Kvalitní melodický speed metal má své zástupce i na tuzemské scéně
zdroj: Sagittari

Kvalitní melodický speed metal má své zástupce i na tuzemské scéně

4. 6. 2016 – 17:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Precizní muzikantské výkony, hitová euforie a atmosférická aura kapely sevřená ráznými texty. To vše je kapela Sagittari, která právě vydává své 3. album s názvem VooDoo.

Kapelu založil v roce 2005 Ivoš Mazourek.  Po třech letech kapela natáčí první album Zaříkávač hadů, které vychází na podzim roku 2008. Album pozitivně překvapuje českou rockovou scénu a během roku se prvotní náklad vyprodá.  V roce 2010 kapela nahrává dva singly „Jedovaté řeky“ a „Kazatel“. Oba jsou pozitivně přijaty, skladba „Jedovaté řeky“, je hodnocena jako nejlepší speed-metalová skladba v ČR za rok 2010. 

Více o kapele Sagittari

zdroj: Archiv

Album VooDoo 

Před týdnem spatřilo světlo světa nové album s názvem VooDoo, které je nabito obrovskou dávkou kvalitní muziky! Obsahuje 11 skladeb, které složili Ivoš Mazourek a Michal Janků. Díky hudební rozmanitosti autorů, se na albu mísí několik hudebních žánrů, což zaručuje nezapomenutelný hudební zážitek. Stejně jako u předchozích alb, byl i zde kladen veliký důraz na smysluplnost textů. Ty napsal již tradičně z velké části Aleš Mazourek. Ke skladbě „Tvář pod hladinou“, napsal text frontman kapely Morčata na útěku, Roman „Yetty“ Kobler. Zcela nová byla spolupráce při psaní textů se Simonem Zacharem. Na albu zazpíval i speciální host, frontman kapely DOGA, Roman „IZZI“ Izaiáš. Kromě něj, na albu hostovali Martin „SAM“ Šob a Vojta Šimoník.

Kapela Sagittari Kapela Sagittari | zdroj: Sagittari

Novinkou oproti předchozím albům, byla velká podpora při nahrávání ze strany Zdeňka Ondráčka. Ten album nejen mixoval a provedl finální mastering, ale především skladby produkoval. Nahrávání probíhalo v brněnském studiu SONIDOS. Grafiku alba vytvořil Michal Hladík, který zpracoval řadu skvělých přebalů, včetně obalu alba „Do pekla / do nebe“, pro skupinu Kabát. CD je lisované a obsahuje plně barevný, několika stránkový booklet. Album VooDoo se řadí k nejlepším českým melodic-metalovým deskám!

VooDoo kapely Sagittari zdroj: Sagittari

Oficiální stránky kapely Sagittari

Zatím bez komentáře, buďte první!