Support Lesbiens interview: Umlčeli jsme i chronické kritiky
zdroj: tisková zpráva

Support Lesbiens interview: Umlčeli jsme i chronické kritiky

5. 11. 2014 – 13:55 | Magazín | Redakce iReport.cz | Diskuze:

Od svého vzniku v devadesátých letech ušli Support Lesbiens dlouhou cestu - přes headlinery největších festivalů až k nové sestavě, kapelu opustili čtyři z pěti členů. Po vydání úspěšné desky Leave the Message čeká Supporty vrchol koncertní sezóny: podzimní turné po Česku s finskými Waltari. O tom všem s Hynkem Tomanem a Czendou Urbánkem.

Už je sice půlka podzimu, přesto se zeptám, jaké jste měli léto? Co jste všechno objeli?
Czenda: Já jsem se letos vůbec neopálil. (smích) Bylo náročný, ale příjemně náročný. Hráli jsme na hezkejch akcích, vždycky přišlo dost lidí. A lidi, to je náplast na všechny bolístky. Festival bez lidí, to je jako pohřeb.

Pokuste se letošek srovnat s loňským létem.
Hynek: V roce 2013 jsme odehráli samozřejmě méně koncertů. I když jich teď bylo víc, nedá se říct, že by byl loňský rok v něčem horší. I teď jsme vlastně představovali novou sestavu a novou desku. Ale lidi už ty skladby víc znají, propojení nových a starých singlů naštěstí funguje skvěle.

Momentálně chystáte turné s Waltari. Jak vlastně vzniklo propojení Support Lesbiens a Waltari?
Hynek: Waltari jsou taková počeštělá finská kapela, mají tady hrozně velký zázemí. Poprvé tady hráli v roce 1993, den před naším druhým koncertem v historii. Pak jsme se potkávali na různých festivalech. Od té doby sem jezdí, mají tu svůj fan club a mají to tu rádi. Když jsme letos chtěli znova představit desku Leave the Message, přemýšleli jsme, jak to ozvláštnit, aby to nebylo jen další turné český kapely na malém písečku. Hledali jsme, s kým se spojit, aby to bylo vkusný a rockový. Waltari jsou nám podobní ve fúzi stylů. Zatím jsme na tohle spojení neslyšeli jedinou negativní reakci.

Nejsou Waltari moc tvrdá kapela na vaše publikum?
Hynek:
 Naše publikum je pestré - od pokérovanejch kluků až po mladý holčičky. My nejsme stylově vyhraněný, fúzujeme od popu až po tvrdší rock. Myslím, že naši fanoušci Waltari znají.
Czenda: Nedává smysl, když jedou turné dvě stejný kapely, co spolu úplně laděj. To není pro návštěvníky takový přínos.
Hynek: Bereme to spíš jako akci, než koncert. Vždycky přibereme ještě lokální kapelu. I promotérům se to líbí, ze sedmi koncertů se turné rozšířilo na dvanáct.

Zbytek rozhovoru naleznete v odkazu níže.

Odkaz na hudební novinky iREPORT zdroj: iREPORT.cz

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku