Filmové premiéry: Superhrdinové od Marvelu a psychologický thriller plný pochybností
zdroj: Falcon

Filmové premiéry: Superhrdinové od Marvelu a psychologický thriller plný pochybností

3. 5. 2017 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Dobrodružství party superhrdinů odehrávající se na samé hranici kosmu, nemilosrdná komedie o mezilidských vztazích, která jde až na dřeň a náhodné setkání rozehrávající příběh plný tajemství a pochybností. V tomto týdnu nás čekají 3 filmové premiéry a záznam koncertu jednoho z nejúspěšnějších turné skupiny Depeche Mode.

Strážci Galaxie Vol.2
V rytmu zbrusu nových Nejlepších hitů #2 pokračují ve filmu od studia Marvel Strážci Galaxie Vol. 2 dobrodružství party superhrdinů, kteří se vydávají až na samé hranice kosmu. Strážci se musí naučit držet pohromadě a odhalit tajemství rodičů Petera Quilla. Staří nepřátelé se stávají spojenci a na pomoc našim super-hrdinům přicházejí i další oblíbené postavy z rozpínajícího se filmového vesmíru studia Marvel.

zdroj: Falcon

Ministerstvo lásky
Renomovaný biolog Krešo je v koncích. Blíží se krize středních let, o iluze už dávno přišel, ztratil zaměstnání a navíc strádá v manželství, které zřejmě nikdy neměl uzavřít. Naštěstí ho stále ještě obdivuje jeho syn.

Chorvatská vláda se potýká s finančními obtížemi a zoufale hledá neotřelé způsoby, jak ušetřit. Od války v devadesátých letech sice už uplynulo víc než dvacet let, ale přesto se vládní úřady náhle začaly zajímat o vdovy po padlých vojácích. Ty z nich, které se neprovdaly, ale navázaly nový vztah, nesmí nadále pobírat vdovský důchod. Zavedení tohoto nepopulárního opatření si žádá celou novou instituci jménem Ministerstvo lásky, jež má za úkol shromažďovat informace o vdovách, které nový zákon porušují. Krešo nemá co ztratit, a tak využije protekce, kterou mu zařídil jeho agresivní tchán, a nechá se na novém ministerstvu zaměstnat. Jediná potíž je v tom, že horší úředníci než on a jeho výstřední společník Šikić se dají najít jen stěží.

zdroj: Cinemart

Tři dny v září
Při náhodném setkání Jany a Mariky ve vlaku se rozehrává příběh plný tajemství a pochybností. Jeho pokračování se uskuteční na dlouho neobývané chatě na samotě uprostřed lesa. Ve třech dnech se postupně odhalují důvody a skutečné záměry jednání obou žen. Jana je vražedkyně na útěku a Marika je na misi, kterou chce zúčtovat se svou minulostí. Film se zabývá důsledky sexuálního násilí a utrpením, kterým ženy na Balkáně procházejí. Jeho děj probíhá většinou uprostřed krásné makedonské přírody. Je hereckým koncertem Ireny Ristić a Kamky Točinovski. Jejich výkony jsou minimalistické, ale pravdivé, a udržují diváka každým dialogem či pohledem v napětí.

Psychologický thriller Tři dny v září cílí na naše emoce sofistikovaným dávkováním minulosti, která předurčí budoucnost hlavních hrdinek. Režisér Darijan Pejovski realizoval Tři dny v září jako svůj celovečerní filmový debut. Před ním přispěl do povídkového filmu Skopje Remixed a natočil několik krátkých filmů.

zdroj: Balkan Film

Depeche Mode live in Berlin
Záznam koncertu jednoho z nejúspěšnějších turné odehraného pro 2,5 milionu fanoušků ve 32 zemích světa, zvěčněné tím nejžádanějším režisérem Antonem Corbijnem.

Depeche Mode: Live in Berlin (2014) zdroj: Atlantis Entertainment

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Strážci Galaxie Vol.2? Ve vybraných kinech také ve 3D!
Kam zajít na Ministerstvo lásky?
Kam zajít na Tři dny v září?
Kam zajít na Depeche Mode live in Berlin?

Staňte se fanoušky premiérových filmů:    
Fanklub Strážci Galaxie Vol.2
Fanklub Ministerstvo lásky
Fanklub Tři dny v září
Fanklub Depeche Mode live in Berlin

Zatím bez komentáře, buďte první!