 4. 2018 – 13:32 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Nejzrádnější den v roce je za námi, a jako obvykle k němu své řekly jak velké noviny, tak i velké společnosti. Vzpomněli jsme na 12 nejlepších letošních „falešných zpráv“ z ciziny i domácích vod.

12) Zakažte Apríl!

Tak trochu střelbu do vlastních řad předvedla stránka The Overtake, která na Apríla přinesla aprílovou informaci o tom, že britští poslanci "navrhuji Apríla zakázat". Důvodem byl dlouhý výčet (údajných) zranění vlivem oslavy fake news!

11) Sifón ve vaně

Sifonárna SodaStream se může pochlubit velmi kreativními reklamami - a Apríl v tom nebyl výjimkou. Skrze Thora Bjornssona (Hora ve Hře o trůny) představila svůj nový produkt SodaSoak... znamenající v zásadě kombinaci SodaStream a vany pro koupele.

10) Amazon až do domu

Koupit si knihu a nechat doručit až domů bylo podle marketérů Amazonu již příliš nudné. Jejich nová služba proto nabídla i možnost doručit k vašemu prahu jejího autora v rámci promo akce! Alespoň na 1. dubna...

9) Chytré tenisky?

Korporace T-Mobile naproti tomu uvedla Sidekicks - první chytré boty na světě. Růžové tenisky měly krom telefonování přijít i s možností selfíčka díky kameře na palci a s displejem na spodní straně podrážek. Snad byl dostatečně odolný vůči odření.

8) Kde je Waldo?

Google oslavil Apríla tím, že jste na jeho mapách mohli hledat populární bíločerveně pruhovanou postavičku Waldo.

7) 3D helmy pro sudí

Britské noviny Sun pobavily informací o tom, že blížící se fotbalový šampionát v Rusku poprvé využije supermoderní technologie - totiž 3D helmy. Ty měli mít rozhodčí podle zprávy na hlavách a měli s jejich pomocí využívat virtuální reality pro rychlejší a snadnější rozhodování.

6) Coca Cola avokádo

Noviny Sunday Mirror zase překvapily informací o nové příchuti sodovkárny Coca Cola. Ta měla pro moderní mileniály, hipstery a "milovníky brunchů" přijít s jemnou příchutí avokáda a chlebového těsta. Samozřejmě bez cukru!

5) Oficiální kostým Kylo Rena

Fanoušci Hvězdných válek z 501st Legion se pochlubili doporučenou směrnicí pro cosplay kostýmu záporáka Kylo Rena - ten akurátně k Poslednímu z Jediů zobrazuje jenom kalhoty vytažené nad pupík a jinak nic. Konečně cosplay pro chudé!

4) Pokémon je retro

Společnost Niantic stojící za populární hrou Pokémon Go oznámila novou grafickou úpravu svého nejslavnějšího titulu - v trendu doby a retro atmosféře znamenala rozkostičkování grafiky do žoviálního pixelartu.

3) Čokoládová majonéza

Společnost Heinz proslavená svými kečupy zvedla po ránu čtenářům svým novým aprílovým produktem - majonézou s příchutí čokolády. Fiktivní pokrm se měl ideálně hodit k toastu, ale šel by prý i s jehněčím.

2) LEGO vysavač

Tím, co však nejspíše nejvíce zamrzelo, byl fiktivní produkt ze stáje LEGO - tím měl být totiž unikátní vysavač jako dělaný pro snadné "uklízení" nešikovných LEGO kostiček. Nejenže je měl efektivně vysát, ale také roztřídit dle barev a velikostí.

1) Seznam Aprílů

Nenudili se ani Češi. Vyhledávač Seznam opět přišel s vlastní aprílovou vrstvou na svých mapách - skoro jako ve videohře v ní tak najdete třeba hyperloop na trase Brno-Praha. Třeba do 100 let přestane tenhle Apríl být Aprílem.

Zatím bez komentáře, buďte první!