Richard Müller vystoupí na novém festivalu Slunovrat v Sázavě u Benešova
Richard Müller | zdroj: Festival Slunovrat

Richard Müller vystoupí na novém festivalu Slunovrat v Sázavě u Benešova

11. 5. 2017 – 14:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Nový hudební festival písničkářů a populárních interpretů Slunovrat, vytahuje velké eso z rukávu. V rámci svého nultého ročníku nabídne návštěvníkům hudební vystoupení slovenské popové hvězdy Richarda Müllera. Festival Slunovrat startuje již příští měsíc o víkendu 23. – 24. června 2017 v nově zrekonstruovaném areálu rozlehlého vodáckého kempu Sázavský ostrov ve středočeské Sázavě u Benešova. Divákům představí kromě bohatého doprovodného programu pro celou rodinu také koncerty Xindla X, Anety Langerové, Ivana Mládka, Bratrů Ebenů a dalších písničkářů.

Hudební žánr písničkářství se stále rozrůstá a popularizuje, proto pořadatelé nového hudebního festivalu oslovili nejoblíbenější české písničkáře a pozvali je k táborovému ohni do magického prostředí vodáckého kempu k řece Sázavě.

Akci zahájí speciální páteční trojkoncert Františka Nedvěda,Xindla X a kapely Všichni Svatí. František Nedvěd na festivalu Slunovrat v pátek 23. června. 2017 předčasně oslaví kulaté 70. narozeniny. Publiku zahraje své největší hity z 80. let, které vytvořil společně se svým bratrem Janem, ale i novější známé písně známé z rádia. Poté se divákům představí nejpopulárnějších mladý písničkář Ondřej Ládek známý jako Xindl X.

Sobotní festivalový den bude mít na programu vystoupení Ivana Mládka s Banjo celým Bandem, Z mladší generace se na podiu objeví Thom Artway a objev letošního podzimu – David Stypka. Muzikanti ze seskupení Neřež, kolem Zdeňka Vřešťála a Víta Sázavského, zahrají nejslavnější písně tehdejších Nerez s doprovodným zpěvem slovenské zpěvačky Katky Koščové. Tím ale výčet slavných písničkářů nekončí, v proběhu dubna přidali pořadatelé další vystoupení zcela nejmladšího novodobého písničkáře Pavla Callty, který svým koncertem sobotní program festivalu slavnostně zahájí.

Většinu vystupujících můžeme zaškatulkovat mezi písničkáře a mnozí z nás si některé jejich písně pamatují třeba i ze zpěvníků, když se je doma učili zpívat nebo hrát na kytaru. A tak nebude chybět táborák s tradičním opékáním špekáčků, u kterého si budou moci návštěvníci zavzpomínat a ti odvážnější i zazpívat. Zdá se, že festival Slunovrat prozáří nejen první letní dny, ale také písničkářskou duši každého z nás.

Přijet na festival můžete karavanem nebo i po proudu řeky Sázavy raftem nebo lodí. Úschovna lodí bude zajištěna. Ubytovací kapacita areálu je již zaplněna, ale pro další návštěvníky bude přichystáno stanové městečko a V.I.P. stanové městečko. Pro rodiny s dětmi bude připraven dětský koutek s hlídáním, dětská hrací zóna, loutkové divadélko Schubert, skákací hrad a mnoho dalšího. Pro malé návštěvníky bude zaveden takzvaný "dětský catering" pro chutné a zdravé stravování na kulturních akcících.

Děti do 6 let a 110 cm mají v doprovodu dospělého s platnou vstupenkou vstup zdarma. V předprodeji jsou také V.I.P. vstupenky, které za příplatek nabízejí divákům sezení u pódia, vstup do V.I.P. zóny, V.I.P. parkoviště, V.I.P. stanové městečko přímo v areálu Sázavského ostrova, luxusní toalety a sprchy.

Dvoudenní vstupenky zakoupíte v předprodejní síti Ticketstream, v cestovních kancelářích Čedok a Firo -Tour, na recepci Sázavského ostrova či v lokálních předprodejích v rámci infocenter v Sázavě, Říčanech, Benešově, Kutné Hoře či ve Stříbrné Skalici. Nově můžete vstupenky zakoupit také v Agentuře K nebo v pivovaru v Kostelci nad Černými Lesy. Jednodenní vstupenky jsou již v předprodeji v předprodejní síti Ticketstream.

 Více informací naleznete na oficiálním Facebooku akce nebo na www.slunovratfest.cz

Slunovrat 2017 zdroj: tisková zpráva

Zatím bez komentáře, buďte první!