Mistr bojových umění Jackie Chan slaví narozeniny
zdroj: Lionsgate

Mistr bojových umění Jackie Chan slaví narozeniny

7. 4. 2017 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Jackie Chan, mistr bojového umění, herec, režisér, producent, kaskadér, komik, akrobat, filmař, scenárista, podnikatel a zpěvák slaví své 63. narozeniny. Stal se známým prostřednictvím kung-fu a akčních filmů, svým akrobatickým stylem, humorným načasováním, používáním rekvizit včetně nábytku a jiných improvizovaných zbraní. Dnes se podíváme na některé z jeho akčních snímků, které mají většinou i komediální nádech.

Chůva v akci (2010)
Akční komedie, ve které agent CIA zjistí, že být špiónem je vlastně jen legrace v porovnání s úkolem pohlídat tři děti. Zasloužilý tajný agent s tváří hvězdy kung-fu filmů Jackie Chana má před sebou další z řady životu nebezpečných misí, při níž musí využít všech svých schopností tvrdého výcviku - musí zvládnout ohlídat tři děti své přítelkyně, aby měl šanci na odměnu v podobě jejího ANO. Nikdy si nechtěl brát práci domů, ale jedno z dětí omylem stáhne z jeho počítače supertajná data, která z domu udělají cíl odvěkého nepřítele z řad ruských teroristů. I bez toho to bylo o život, ale teď nastává opravdový blázinec.

zdroj: Lionsgate

Město zločinu (2009)
V devadesátých letech se čínský mechanik, přezdívaný Steelhead (Jackie Chan), ilegálně přistěhuje do Japonska, kde pátrá po své přítelkyni Xiu Xiu (Xu Jinglei). Spolu se svým přítelem Jie (Daniel Wu), kterého potká v části Tokya zvané Shinjuku, si najdou práci, aby si vydělali peníze. Jakmile Steelhead zjistí, že jeho přítelkyně je provdaná za vůdce japonské Yakuzy, kterým je Eguchi (Masaya Kato), rozhodne se, že v Japonsku zůstane, aby získal japonské občanství. Zároveň vezme práci jako Eguciho zabiják, ale rychle se stane mocným a zaplete se s Yakuzou tak moc, že už není cesty zpět.

zdroj: YouTube.com

Rytíři ze Šanghaje (2003)
Poté, co v komedii Tenkrát na východě zkrotili Divoký západ, jsou Chon Wang (Jackie Chan) a Roy O’Bannon (Owen Wilson) zpět v akci. Tentokrát si vyřizují účty v prostředí civilizovaného Londýna.

Když se Wangův odloučený otec stane obětí záhadné vraždy, vydávají se Wang a Roy v jeho stopách do Anglie s vidinou spravedlivé odplaty. Wangova sestra Lin (Fann Wong) má stejný nápad a při svém pátrání odhalí celosvětovou konspiraci, která má vyústit ve vyvraždění celé královské rodiny – téměř nikdo jí však nevěří. Wang, který musí pomstít svého otce a zároveň udržovat romanticky založeného Roye co nejdále od své atraktivní sestry, zatím s pomocí ochotného inspektora Scotland Yardu (Thomas Fischer) a desetiletého pouličního dareby (Aaron Johnson) obrací život ve viktoriánské Anglii naruby. Na dvojici hrdinů čeká v Británii spousta humorných eskapád a bláznivých dobrodružství.

zdroj: Touchstone Pictures

Tenkrát na východě (2000)
Kde jinde by se mohl skrývat únosce krásné čínské princezny Pei Pei než na Divokém Západě? Padouši se jí zmocnili přímo v pekingském Zakázaném městě a císař bez váhaní posílá do Ameriky obrovské výkupné. Člen císařské tělesné stráže Chon Wang (Jackie Chan) je jen bezvýznamným členem poselstva, ale právě jeho schopnosti se ukáží být pro úspěšné splnění mise nezbytné. Mezi desperáty s rychlými kolty, prostitutkami s velkým srdcem a bizarními komickými figurami si totiž bojové umění dokáže zjednat mnohem větší respekt než vznešené diplomatické vyjednávání.

zdroj: Touchstone Pictures

Křižovatka smrti (1998)
V okamžiku, kdy je unesena dcerka čínského konzula, rozhoduje se jeho osobní strážce a přítel inspektor Lee (Jackie Chan), že ji osvobodí. Do případu je ovšem zapojen také losangeleský detektiv James Carter (Chris Tucker), protože FBI nabyla dojmu, že Lee je pouze zelenáč, který by mohl celé vyšetřování svou neschopností brzdit. Carter není zpočátku přidělením nového partnera nadšen, ale brzy si uvědomí, že pokud se budou snažit jeden druhého přechytračit, jejich pátrání se nepohne ani o centimetr. Spojí proto své síly a věci se dají velmi rychle do pohybu.

zdroj: New Line Cinema

Dračí dvojčata (1991)
Pronásledovaný gangster unese jako rukojmí jedno z čerstvě narozených identických dvojčat. Dítě se nepodaří najít. Po letech přijíždí druhý z bratrů, světoznámý dirigent, koncertovat do Hongkongu. Zde ho čeká překvapení.

zdroj: YouTube.com

Božská relikvie (1986)
Dobrodruh a hledač pokladů Jackie odvážně získá v jednom starobylém městě v poušti zbraň patřící k výzbroji bohů. Ovšem strážci zbraní nejsou ochotni vzdát se svého pokladu. Členové kmenu unesou Jackieho přítelkyni Loreleii, aby ho tím přinutili k vydání všech zbraní patřících k výzbroji bohů. Vysvobození dívky není snadným úkolem, jelikož na cestě jsou uložené různé nástrahy, číhají na něj odvážné amazonky a zlostný čaroděj. Jméno Jackie Chan je už dobře známo nejen mezi milovníky bojových umění, kteří se kochají pohledem na jeho bravurní kung-fung scény, ale okouzlují nás i jeho komedie. Samozřejmě i v tomto filmu se setkáme se spoustou humoru, který je pro něj tak charakteristický a na konci se zasmějeme nad kopancemi při natáčení scének.

zdroj: YouTube.com

Pojizdná kantýna (1984)
Bratranci Thomas (Jackie Chan) a David (Biao Yuen) vlastní společně pojízdnou kantýnu. Poklidný život jim naruší setkání s krásnou Sylvií. Je to sice prostitutka, která lže a krade, jak jen to jde, ale srdce si nedá poroučet, oba jsou ze Sylvie úplně pobláznění. Sylvii ale hrozí velké nebezpečí. Je totiž dědičkou obrovského majetku, o který usiluje mafie. Naštěstí jsou tu Thomas a David, kteří ovládají bojová umění, a mohou ji tak před zločinci ochránit.

zdroj: YouTube.com

Bojovníci ze Šaolinu (1978)
Každým rokem se setkávalo osm mistrů šaolinu na podzimním festivalu. Jednou, po mnoha dnech meditací a studií, vzali tito mistři všechny druhy umění kung-fu a vytvořili z nich novou bojovou techniku, kterou nazvali Osm kroků hada a jeřába. Všechny potřebné údaje o bojovém umění zaznamenali do knihy a svěřili ji do opatrování mistru Linovi. Aby zdůraznili nesmírný význam tohoto spisu, dali mistru Linovi, coby opatrovníkovi toho nejcennějšího a nejmocnějšího tajemství světa kung-fu, na znamení autority, dračí oštěp. Nedlouho nato všech osm mistrů záhadně zmizelo a s nimi i zmíněná kniha. V celé jižní Číně zavládl zmatek a chaos. Dokud se ovšem neobjevil muž jménem Hsu Jin-Fung (Jackie Chan). Fung dává velice zřetelně najevo, že vlastní ztracenou a tolik žádanou knihu a každý z vysoce postavených klanů mu usiluje o život.

Jackie Chan ve filmu Bojovníci ze Šaolinu zdroj: tisková zpráva

Mistrův syn (1978)
Fei Hung (Jackie Chan) je synem mistra Huanga, který se ho zřekne a pošle ho k Su Hua Chimu, aby ho trenoval. Fei Hung zpočátku nechce trénovat a proto mistrovi uteče. Při sušení prádla se pak nevědomky dostane do nebezpečí a je napaden. Fei Hang se vrací zpátky k mistrovi aby ho učil. Když se Fei Hung vše naučí mistr ho opusti. Fei Hung se vrací domů aniž tuší že jeho otec je v nebezpečí.

zdroj: YouTube.com

Staňte se fanoušky filmů akčního Jackieho Chana:
Fanklub Jackie Chan
Fanklub Chůva v akci
Fanklub Město zločinu
Fanklub Rytíři ze Šanghaje
Fanklub Tenkrát na východě
Fanklub Křižovatka smrti
Fanklub Dračí dvojčata
Fanklub Božská relikvie
Fanklub Pojizdná kantýna
Fanklub Bojovníci ze Šaolinu
Fanklub Mistrův syn

Zatím bez komentáře, buďte první!