10 medailových úspěchů z Ria
zdroj: Profimedia

10 medailových úspěchů z Ria

28. 8. 2016 – 14:37 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Olympiáda je za námi a s ní 10 nových medailí pro náš malý stát. O jediné zlato se postaral judista Lukáš Krpálek. Následovaly 2 stříbrné medaile, které získal Josef Dostál v kanoistice a Jaroslav Kulhavý v horských kolech. Pojďme se podívat na všechny naše sportovce, kteří si přivezli olympijské medaile z Ria!

1. Lukáš Krpálek (judo, do 100kg) - zlatá medaile

Lukáš Krpálek je český zápasník-judista, olympijský vítěz z roku 2016, mistr světa z roku 2014 a dvojnásobný mistr Evropy mezi seniory. Studoval Střední školu technickou v Praze 4 (ulice Zelený pruh), obor truhlář. V roce 2013 si dodělal maturitní zkoušku na střední podnikatelské škole (1. KŠPA) a následně byl přijat na vysokou školu tělesné výchovy a sportu Palestra. Je zaměstnancem Vysokoškolského sportovního centra při MŠMT. Je vášnivým sběratelem motorek a nejraději relaxuje u vody lovem ryb.

Více o zlatém medailistovi Lukáši Krpálkovi

Lukáš Krpálek zdroj: Autor: Fernando Frazão/Agência Brasil

2. Josef Dostál (kanoistika, K1 1000m) - stříbrná medaile

Nrtm. Josef Dostál je český rychlostní kanoista, závodící na kajaku. Je dvojnásobným mistrem světa v kategorii kajakářů a na čtyřkajaku z roku 2014 a má bronzovou medaili z Letních olympijských her 2012 v Londýně na čtyřkajaku.

Více o stříbrném medailistovi Josefu Dostálovi

Josef Dostál zdroj: tisková zpráva

3. Jaroslav Kulhavý (horská kola) - stříbrná medaile

Jaroslav Kulhavý je český cyklista jezdící na horském kole (disciplina cross country). V současnosti závodí za tovární tým Specialized Racing. Stal se historicky prvním cross-country cyklistou, který vyhrál ve své disciplíně vše, co se dalo. Konkrétně jde o juniorského mistra Evropy a světa z roku 2003, bronzového medailistu z mistrovství světa 2007 v kategorii do 23 let, dvojnásobného mistra Evropy z let 2010 a 2011, vícemistra světa z roku 2010, mistra světa z roku 2011 a olympijského vítěze z Londýna z roku 2012. V roce 2011 zvítězil v celkovém hodnocení světového poháru. V roce 2014 získal světový titul v maratonu. Na olympijských hrách v Riu 2016 vybojoval stříbrnou medaili. V letech 2010, 2011 a 2012 triumfoval v anketě Král cyklistiky. V anketě Sportovec roku obsadil v letech 2011 a 2012 vždy 2. místo.

Více o stříbrném medailistovi Jaroslavu Kulhavém

Jaroslav Kulhavý zdroj: tisková zpráva

4. Barbora Špotáková (atletika, oštěp) - bronzová medaile

Barbora Špotáková je česká atletka, závodící v hodu oštěpem, dvojnásobná olympijská vítězka z LOH 2008 v Pekingu a LOH 2012 v Londýně a členka armádního sportovního centra Dukly Praha. Od 13. září 2008 je také držitelkou světového rekordu v hodu oštěpem v ženské kategorii s výkonem 72,28 metru (nejdelší hod od změny těžiště ženského oštěpu v roce 1999). Dříve se věnovala také víceboji.

Více o bronzové medailistce Barboře Špotákové

Barbora Špotáková Barbora Špotáková | zdroj: Profimedia

5. Daniel Havel, Lukáš Trefil, Josef Dostál a Jan Štěrba (čtyřkajak kanoistika, K4 1000 m) - bronzová medaile

Daniel Havel, Lukáš Trefil, Josef Dostál a Jan Štěrba jsou rychlostní kanoisté-kajakáři, bronzoví olympijští medailisté z Ria 2016. Podívejte se na jejich samostatné profily:

Více o bronzovém medailistovi Danielu Havelovi
Více o bronzovém medailistovi Lukáši Trefilovi
Více o bronzovém medailistovi Josefu Dostálovi
Více o bronzovém medailistovi Janu Štěrbovi

Čtyřkajak kanoistika zdroj: tisková zpráva

6. Jiří Prskavec (vodní slalom, K1) - bronzová medaile

Jiří Prskavec je český vodní slalomář, kajakář závodící v kategorii K1. Je synem kajakáře Jiřího Prskavce.

Více o bronzovém medailistovi Jiřím Prskavci

Jiří Prskavec zdroj: tisková zpráva

7. Ondřej Synek (veslování, skif) - bronzová medaile

Kpt. Ondřej Synek je český veslař, historicky první český mistr světa v olympijské disciplíně, když na novozélandském jezeře Karapiro zvítězil ve skifu ve finálové jízdě MS 2010. Kromě závodního veslování na skifu pracuje jako sportovní instruktor ASC Dukla Praha. S veslováním začal v roce 1995 ve veslařském klubu KV Kondor Brandýs nad Labem.

Více o bronzovém medailistovi Ondřeji Synkovi

Ondřej Synek zdroj: tisková zpráva

8. Lucie Hradecká a Radek Štěpánek (tenis, mix) - bronzová medaile

Naši tenisté Lucie Hradecká a Radek Štěpánek mohli slavit také jeden z velkých úspěchů, kterým bezesporu bronzová olympijská medaile je. Podívejte se na jejich samostatné profily:

Více o bronzové medailistce Lucii Hradecké
Více o bronzovém medailistovi Radku Štěpánkovi

Lucie Hradecká a Radek Štěpánek zdroj: tisková zpráva

9. Lucie Šafářová a Barbora Strýcová (tenis, čtyřhra) - bronzová medaile

Pozadu nebyly ani tenistky Lucie Šafářová a Barbora Strýcová, které společně vybojovaly také bronzovou olympijskou medaili. I na jejich profily se u nás můžete podívat.

Více o bronzové medailistce Lucii Šafářové
Více o bronzové medailistce Barboře Strýcové

Lucie Šafářová a Barbora Strýcová zdroj: Facebook

10. Petra Kvitová (tenis, dvouhra) - bronzová medaile

Petra Kvitová  je česká tenistka, která do profesionálního tenisu vstoupila v roce 2006. Na okruhu WTA vyhrála sedmnáct turnajů ve dvouhře žen. V rámci okruhu ITF zvítězila na sedmi singlových událostech.

Na nejvyšší grandslamové úrovni získala dva tituly. Ve svém premiérovém finále ve Wimbledonu 2011 zdolala Rusku Marii Šarapovovou. Stala se tak vůbec první tenistkou narozenou v 90. letech, která vyhrála turnaj „velké čtyřky“. Ve druhém finálovém boji na travnatém Wimbledonu 2014 hladce přehrála Kanaďanku Eugenii Bouchardovou a po Martině Navrátilové vybojovala, jako druhá žena narozená na české půdě, více než jednu mísu Venus Rosewater určenou pro šampiónky z All England Clubu.

Více o bronzové medailistce Petře Kvitové

Petra Kvitová zdroj: Profimedia

Zatím bez komentáře, buďte první!