Filmové premiéry: Začátek nové éry hvězdných válek a zákeřný démon
zdroj: Falcon

Filmové premiéry: Začátek nové éry hvězdných válek a zákeřný démon

14. 12. 2016 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

První z nové série samostatných filmů o hvězdných válkách, démon ovládající jedenáctiletého chlapce, a zamyšlení nad hodnotami současné západní společnosti. 50. týden roku 2016 přinesl 3 filmové premiéry.

Rogue One: Star Wars Story
Rogue One: Star Wars Story je první z nové série samostatných filmů Lucasfilmu. Vypráví příběh skupiny netradičních hrdinů, kteří se dají dohromady, aby splnili odvážný a zdánlivě nemožný úkol: Ukrást plány Hvězdy smrti.

zdroj: Falcon

Inkarnace
Jedenáctiletý Cameron (David Mazouz) se znenadání začíná chovat podivně. Uzavírá se ve svém pokoji, mluví zvláštními pradávnými jazyky a vykazuje i další příznaky posedlosti. Jakmile to jeho matka (Carice van Houten) zpozoruje, spojí se s odborníky z Vatikánu, kteří za chlapcem vyšlou specialistku na podobné případy, která si na pomoc přizve Dr. Setha Embera (Aaron Eckhart) a jeho tým. Dr. Ember má totiž jedinečnou schopnost, kdy při léčbě posedlých osob vstupuje přímo do jejich mysli a v ní čelí zosobněnému zlu způsobujícímu pomatení mysli. Nepovažuje se za tradičního vymítače ďáblů, ale spíše za jistého „uklízeče“. A jeho chvíle nastává tehdy, když selhává veškerá dosavadní snaha tradičních exorcistů. A tento okamžik nastal právě u malého Camerona. Dr. Ember vstoupí do jeho podvědomí, v němž démon drží chlapce v zajetí v imaginárním světě snů. Ukáže se, že tento ďábelský protivník je mnohem silnější, než Ember čekal. Navíc jej pronásleduje nejen lstivý a zákeřný démon, ale i jeho vlastní traumatická minulost. Ember musí nasadit veškeré své schopnosti a možná i život, aby přemohl démona a chlapce zachránil.

zdroj: Cinemart

Sladké sny
Turín 1969. Idylické dětství devítiletého Massima je znenadání otřeseno tajemstvím opředenou smrtí milované matky. Citlivý Massimo odmítá přijmout danou realitu, chabou, ale přesto důležitou náhradu si nalezne v lásce k fotbalu. Když je po letech coby dospělý muž a úspěšný novinář nucen prodat původní byt rodičů, vzpomínky a neuzavřená minulost se vrátí s nebývalou silou. Jak dlouho dokáže Massimo utíkat a vyhýbat se vyrovnání s bolestným zážitkem? Je možné s hluboce zraněnou duší pokračovat v životě, nebo jde jen o přežívání? Marco Bellocchio s humorem a pochopením propastné hloubi lidské psychiky sleduje Massimův boj o kvalitu vlastního života a o sebe sama. V několika proplétajících se časových rovinách vyprávěný příběh je zároveň filozofujícím zamyšlením nad hodnotami současné západní společnosti. Režisér se v suverénně natočeném snímku opírá o vynikající a autentické herecké výkony Valeria Mastandrey či Bérénice Bejo.

zdroj: 01 Distribution

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Rogue One: Star Wars Story?
Kam zajít na Inkarnace?
Kam zajít na Sladké sny?

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Rogue One: Star Wars Story
Fanklub Inkarnace
Fanklub Sladké sny

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku