Filmové premiéry: Touha po dokonalém světě a první část trilogie Zahradnictví
zdroj: Bontonfilm

Filmové premiéry: Touha po dokonalém světě a první část trilogie Zahradnictví

26. 4. 2017 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Touha po dokonalém světě, první část trilogie Zahradnictví, posmívání se rasovým předsudkům, podivný balet v labyrintu metra a městských ulicích, strastiplné pátrání po identitě neznámé dívky, nákupčí oblečení pro mediální celebritu a městečko, kde se zastavil čas a žije se tam na pomezí reality a snu. V tomto týdnu nás čeká 7 filmových premiér.

The Circle
Svět bez hladu. Svět bez válek. Svět bez nemocí. Neomezené možnosti. V úchvatné a největší high-tech společnosti The Circle neexistuje problém, který by nebylo možné vyřešit. Její technologie mají moc doslova změnit svět. Právě sem, do zaměstnání snů, nastupuje mladá a ambiciózní dívka Mae (Emma Watson). SDÍLET ZNAMENÁ STARAT SE

Šéf a zakladatel (Tom Hanks) společnosti je vizionář, který vybudoval v Circle ráj na Zemi a který touží po dokonalém světě. Jeho receptem na pokrok a na šťastné a spokojené lidstvo je svět bez tajemství, naprostá otevřenost a transparentnost všech lidí, sdílení . . . a sledování. CHOVÁŠ SE HŮŘ NEBO LÍP, KDYŽ TĚ NĚKDO SLEDUJE?

Mae je obklopená vymoženostmi supermoderní společnosti. Ohromena ideály a vzájemností se na návrh samotného šéfa Circle zapojí do experimentu, který by štěstí a pokrok v Circle mohl rozšířit do celého světa. Současně s tím začne potkávat tajemného muže. Stane se její nový život pohádkovým snem nebo dostane příchuť hororové noční můry? Bude mít kruh, do něhož vstoupila, cestu ven? KDO MÁ TAJEMSTVÍ, LŽE.

zdroj: Bontonfilm

Zahradnictví: Rodinný přítel
První část trilogie Zahradnictví s názvem Rodinný přítel, je melodrama odehrávající se ve 40. letech za německé okupace. Tři mladé ženy a dvě děti čekají na návrat svých vězněných mužů a otců. Válkou vynucenému rodinnému společenství obětavě pomáhá rodinný přítel a lékař Jiří. Film je příběhem lásky, která nesměla být naplněna, vypráví o věrnosti, touze, vině a lásce, o odchodech a návratech, o rodině, rodičích a dětech. Jde o rodinný portrét viděný pohledem žen, které osud svedl dohromady.

zdroj: Cinemart

Uteč
Lahůdkové psycho kombinované s rafinovanou satirou. Režisérovi a scenáristovi Jordanu Peeleovi se podařilo natočit film, který se posmívá rasovým předsudkům a mimo to zároveň děsí a baví. Hit slavného festivalu v Sundance díky tomu sbírá body u diváků i recenzentů. Například jeden z nejslavnějších filmových serverů, Rotten Tomatoes, mu udělil nevídané stoprocentní skóre. A přitom je to „jen“ příběh o dívce, která si veze svého kluka domů na víkend, aby ho představila rodičům.

Co na tom, že Rose (Allison Williams) je bílá jako stěna a Chris (Daniel Kaluuya) černý jako noc? Žijeme přece v jednadvacátém století, kdy je boj proti rasové nesnášenlivosti přece už dávno dobojovaný, a na smíšené páry se skrz prsty nedíváme. Minimálně Roseini rodiče Missy a Dean jsou na Chrise od prvního momentu nesmírně milí. Vadí jim snad jen to, že si přítel jejich dcery tu a tam zapálí, ale to s barvou kůže přece nesouvisí. Psycholožka Missy dokonce Chrisovi nabídne, že ho jeho zlozvyku zbaví pomocí hypnózy. Byl by to ráj na Zemi, kdyby se dva zdejší černošští zaměstnanci nechovali tak podivně. A kdyby se zvláštně neprojevoval i další muž černé pleti, který během víkendu dorazí na návštěvu. Náznaků, že všechno není v úplném pořádku, postupně přibývá, a Chris se rozhodne vzít nohy na ramena. To, co následuje, překoná jeho nejčernější noční můry a všem divákům v kinosále připraví naprosto nečekaný a nezapomenutelný zážitek.

zdroj: Cinemart

Nocturama
Ráno v Paříži. Několik mladých lidí z různých prostředí. Nezávisle na sobě začínají podivný balet v labyrintu metra a ulicích hlavního města. Zdá se, že je vede nějaký plán. Jejich pohyby jsou přesné, téměř nebezpečné. Stahují se k jednomu bodu, obchodnímu domu právě ve chvíli, kdy zavírá. Začíná noc.

zdroj: Film Europe

Neznámá dívka
Ambiciózní mladá lékařka jednoho večera po ordinačních hodinách nezareaguje na zvonek u dveří své praxe. Ráno se dozví, že neznámá dívka, kterou nepustila dovnitř, byla opodál nalezena mrtvá.

Jenny je lékařkou, která provozuje malou praxi. Ambiciózní mladá žena se chystá na velký kariérní skok – přestup na významnou kliniku. Když se jednoho dne večer rozezní v její ordinaci zvonek, Jenny nereaguje. Je po ordinačních hodinách a má dost práce s nejistým Julienem, který u ní vykonává praxi. Ráno se dozví, že neznámá dívka, kterou nepustila dovnitř, byla opodál nalezena mrtvá, nejspíš zavražděná. Hnána výčitkami svědomí Jenny zahajuje strastiplné pátrání po její identitě.

zdroj: Film Europe

Personal Shopper
Mladá Američanka Maureen (Kristen Stewart) se živí jako osobní nákupčí oblečení pro obletovanou mediální celebritu. Svůj volný čas tráví v podivném opuštěném domě. Je Maureen opravdu schopná komunikovat s dušemi zemřelých? Duchařské drama známého režiséra Oliviera Assayase získalo na festivalu v Cannes Cenu za režii.

zdroj: Artcam

Ederly
Hrdina filmu Slow přijíždí do městečka Ederly, kde se zastavil čas a žije se tam na pomezí reality a snu. S místním farářem má být domluven na opravě oltáře, chlapec, kterého po příjezdu potká, mu však vyhýbavě odmítá popsat cestu na faru a jako místo, kde může přenocovat, mu ukáže nejbližší rodinný dům. V něm přebývá staromódní rodina, ve které je otec přesvědčen, že Slow je jeho starším synem, který se doma dlouhá léta neukázal. Když Slow konečně potká faráře, zjistí, že oltář je již dávno opraven. A aby toho nebylo málo, tak je hrdina filmu navíc obviněn z vraždy, jejíž vyšetřování vedou dva podivní policisté.

zdroj: 3Kino

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na The Circle
Kam zajít na Zahradnictví: Rodinný přítel
Kam zajít na Uteč
Kam zajít na Nocturama
Kam zajít na Neznámá dívka
Kam zajít na Personal Shopper
Kam zajít na Ederly

Staňte se fanoušky premiérových filmů:    
Fanklub The Circle
Fanklub Zahradnictví: Rodinný přítel
Fanklub Uteč
Fanklub Nocturama
Fanklub Neznámá dívka
Fanklub Personal Shopper
Fanklub Ederly

Zatím bez komentáře, buďte první!