Filmové premiéry: Thriller pro silné povahy a pokračování legendárního Trainspottingu
zdroj: Cinemart

Filmové premiéry: Thriller pro silné povahy a pokračování legendárního Trainspottingu

15. 2. 2017 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Speciální očistná kůra v zastrčeném koutě švýcarských Alp, pokračování legendárního Trainspottingu, nejtěžší zkouška víry a vytrvalosti, skutečný příběh těžebního skandálu Bre-X Mineral Corporation na počátku 90. let a oslava magického času dospívání. V 7. týdnu roku 2017 čeká na české diváky 5 filmových premiér.

Lék na život
Jak už to tak často bývá, dramatické události začínají většinou velmi nenápadně. Mladý a ambiciózní manažer Lockhart (Dane DeHaan) dostane od nadřízených jednoduchý úkol. Přivézt ze sanatoria pana Pembrokea, nepostradatelnou hlavu jejich společnosti. Léčebna, kam se před časem uchýlil a podle posledního odeslaného dopisu se z ní ani nechce jen tak rychle vrátit, se nachází v zastrčeném koutě švýcarských Alp. Její personál zde poskytuje životem a prací vyčerpaným boháčům speciální očistnou léčbu. Ale nabízené zázračné procedury možná nejsou tak úplně běžné a pobyt zde až tak úplně dobrovolný.

zdroj: Cinemart

T2 Trainspotting
Uplynulo dvacet let... mnohé se změnilo, ale stejně tak zůstalo mnohé při starém. Mark Renton (Ewan McGregor) se vrací na jediné místo, které mu kdy bylo domovem.

Čekají tu na něj: Spud (Ewen Bremner), Sick Boy (Jonny Lee Miller) a Begbie (Robert Carlyle).

Očekávají ho i další staří známí: smutek, ztráta, radost, pomsta, nenávist, přátelství, láska, touha, strach, výčitky, heroin, sebedestrukce a smrtelné nebezpečí, ti všichni stojí ve frontě, aby ho uvítali a společně to všichni naplno rozjeli.

zdroj: Falcon

Mlčení
V polovině 17. století je Japonsko zcela uzavřené kontaktu se západními mocnostmi. Křesťanství je zde postavené mimo zákon a křesťané musí svou víru skrývat.

Dva portugalští jezuité, otec Rodrigues (Andrew Garfield) a otec Garupe (Adam Driver), se vydávají do země vycházejícího slunce s velmi nebezpečným cílem: najít svého učitele, otce Ferreiru (Liam Neeson), který se prý zřekl víry.

Japonští feudálové a vládnoucí samurajové jsou odhodláni křesťanství ve své zemi vymýtit. Šířit slovo Boží je jeden z nejtěžších zločinů. Křesťané jsou pronásledováni a brutálně mučeni. Buď se zřeknou své víry, nebo jsou vystaveni dlouhé agónii a bolestivé smrti. Mladé mnichy čeká ta nejtěžší zkouška víry a vytrvalosti, na kterou možná nejsou připraveni…

zdroj: Bioscop

Zlato
Film je natočen podle skutečného příběhu těžebního skandálu Bre-X Mineral Corporation na počátku 90. let. V hlavní roli skvělý Matthew McConaughey.

zdroj: Vertical Entertainment

V sedmnácti
V nejsvěžejším snímku své kariéry zachycuje sedmdesátiletý francouzský klasik André Téchiné dvojici sedmnáctiletých kluků z francouzského maloměsta, jejichž vztah začíná nenávistnými výpady a školní šikanou, ale postupně se vyvíjí v křehké intimní pouto. Je to film neklidný a výbušný jako jeho hrdinové. Film jako oslava magického času dospívání, v němž se prolíná naprostá bezstarostnost a nikdy nekončící úzkost a v němž se násilí potkává se smyslností a trýznivé ztráty střídají něžné objevy.

zdroj: Film Europe

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Lék na život?
Kam zajít na T2 Trainspotting?
Kam zajít na Mlčení?
Kam zajít na Zlato?
Kam zajít na V sedmnácti?

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Lék na život
Fanklub T2 Trainspotting
Fanklub Mlčení
Fanklub Zlato
Fanklub V sedmnácti

Zatím bez komentáře, buďte první!