Kytarista skupiny Eagles Glenn Frey odešel do hudebního nebe
zdroj: Profimedia

Kytarista skupiny Eagles Glenn Frey odešel do hudebního nebe

19. 1. 2016 – 10:30 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Spoluautor legendární písně Hotel California včera zemřel. Bylo mu 67 let.

Glenn podle dostupných informací v poslední době trpěl celou řadou zdravotních problémů – například zápalem plic či záněty žlučovodů.

"Bojoval srdnatě, ale bohužel podle komplikacím," napsali jeho blízcí na Facebook.

Bubeník Eagles Don Henley, který se s Freyem přátelil více než čtyři desetiletí, ve svém prohlášení uvedl, že talentovaný michiganský rodák byl "jako jeho bratr".

"Byli jsme rodina a jako většina rodin, i my měli nějaké neshody. Ale pouto, které jsme ukovali před 45-ti lety, nebylo nikdy zlomeno – ani během 14-ti let, kdy kapela byla rozpuštěná. Byli jsme dva mladí muži, kteří se vydali na pouť do Los Ageles s tím stejným snem," zavzpomínal a dodal:

"Glenn byl ten, kdo to všechno začal. Byl zapalovací svíčkou, mužem s plánem. Měl encyklopedické znalosti populární hudby a pracovní etiku, které by se nezpronevěřil. Byl zábavný, tvrdohlavý, velkorysý, velmi nadaný… Nade vše miloval svou ženu a děti. Všichni jsme šokovaní, hluboce zarmocení a nemůžeme tomu uvěřit."

Připomeňme, že skupina Eagles se dala dohromady v roce 1970. Kromě Freye a Henleyho u jejího zrodu stáli také Bernie Leadon (kytarista) Randy Meisner (baskytarista). Za dobu své existence získala 6 cen Grammy. Album Hotel California (1976) je řazeno mezi nejlepší rockové desky všech dob.

zdroj: YouTube.com

Zatím bez komentáře, buďte první!