Kdo je větší borec: Bart, nebo Homer?
Simpsonovi | zdroj: tisková zpráva

Kdo je větší borec: Bart, nebo Homer?

25. 7. 2016 – 16:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Kdo by neznal rodinu Simpsonových ze Springfieldu? Její příběhy baví lidi po celém světě bezmála 30 let. V dnešním souboji se zaměříme na mužskou část této rodinky, tedy Barta a Homera. Vaše hlasování dá odpověď na otázku, který z dvojice je lepší, populárnější a zkrátka, který je větší borec.

Homer Simpson je manželem Marge a otec Bárta, Lízy a Maggie Simpsonových. Je synem Mony Simpsonové a Abrahama Simpsona. Homer za prvních 500 epizod seriálu vykonával více než 188 různých povolání. Ve většině epizod ovšem pracuje jako bezpečnostní technik ve Springfieldské jaderné elektrárně, tuto pozici v zaměstnání získal v epizodě Homerova odysea (první série). V práci je Homer často ignorován a vůbec zapomínán jeho vedoucím a ředitelem elektrárny Montgomerym Burnsem a často během výkonu svého povolání usíná.

Homer v Elektrárně Homer v Elektrárně | zdroj: tisková zpráva

Matt Groening se pro Homerovo povolání rozhodl, protože jako bezpečnostní technik v jaderné elektrárně má potenciál vyvolat velkou neplechu. Každé z dalších zaměstnání trvalo pouze jednu epizodu, v první polovině seriálu scenáristé vymýšleli důvody vyhazovů z elektrárny a také zpětného návratu na místo bezpečnostního technika ve Springfieldské elektrárně. V dalších dílech často Homer přijímá nové zaměstnání jako možnou novou práci, ale vždy si to rozmyslí, bez jakýchkoliv dopadů na svoje původní zaměstnání v jaderné elektrárně.

Více informaci o Homerovi

zdroj: Archiv

Bárt Simpson je jediným synem Homera a Marge Simpsonových. Je mu 10 let (narozeniny má 23. února). Mezi jeho zájmy patří skateboarding, vandalství, animovaný pořad Itchy & Scratchy a komiksy (Radioaktivní muž). Jeho úhlavní nepřátelé jsou Levák Bob, kterého už Bart několikrát poslal za mříže, a ředitel základní školy Seymour Skinner. Jeho idol je Šáša Krusty. V seriálu se také objevuje jako výtržník s pseudonymem El Barto. Jeho jméno je přesmyčkou anglického výrazu Brat (spratek).

Bárt a Milhouse zdroj: tisková zpráva

Jeho nejlepším přítelem je Milhouse Van Houten. Na výlety a exkurze nosí červenou kšiltovku. Velice rád používá telefon k naštvání a znemožnění Vočka Szyslaka průpovídkami jako: – „Je tam chlapík jménem W. C. Hajzl?“ – „Je tam Herma Frodit(ová)“ – „Je tam pan Vilí Zanej?“. – „Je tam Al, přímení Koholik?“

Více informací o Bártovi

zdroj: Archiv

 

Co takhle Simpsonovi ve filmu?

zdroj: Archiv

Nebo máte raději seriál Simpsonovi?

zdroj: Archiv

Staňte se fanoušky rodinny Simpsonových

Chci se stát fanouškem filmu Simpsonovi ve filmu
Chci se stát fanouškem seriálu Simpsonovi
Chci se stát fanouškem Bárta Simpsona
Chci se stát fanouškem Homera Simpsona
Chci se stát fanouškem Marge Simpsonové
Chci se stát fanouškem Lízy Simpsonové
Chci se stát fanouškem Maggie Simpsonové

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku