Rachel ze seriálu Přátelé oslaví narozeniny. Představujeme "nePřátelské" role Jennifer Aniston
zdroj: Columbia Pictures

Rachel ze seriálu Přátelé oslaví narozeniny. Představujeme "nePřátelské" role Jennifer Aniston

10. 2. 2017 – 11:15 | Magazín | Tomáš Burkoň | Diskuze:

Jennifer Aniston, pro mnohé známá spíše jako Rachel ze seriálu Přátele, zítra oslaví své 48. narozeniny. Kromě nejvýznamnější seriálové role čítá filmografie Jennifer Aniston mnoho skvělých, převážně komediálních snímků včetně nejnovější Pařby o Vánocích, která měla premiéru koncem loňského roku. V dnešním článku se podíváme na další filmy s Jennifer, které určitě stojí za shlédnutí. Jaký je ten váš oblíbený? Vyjádřete se nám v diskusi.

Skřítek (1993)
Jde o horor, jehož hlavním hrdinou je leprechaun, skřítek z irských legend. Mužíček okradený o své zlaťáky, se ocitá v Americe současné doby, a dělá vše, aby se pomstil. Snímek těží především z groteskní podoby titulni postavy, představované Warwickem Davisem (známým z Návratu Jediho), a z maskérského umění Gabea Z. Bartalose (spolutvůrce Gremlitxs) - Irsko. Chamtivý Američan Dan O'Grady připraví leprechauna o jeho poklad: sto zlatých minci. Skřítek zuří. Pronásleduje nepřítele a jeho ženu do Ameriky, ale nakonec je sám uvězněn v bedně. O'Grady, týraný noční můrou, zemře.

Po deseti letech O'Gradyho venkovský dům, v němž je bedna s leprechaunem, koupí rockerský veterán J.D. Reding se svou půvabnou dcerou Tory. Nový vlastnik si najme souseda Nathana a jeho kumpány Alexe a Ozzieho, aby dům vymalovali. Ze suterénu se neustále ozývá hlas, žadonící o propuštění. Leprechaun se skutečně dostane ze svého zajetí a začne řádit. Nakonec je zabit. Hrozí však nebezpečí, že se objeví znovu.

zdroj: Archiv

Sen pro nespavce (1996)
Kdysi dávno žila v začarované zemi milá dívka. Měla mnoho dobrých přátel a skvělou práci, ale jejím prokletím byla nespavost. A tak celé dny toužila po tom, aby do jejího života přišel krásný princ a ona mohla v klidu spát. Sen pro nespavce je okouzlující romantická komedie podle příběhu O Šípkové Růžence pro každého, kdo se odvažuje snít. V hlavních rolích uvidíte Ione Skye, Jennifer Aniston a Mackenzie Astin. Frankie (Ione Skye) nemůže od svých šesti let v noci spát. Je přesvědčená o tom, že jednou se svou nejlepší kamarádkou Allison (Jennifer Aniston) opustí San Francisco kvůli herecké kariéře v Los Angeles a tam potká muže svých snů s duší básníka a očima jako Frank Sinatra. Pak už bude moci spát. Čtyři dny před odjezdem do L.A. vstoupí do jejího života David (Mackenzie Astin). Frankie si je jistá, že on je jejím vysněným princem, ale má jen tři dny na to, aby mu dokázala, že ona je láskou jeho života.

zdroj: Archiv

Perfektní záskok (1997)
Kate by dala všechno za to, aby se konečně pohla její kariéra v reklamní agentuře. Přípraví odvážný plán - scénář dokonalý. Pak ale selžou herci. Jako svobodná a bezdětná to Kate nemá v práci lehké. Všechna povýšení se jí neustále vyhýbají, a tak na své okolí přichystá malou lest kamarád Nick bude předstírat, že je její nastávající. Skvělý nápad, ale ten výsledek! Všemi oblíbený Nick se do Kate skutečně zamiluje. Ale ta má oči pro jiného.

zdroj: 20th Century Fox

Riskni to s Polly (2004)
Reuben Feffera (Ben Stiller), je učiněný smolař: jeho čerstvá novomanželka ho přímo na líbánkách podvede se svalnatým potápěčem, a vyhodí tak všechny jeho milostné i životní plány do povětří. Náhoda ho svede dohromady s dobrodružně založenou Polly (Jennifer Aniston), jeho dávnou kamarádkou z dětství, čímž se jeho život dostane do divoké změti extrémních sportů, kořeněného jídla, fretek a rytmů salsy... s neuvěřitelnými následky. Může se putičkář Reuben, jež chce mít vše neustále pod kontrolou, změnit a začít žít přítomností?

zdroj: YouTube.com

Co je šeptem... (2005)
V životě Sarah Huttinger (Jennifer Aniston) vládne pořádný chaos. Sice svému příteli Jeffovi (Mark Ruffalo) odsouhlasila, že si ho vezme, ale teď v ní toto závažné rozhodnutí vzbuzuje strach. Také její kariéra v deníku The New York Times je značně nejistá. A aby toho nebylo málo, její sestra Annie (Mena Suvari) si má zanedlouho vzít svého sparingpartnera z tenisu a Sarah se tedy musí vydat do kalifornské Pasadeny na její svatbu… což také znamená, že bude nějaký čas trávit s rodinou. Až potud, pokud si Sarah dokáže vzpomenout, vždy byla černou ovcí rodiny. Nikdy nevěděla, kam vlastně patří. Ačkoliv svého otce i sestru miluje, nějak se nedokáže srovnat s tím, že jim ke štěstí stačí návštěva country klubů a účast na tenisových zápasech.

Návrat domů je pro ní asi tak zábavný jako pohled na ústa zívající nudou. Jediná věc, díky které se rodinná sešlost dá přežít, je přítomnost její čiperné babičky Katharine (Shirley MaxLaine), které v nestřežené chvíli ujede, že matka Sarah se před třiceti lety, těsně před svatbou, spustila s tajemným mladým mužem. V té době se shodou okolností v Pasadeně od úst k ústům šířil skandální příběh mladé dívky a jejího chlapce, který byl sveden její matkou. Ze zkazky se stala úspěšná kniha a z té pak ještě úspěšnější film. Uprostřed svatby se Sarah horečně začne shánět po filmu Absolvent z roku 1967, protože pojme podezření, že její rodina mohla být pro daný příběh inspirací. Babička Katharine by byla onou svůdkyní a její vlastní matka dívkou, která utekla s tajemným mladíkem. Což vzbuzuje otázku: jaká je totožnost onoho mladého muže? Sarah věří, že tento dávný příběh může být klíčem k její pravé identitě a proto dotlačí Jeffa do letadla ve směru New York, aby tam spolu vyhledali matčina někdejšího spolužáka, Beau Burroughse (Kevin Costner), který je v současnosti slavným internetovým multimilionářem.

Tento muž s pravděpodobností rovnou jistotě není jejím pravým otcem, ale někým, do koho by se bez problému zamilovala i ona… a nebo by se s ním alespoň vyspala. Toto podivné setkání s mužem, který ztělesňuje všechno dobrodružství a vzrušení, po nichž kdy toužila, ji vede zpět k tomu, co sice nejlépe zná, ale čemu zároveň naprosto nerozumí - ke své rodině.

zdroj: YouTube.com

Rozchod! (2006)
Romantická komedie Rozchod! začíná přesně tam, kde většina podobně žánrově laděných filmů končí. On a ona se potkali, zamilovali se do sebe až po uši a našli si společné hnízdečko, ve kterém chtěli žít šťastně až do smrti. což by mohli, kdyby se záhy nezačali nenávidět. Záminkou pro ukončení jejich společného života se stane jedna z mnoha banálních hádek, které provázejí sto procent partnerských vztahů. Na jejím konci se Brooke (Jennifer Aniston) a Gary (Vince Vaughn) rozhodnou, že se každý vydá vlastní cestou. Potíž je v tom, že nádherný byt, který si pořídili a zařídili, patří jim oběma a ani jeden nemá vůli se z něj vystěhovat.

V tu chvíli se rozjíždí velmi zábavný souboj pohlaví, který má prostřednictvím kamarádů, nastrčených podivínů a menších i větších ústrků dostat toho druhého z bytu. To nebude ani trochu jednoduché, zvlášť když si při vzájemném rafinovaném schovávání spodního prádla a během hlasitých večírků, které pořádají ve chvíli, kdy chce ten druhý urputně spát, postupně uvědomí, že jim nejde ani tak o byt jako o bývalého partnera.

Hvězda seriálu Přátelé Jennifer Aniston a asi nejpopulárnější komik americké současnosti Vince Vaughn (Buď v klidu, Nesvatbovi) se ve vzájemné nevraživosti svých postav vyžívali natolik, že to po skončení natáčení dali dohromady a v současné době zařizují společné bydlení v Chicagu. Vzhledem k tomu, že tentokrát to bude naostro, nikoliv pod vedením zkušeného komediálního režiséra Peytona Reeda (Kašlu na lásku), může to dopadnout jakkoliv.

Pokud jde o finále jejich filmové romance, není ani tak důležité, jestli se oba doberou k definitivnímu rozchodu nebo k opětovnému shledání, jako cesta, po které se za ním vydávají. Ta je plná třaskavého humoru, situačního i slovního, díky němuž žádný divák nezůstane neutrální a bude jednomu z hrdinů nepokrytě fandit. Že bude výběr favorita záviset především na divákově pohlaví, asi není třeba dodávat.

zdroj: YouTube.com

Marley a já (2008)
Novomanželé John a Jenny Groganovi (Owen Wilson a Jennifer Aniston) se rozhodnou, že opustí drsné zimy Michiganu a začnou nový život na slunné Floridě. A aby těch změn nebylo málo, pořídí si roztomilého, šestikilového labradora Marleyho, který se během pár týdnů změní v padesátikilový parní stroj, plný nezkrotitelné energie.

Takto začíná film režiséra Davida Frankela (Ďábel nosí Pradu), který popisuje 13 let života se psem, života, který někdy – a to dost často – připomíná soužití s nevypočitatelným uragánem. A tak John a Jenny Groganovi sledují, jak Marley slintá po nově natřených zdech, cupuje všechno na kousky, žere polštáře a kytky, pije vodu ze záchodu a honí pošťáka. Marley na oplátku zase sleduje život svých páníčků, jejich úspěchy i prohry, změnu práce a pomáhá jim svým živelným způsobem překonávat všechny nástrahy spojené s rozrůstající se rodinou.

Ze všeho nejvíc jim však připomíná, že život nejsou jen starosti, ale hlavně velká zábava.

zdroj: YouTube.com

Záměna (2010)
Kassie (Jennifer Aniston) je svobodná, čtyřicetiletá žena. Strašně by si přála rodinu, ale nenachází vhodného kandidáta na tatínka. A tak se rozhodne pro dítě ze zkumavky. Jako dárce si vybere Rolanda (Patrick Wilson). Tohle rozhodnutí se ovšem nelíbí jejímu nejlepšímu kamarádovi Wallymu (Jason Bateman), který je do Kassie tajně zamilovaný. A tak se odhodlá k zoufalému činu... Jejich životní cesty se ale rozdělí a znovu se setkají až za sedm let, kdy je už na světě roztomilý okatý kluk Sebastian. A Kassie se nestačí divit.

zdroj: Miramax Films

Zkus mě rozesmát (2011)
Danny Macabee nosí falešný snubní prsten proto, aby mohl získávat ženy a přitom se nikdy nezavázat k opravdovému vztahu. Když nakonec potká dívku svých snů, najednou vyvstane problém a Danny musí rychle zinscenovat falešný rozvod. Zaplatí své dlouholeté asistentce Kathryn a jejím dětem, aby vystupovali jako jeho budoucí ex rodina. Po jedné lži následuje další, až se všichni ocitnou na rodinném výletě na Hawai, kde se každý z nich snaží držet jejich vymyšleného příběhu, dokud se sen nepromění v noční můru.

zdroj: YouTube.com

Millerovi na tripu (2013)
David Burke (Sudeikis) je drobný obchodník s nádobím, jehož zákazníci jsou kuchaři v restauracích i matky v domácnostech. Teoreticky by ho tak nemělo potkat nic špatného. Opravdu ne? Přestože je David opatrný a z evidentních důvodů se nechce pouštět do podnikání ve velkém, nakonec se stane obětí hesla, že každý dobrý skutek je po zásluze potrestán. David se totiž pokusí pomoct několika místním teenagerům a skončí zmlácený třemi místními punkery. Ti mu také ukradnou všechny peníze, a tak David najednou dluží velké peníze svému dodavateli Bradovi (Ed Helms).

Aby zachránil situaci a vyrovnal účty, musí se David stát pašerákem drog a dopravit Bradovi nejnovější zásilku z Mexika. O pomoc David požádá své sousedy, cynickou striptérku Rose (Aniston), potenciálního zákazníka Kennyho (Will Poulter) a potetovanou teenagerku s piercingem Casey (Emma Roberts). David vymyslí plán, jehož součástí je falešná manželka, dvě předstírané děti a velký naleštěný karavan. A rodina „Millerů“ se vydá na jih na víkend oslavit Den nezávislosti, což snad ani nemůže skončit jinak než malérem.

zdroj: Archiv

Staňte se fanoušky filmů Jennifer Aniston:
Fanklub Skřítek
Fanklub Sen pro nespavce
Fanklub Perfektní záskok
Fanklub Riskni to s Polly
Fanklub Co je šeptem...
Fanklub Rozchod!
Fanklub Marley a já
Fanklub Záměna
Fanklub Zkus mě rozesmát
Fanklub Millerovi na tripu

Zatím bez komentáře, buďte první!