Jiří Suchý zoufale shání peníze pro Semafor. Mj. nabízí Předražené vstupenky
zdroj: Profimedia

Jiří Suchý zoufale shání peníze pro Semafor. Mj. nabízí Předražené vstupenky

23. 7. 2015 – 15:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Třiaosmdesátiletý hudebník a skladatel má obavy o budoucnost slavného divadla. To se potýká s nedostatkem finančních prostředků a hrozí mu krach.

Provoz Semaforu prý stojí cca 1 300 000 Kč měsíčně, což nejsou právě malé peníze. A současná situace je taková, že…

"Na dobrou polovinu si vyděláme sami. Na tu druhou nám rok co rok pomáhá svým příspěvkem Hlavní město Praha. Žel, příspěvek se během let nepřestával zmenšovat, až dospěl k částce o polovinu nižší, než byla ta, která nám byla garantována tehdy, když nám bylo doporučeno se osamostatnit, a my jsme to poslušně provedli," postěžoval si jeho principál na svých osobních webových stránkách a dodal:

"Náklady na existenci našeho divadla se nepřestávají zvyšovat. Tím se liší od grantu. A teď to zkrátím: zatím nejsme na mizině a nebudeme, dokud nevyčerpám všechny své úspory. Jsem totiž sponzorem našeho divadla, neboli platím za to, že tu smím hrát."

Za těchto smutných okolností Suchému nezbylo, než poprosit o pomoc veřejnost. Podle svých vlastních slov ale odmítá milodary.

"Za každou finanční pomoc chci poskytnout nějakou protihodnotu," napsal na Facebook. "Za drobné částky obdrží dárce parádní osvědčení o sponzorství. (Akce 'Předražená vstupenka'.). Za 1500.- Kč nabízím publikaci Ilustrovaná historie pohrom, které potkaly Semafor. (Náklad 300 výtisků).“

Kromě toho se chystá unikátní koncert slavných i neznámých písní Kurta Weilla, které Jiří pro tuto příležitost opatřil novými texty a další akce. Na webu známého divadelníka si v případě zájmu můžete přečíst i "Devatero způsobů jak zachránit Semafor".

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku