10 herců, kteří si v loňském roce nejvíce namastili kapsy
Vin Diesel | zdroj: Tomáš Burkoň

10 herců, kteří si v loňském roce nejvíce namastili kapsy

9. 7. 2017 – 11:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

10 nejúspěšnějších herců roku 2016 vydělalo dohromady úctyhodných 513 miliónů amerických dolarů, což představuje asi 13 miliard korun. Víte, kteří herci se do top 10 dostali? Přečtěte si následující článek a dozvíte se to!

1. Kevin Hart ($87,5 milionů)

Kevin Hart se narodil roku 1978 ve Philadelphii v Pennsylvanii. Je to americký herec a komik, známý především svými rolemi v ulítlích komediích jako např. Centrální inteligence nebo Poldův švagr.

Kevin Hart - Centrální inteligence zdroj: Warner Bros. Pictures / Claire Folger

2. Dwayne Johnson ($64,5 milionů)

Dwayne se narodil roku 1972 v Miami na Floridě Atě a Rockymu Johnsonovým. Postupně se stal jedním z nejznámějších mužů nejen v Americe, ale i jinde ve světě. Dwaynův otec „Rocky Johnson“ a dědeček „High chief Peter Maivia“ byli oba dobře známi jako vlivní a velmi působivý wrestleři. Více.

Dwayne Johnson - Rychle a zběsile 8 zdroj: Universal Pictures

3. Jackie Chan ($61 milionů)

Jackie Chan je mistr bojového umění, herec, režisér, producent, kaskadér, komik, akrobat, filmař, scenárista, podnikatel a zpěvák. Stal se známým prostřednictvím kung-fu a akčních filmů, svým akrobatickým stylem, humorným načasováním, používáním rekvizit včetně nábytku a jiných improvizovaných zbraní. Více.

Jackie Chan - Shaolin zdroj: Variance Films

4. Matt Damon ($55 milionů)

Matt Damon se narodil v Bostonu v Massachusetts. Už jako dítě se objevil v několika divadelních produkcích. V 16-ti letech se zúčastnil konkursu pro New Yorského agenta, který jej později obsadil do jeho první role ve filmu Mystic Pizza (1988), kde si zahrál s Julií Roberts. Více.

Matt Damon - Jason Bourne zdroj: Universal Pictures

5. Tom Cruise ($53 milionů)

Tom Cruise měl kočovné dětství. Spolu s třemi sestrami se jeho rodina neustále stěhovala z města do města za prací jeho otce. Díky stěhování měl problémy s učením, která byla spojená s jeho dyslexií, jediné v čem na škole vynikal byl sport. Do prvního kontaktu s hraním přišel na střední škole, kde dostal roli Nathana Detroita ve hře "Chlapci a panenky“. Od té doby mu bylo jasné, že se chce stát hercem. Více.

Tom Cruise, Annabelle Wallis - Mumie zdroj: Universal Pictures

6. Johnny Depp ($48 milionů)

Johnny Depp je americký herec. Má indiánské, německé a irské předky. Se školou skoncoval v 16 letech, a rozhodl věnovat hudební kariéře. Založil kapelu The Kids a vydal se s ní do Los Angeles. Jenže nakonec bylo všechno jinak: potkal svoji ženu Lori Allisonovou s níž se ve svých dvaceti letech oženil. Více.

Alenka v říši divů: Za zrcadlem - Johnny Depp zdroj: Walt Disney Pictures

7. Ben Affleck ($43 milionů)

Když byl velmi mladý, Benova rodina se přestěhovala do Bostonu a právě tady si zahrál první hereckou roli. Byla to role v televizním seriálu The Voyage of the Mimi (1984). V tomto seriálu se seznámil s Mattem Damonem o dva roky starším hercem. Z obou se stali nejlepší kamarádi a dlouholetí spolupracovníci. Více.

Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti - Ben Affleck zdroj: Vertical Entertainment

8. Vin Diesel ($35 milionů)

Vin uskutečnil svůj herecký debut již v sedmi letech v New Yorském divadle. Průběh jeho dospívání byl přímo spojen s divadlem. Na vysoké škole studoval tvůrčí psaní a postupně začínal psát scénáře. Již na počátku devadesátých let se stal aktivním filmařem a prvním jeho snímkem byl film Multi-Facial, který byl vybraný pro filmový festival v Canes. Více.

Vin Diesel zdroj: Tomáš Burkoň

9. Robert Downey Jr. ($33 milionů)

Robert Downey jr. se dostal k filmu již v pěti letech. Po několika menších rolích na sebe upozornil ve filmu Feťáci, coby zhýčkaný mladý student Julian, který podlehne drogám. Paradoxně právě tahle role stojí na začátku Robertových problémů s návykovými látkami. Více.

Captain America: Občanská válka - Robert Downey Jr. zdroj: Falcon

10. Shah Rukh Khan ($33 milionů)

Shah Rukh Khan je snad nejznámějším současným indickým hercem. Jeho herecká kariéra začala rolí v TV seriálu Fauji v roce 1988 a v další mýdlové TV sérii Circus. Debutoval ve filmu Deewana v roce 1992 a zde se mu otevřely dveře filmového průmyslu. Více.

Raees - Shahrukh Khan zdroj: Distributor

Zatím bez komentáře, buďte první!