JLaw zveřejnila šokující prohlášení k problematice rozdílného odměňování herců a hereček
zdroj: Profimedia

JLaw zveřejnila šokující prohlášení k problematice rozdílného odměňování herců a hereček

14. 10. 2015 – 12:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Jennifer Lawrence konečně prolomila hradbu mlčení a okomentovala loňský hack Sony Pictures. Díky tomu vyšlo najevo, že za film Špinavý trik dostala mnohem míň peněz, než její mužští kolegové.

Z e-mailů, kteří hackeři během svého útoku ukradli, plyne, že Lawrence a Amy Adams ze zisků inkriminovaného snímku dostaly 7%. Oproti tomu režisér a tři hlavní mužské hvězdy - Bradley Cooper, Christian Bale a Jeremy Renner – obdrželi o 2% víc.

Pětadvacetiletá herečka se k tomu dlouho nechtěla nijak vyjadřovat, ale nakonec si to rozmyslela a pro newsletter vytvořený Lenou Dunham a Jenni Korner napsala článek nazvaný "Why Do I Make Less Than My Male Co-Stars?"

"Když hackli Sony a já zjistila, kolik dali mě a kolik těm šťastným lidem s č…ky, nebyla jsem naštvaná na Sony, ale na sebe. Jako vyjednavač jsem selhala, protože jsem to příliš brzy vzdala. Nechtělo se mi pokračovat v boji o miliony dolarů, které díky dvěma franšízám upřímně řečeno ani nepotřebuju," uvedla.

"Ale pokud mám být sama k sobě upřímná, lhala bych, kdybych neřekla, že mé rozhodnutí uzavřít smlouvu bez skutečného boje významně ovlivnila skutečnost, že jsem se chtěla zalíbit. Nechtěla jsem působit jako 'potížista' či 'rozmazlenec'. V té době to vypadalo jako dobrý nápad - dokud jsem neviděla mzdy na Internetu a nezjistila, že žádný z mužů, se kterými jsem pracovala, rozhodně neměl obavy z toho, že by mohl působit jako 'potížista' či 'rozmazlenec'," dodala.

Jennifer rovněž práskla, že kolem dotyčných pánů musela doslova chodit po špičkách, aby je náhodou něčím nevytočila. "Snažila jsem se hledat 'rozkošné' způsoby, jak vyjádřit svůj názor a stále být sympatická," konstatovala.

Wow! Tak to je drsné. Docela se divíme, že jí po nějaké době nedošla trpělivost a nenakopala je do…

Zatím bez komentáře, buďte první!