Šest hudebních géniů, na které nikdy nezapomeneme
Michael Jackson | zdroj: Profimedia

Šest hudebních géniů, na které nikdy nezapomeneme

9. 2. 2016 – 18:30 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Pojďme si připomenout zpěváky, kteří po sobě zanechali spoustu kvalitní muziky. Na konci článku můžete hlasovat, který z vybraných zpěváků byl vaším hudebním "králem". Také si můžete spustit kvíz a vyzkoušet, kolik legend poznáte podle fotek z jejich mládí.

Michael Jackson

Michael Jackson byl americký popový zpěvák, skladatel, choreograf, tanečník, producent a mecenáš afroamerického původu. Jeho desky Thriller a Bad patří mezi nejvýznamnější v oblasti pop music. Album Thriller zůstává dodnes s výrazným rozdílem nejprodávanějším albem všech dob. Obecně je označován za Krále popu a za nejslavnější popovou hvězdu 20. století. Byl zástupcem konvenčního popu a taneční hudby, vycházející ze soulu. Kromě svého charakteristicky vysokého hlasu, rytmického cítění a tanečních schopností byl znám i jako velký perfekcionista. Za svoji kariéru získal celkem 13 cen Grammy. Více o Michaelovi Jacksonovi.

zdroj: Archiv

Freddie Mercury

Freddie Mercury byl britský zpěvák, člen rockové skupiny Queen a skladatel. Je považován za jednoho z nejvýznamnějších zpěváků v historii, proslulý byl i svým charizmatem a extravagantností při vystupování. Jeho smrt byla zapříčiněna nemocí AIDS. Více o Freddiem Mercurym.

zdroj: Archiv

Jimi Hendrix

Jimi Hendrix byl americký kytarista, zpěvák a skladatel. Je považován za jednoho z nejvýznamnějších a nejvlivnějších kytaristů v historii rockové hudby. Po počátečním úspěchu v Anglii dosáhl světového věhlasu zejména díky vystoupení na popovém festivalu v Monterey v roce 1967. V roce 1969 byl hlavní hvězdou festivalu Woodstock. O rok později náhle zemřel ve věku pouhých 27 let. Více o Jimim Hendrixovi.

zdroj: Archiv

Kurt Cobain

Kurt Cobain byl americký zpěvák, kytarista, skladatel, frontman grungeové skupiny Nirvana a výtvarný umělec. Hudební magazín Rolling Stone jej v osobním žebříčku hudebního redaktora Davida Frickeho označil v roce 2003 za 12. nejlepšího kytaristu všech dob. Více o Kurtu Cobainovi.

zdroj: youtube.com

Elvis Presley

Elvis Presley, známý také jako „Král Rock 'n' Rollu“ byl americký zpěvák a herec. Dokázal skloubit inspiraci z černošského spirituálu, blues a country a stal se nejvýznamnější postavou amerického rock and rollu. Během své více než dvacet let trvající kariéry překonal mnoho rekordů prodeje desek a návštěvnosti koncertů. Víc než 100 jeho singlů se dostalo do TOP 40 ve Spojených státech a 17 se dostalo na 1. místo. Dodnes bylo prodáno přes jednu miliardu kopií jeho nahrávek. Více o Elvisu Presleym.

zdroj: Archiv

David Bowie

David Bowie byl britský zpěvák, herec, hudební skladatel a producent. Byl považován za průkopníka nových hudebních trendů. Od roku 1992 byla jeho manželkou modelka Iman. David Bowie zemřel ve věku 69 let na rakovinu jater, se kterou bojoval 18 měsíců. Více o Davidu Bowiem.

zdroj: Archiv

Poznáte zpěváky, podle fotek v našem kvízu?

Připravili jsme pro vás kvíz, který obsahuje 20 fotografií českých a zahraničních zpěváků, kteří již nejsou mezi námi. Většinou se jedná o fotografie z jejich mládí. Myslíte si, že všechny poznáte? Na výběr je vždy ze 4 možností.

zpevaci-kteri-jiz-zemreli Kvíz zpěváku, kteří jsou již po smrti | zdroj: tisková zpráva

Anketa "Který z uvedených zpěváků má více fanoušků?"

Staňte se fanoušky jednotlivých zpěváků:
Fanklub Michael Jackson
Fanklub Freddie Mercury
Fanklub Jimi Hendrix
Fanklub Kurt Cobain
Fanklub Elvis Presley
Fanklub David Bowie

Zatím bez komentáře, buďte první!