10 nejžádanějších sportovců uplynulého měsíce
zdroj: Profimedia

10 nejžádanějších sportovců uplynulého měsíce

22. 5. 2016 – 11:30 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Přinášíme vám výběr 10 sportovců, jejichž profily byly za poslední měsíc nejnavštěvovanější na webu Osobnosti.cz.

David Pospíšil

David Pospíšil se narodil v Pardubicích. Jeho otec hrál hokej a již jako dítěti se mu tento sport také zalíbil. Poprvé se proslavil ve starším věku jako hokejista v Plzni. Měl možnost hrát ve Švýcarsku, ale odmítnul kvůli rodině. David komentuje na ČT1 hokej a v Pardubicích má vlastní obchod Replay.

zdroj: Archiv

Dominik Furch

Dominik Furch je český hokejový brankář. S hokejem začal v sedmi letech za pražskou Kobru. Zpočátku se objevoval jako hráč v poli, avšak nakonec skončil v brance coby gólman. V mládežnickém hokeji jej trénoval Jiří Hájek a Jan Chrastil. Od svých šestnácti let se objevuje i v reprezentačních výběrech.

zdroj: Archiv

Barbora Strýcová

Barbora Strýcová, v době manželství mezi roky 2006–2015 užívající jméno Barbora Záhlavová Strýcová, je česká tenistka, profesionálkou se stala v únoru 2000.

Na turnajích okruhu WTA vyhrála sedmnáct titulů ve čtyřhře a jeden ve dvouhře, když ve finále québeckého Bell Challenge 2011 porazila Marinu Erakovicovou 4:6. 6:1 a 6:0. V juniorské kategorii se stala mistryní světa a triumfovala na dvou singlových a třech deblových grandslamech. Na okruhu ITF získala devět vítězství ve dvouhře a deset ve čtyřhře.

zdroj: Archiv


Jaromír Jágr

Jaromír Jágr je český lední hokejista hrající za klub Florida Panthers v NHL. V době výluky NHL v sezoně 2012/13 působil v extraligovém klubu Rytíři Kladno. Dříve v NHL působil v klubech Pittsburgh Penguins, Washington Capitals, New York Rangers, Philadelphia Flyers, Dallas Stars a hrál také Kontinentální hokejovou ligu za Avangard Omsk. V NHL vyhrál dvakrát Stanley Cup, pětkrát byl vítězem kanadského bodování a stal se historicky nejlepším Evropanem hrajícím v NHL. Jágr je v současné době (květen 2012) v historické tabulce produktivity na 8. místě a mezi všemi aktivními hokejisty působícími v NHL je co do počtu gólů, asistencí i kanadských bodů nejlepší. Je obrovskou osobností v oblasti sportu a řadí se mezi nejlepší hokejové hráče všech dob.

zdroj: Archiv


Gabriela Soukalová

Gabriela Soukalová je česká reprezentantka v biatlonu, dvojnásobná stříbrná medailistka ze Zimních olympijských her 2014, mistryně světa ve smíšené štafetě a stříbrná medailistka z vytrvalostního závodu z Mistrovství světa v biatlonu 2015, vítězka dvanácti individuálních závodů světového poháru. V juniorské kategorii se stala mistryní světa v závodě štafet.

zdroj: Archiv


Petr Koukal

Petr Koukal je český hokejista. Žije nedaleko Pardubic se svou manželkou a dcerou. Petrův starší bratr Martin Koukal je český reprezentant a mistr světa v běhu na lyžích. Jeho otec František Koukal je lékař a matka Božena je učitelka v mateřské škole.

zdroj: Archiv


Martina Hingisová

Martina Hingisová je švýcarská profesionální tenistka pocházející z česko-slovenské smíšené rodiny. Matka Melanie Molitorová je Češka, otec Karol Hingis má slovensko-maďarský původ. Od ledna 2016 je světovou jedničkou ve čtyřhře, když se vrátila pošesté na vrchol, který naposledy předtím opustila v březnu 2000. Na čele klasifikace se tak připojila ke spoluhráčce Sanii Mirzaové.

zdroj: Archiv


Tomáš Plekanec

Tomáš Plekanec je český profesionální hokejista. Dlouhodobě hraje NHL za tým Montreal Canadiens, kterým byl také v roce 2001 draftován jako celkově 71. v pořadí. Na mezinárodní úrovni byl účastníkem několika mistrovství světa, z kterých si v roce 2006 přivezl stříbrnou a v roce 2011 bronzovou medaili. Zúčastnil se ZOH 2010 ve Vancouveru a 2014 v Soči (zde jako kapitán). Dne 22. června 2010 prodloužil smlouvu s týmem Montréal Canadiens na 6 let, podle které si vydělá 30 miliónů dolarů. První polovinu sezony 2012–2013 nastupoval při výluce v NHL za klub Rytíři Kladno.

zdroj: Archiv


David Pastrňák

David Pastrňák, přezdívaný Pasta, je český hokejový útočník momentálně hrající v týmu Boston Bruins v americké NHL. Dne 27. června 2014 byl draftován již v prvním kole draftu 2014 jako 25. celkově týmem Boston Bruins.

zdroj: Archiv

Niki Lauda

Andreas Nikolaus „Niki“ Lauda, narozený 22. února 1949 ve Vídeni, je rakouský letec, podnikatel, ale především je bývalý rakouský pilot Formule 1, trojnásobný mistr světa z let 1975, 1977 a 1984.

zdroj: Archiv

Zatím bez komentáře, buďte první!