10 slavných, kteří zemřeli v roce 2016
zdroj: Vlastní foto autora

10 slavných, kteří zemřeli v roce 2016

23. 7. 2017 – 19:28 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Vybrali jsme 10 významných českých i světových osobností, které zemřely v roce 2016, a ty vám rádi připomeneme prostřednictvím tohoto článku.

David Bowie (datum úmrtí 10.1.2016)

David Bowie byl britský zpěvák, herec, hudební skladatel a producent. Byl považován za průkopníka nových hudebních trendů. Od roku 1992 byla jeho manželkou modelka Iman. Zemřel ve věku 69 let na rakovinu jater, se kterou bojoval 18 měsíců. Více.

David Bowie zdroj: TriStar Pictures

Více fotek Davida Bowie

Alan Rickman (datum úmrtí 14.1.2016)

Alan Rickman je po rodičích irsko-velšského původu. Do podvědomí mnoha diváků se dostal především díky roli profesora Severuse Snapea, kterého ztvárnil ve všech dílech o Harrym Potterovi. Více.

Alan Rickman zdroj: Bleecker Street Media

Více fotek Alana Rickmana

George Kennedy (datum úmrtí 28.2.2016)

George Kennedy se narodil v roce 1925 v rodině zasvěcené šoubyznysu. Ztvárnil více než 200 filmových a televizních rolí. Za své celoživotní přínosy obdržel hvězdu na Chodníku slávy v Hollywoodu. Více.

George Kennedy - Dallas zdroj: Lorimar Television

Prince (datum úmrtí 21.4.2016)

Prince byl americký zpěvák, multiinstrumentalista, textař, producent, podnikatel, sexsymbol a výrazná osobnost hudební scény. Více.

Prince zdroj: Warner Bros. Pictures

Více fotek Prince 

Bud Spencer (datum úmrtí 27.6.2016)

Bud Spencer byl italský herec, plavec, hráč vodního póla a podnikatel. Byl věřícím katolíkem, vedl příkladný rodinný život a byl úspěšným podnikatelem. Více.

Bud Spencer zdroj: Union Générale Cinématographique

Více fotek Buda Spencera

Věra Čáslavská (datum úmrtí 30.8.2016)

Věra Čáslavská byla československá sportovní gymnastka, trenérka a významná sportovní funkcionářka, sedminásobná olympijská vítězka, čtyřnásobná mistryně světa, jedenáctinásobná mistryně Evropy a čtyřnásobná Sportovkyně roku Československa. Více.

Věra Čáslavská zdroj: Cinemart

Více fotek Věry Čáslavské

František Peterka (datum úmrtí 25.11.2016)

František Peterka chtěl od mládí zasvětit svůj život vzpírání. Dřel na sobě několik hodin denně, vypracoval si postavu, mohl být nejlepším vzpěračem alespoň v Československu. Ale osud tomu tak nechtěl. Více.

František Peterka a Iva Janžurová František Peterka a Iva Janžurová | zdroj: Distributor

Více fotek Františka Peterky

Radim Hladík (datum úmrtí 4.12.2016)

Radim Hladík byl významný český rockový kytarista, skladatel, producent a pedagog. Jako dítě se učil hrát na klavír. Dva roky navštěvoval Pražskou konzervatoř, kde studoval hru na kytaru. Více.

Radim Hladík zdroj: Profimedia

Více fotek Radima Hladíka

Luba Skořepová (datum úmrtí 23.12.2016)

Luba Skořepová, vlastním jménem Libuše Skořepová, byla česká herečka, spisovatelka, autorka divadelní hry, dlouholetá členka činohry Národního divadla v Praze. Její křestní jméno Libuše bylo často komoleno na „Ljuba“, z čehož vznikla přezdívka „Luba“. Více.

Ljuba Skořepová zdroj: Profimedia

Více fotek Luby Skořepové

George Michael (datum úmrtí 25.12.2016)

Georgios Kyriacos Panayiotou, uměleckým jménem George Michael, byl britský zpěvák, skladatel a producent s kyperskými kořeny. V letech 1981 až 1986 působil společně s Andrewem Ridgeleym v popové skupině Wham!, později se proslavil coby sólový zpěvák ovlivněný soulem a rhythm and blues. Více.

George Michael v roce 1988 zdroj: Profimedia

Více fotek Georga Michaela

Zatím bez komentáře, buďte první!