Filmové premiéry: Sdružení nájemných zabijáků a velké rock´n´rollové dobrodružství
zdroj: Vertical Entertainment

Filmové premiéry: Sdružení nájemných zabijáků a velké rock´n´rollové dobrodružství

22. 2. 2017 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Tajemné sdružení nájemných zabijáků, nelehké vztahy mezi třemi generacemi, čas životních změn,  velké rock´n´rollové dobrodružství, mladá dívka vystavená rasismu, milující, ale hodně netradiční táta, nadčasový příběh dospívání a hledání ztracené rodiny v daleké Indii. 8. týden tohoto roku přináší hned 8 filmových premiér.

John Wick 2
V pokračování úspěšného akčního thrilleru z roku 2014 přinutí legendárního Johna Wicka (Keanu Reeves) k návratu ze zabijáckého důchodu jeho bývalý spolupracovník, který se pomocí intrik snaží převzít kontrolu nad tajemným mezinárodním sdružením nájemných zabijáků. Krevní přísaha Johna zavazuje, aby mu pomohl, a tak se vypraví do Říma, kde se utká s několika nejnebezpečnějšími zabijáky na světě.

zdroj: Vertical Entertainment

Bába z ledu
Po setkání s otužilcem Broňou (Pavel Nový) začíná ovdovělá Hana (Zuzana Kronerová) pozvolna měnit svůj stereotypní život, který se doposud točil výhradně kolem jejích synů (Marek Daniel, Václav Neužil), snach (Petra Špalková, Tatiana Vilhelmová) a vnoučat. Zatímco šedesátnice Hana prožívá love story, tradiční víkendové obědy v rodinné vile ztrácejí na idyličnosti a postupně vyplouvá na povrch, že každý z hrdinů má nějaké tajemství. Haniným nečekaným spojencem se stává vnuk Ivánek, který si zamiloval nejen svérázného Broňu, ale i jeho slepici Adélu a otužileckou komunitu na břehu Vltavy. Příběh rozkrývající nelehké vztahy mezi třemi generacemi přináší naději, že život lze vzít do vlastních rukou v jakémkoli věku.

zdroj: Falcon

Spojené státy lásky
Začátek 90. let přinesl do Polska řadu změn. Byla tu euforie ze svobody, ale také nejistota ohledně budoucnosti. Čtyři zdánlivě šťastné ženy různého věku se rozhodují, že je čas změnit své životy, bojovat za štěstí a splnit si své touhy. Jeden z nejvýraznějších a nejtalentovanějších polských režisérů současnosti Tomasz Wasilewski přináší syrový portrét milostných vztahů, zachycený precizní kamerou Olega Mutua.

zdroj: Artcam

Pes ro(c)ku
Z Bodiho měl být tradiční hlídací pes s pevnou pracovní dobou a slibnou kariérou. Místo toho vzal kytaru, hrábnul od strun a stal se zcela novým druhem – psem rockovým. Animovaná komedie Pes Ro©ku přinese velké rock´n´rollové dobrodružství.

Bodi je dospívající pes, žije v odlehlé idylické vesnici v horách a připravuje se na stejnou kariéru, jako má jeho táta. Má být hlídačem a strážit veselé a dovádivé ovečky před skupinou nadměrně mlsných vlků. Moc mu to nevoní a, upřímně, ani trochu mu to nejde. A pak se to stane: Doslova z nebe spadne na zem rádio, Bodi uslyší píseň hvězdného Kryštofa Kočkostára a zamiluje se do hudby. Od té doby je to samé Rock sem roll tam, „Tati, chci být muzikantem“, „Chci být jako Kryštof“ a do toho „Bodi, na to zapomeň“ a tak dál. Nakonec mu ale táta koupí lístek na autobus a Bodi se s kytarou na zádech vydá do velkého světa s plánem založit kapelu a stát se rockovou hvězdou. To je ale teprve začátek, velký svět má totiž pro podobné naivní snílky připravené překážky a Bodiho čeká poměrně slušná porce nečekaných událostí. Nástrahy města, noví kámoši, v patách má vlčí mafii a k tomu ho někdo navede, aby poprosil samotného Kočkostára o pár lekcí na kytaru. Bodi není pes popu, ani pes měsíce, je to Pes ro(c)ku.

zdroj: Bontonfilm

Sámská krev
Čtrnáctiletá Elle Marja je Sámská dívka, která se věnuje chovu sobů. Vystavena rasismu éry třicátých let minulého století začne snít o novém životě. K jeho dosažení je ale nutné stát se někým jiným.

zdroj: Profimedia

I dva jsou rodina
Vtipný a nonšalantní Samuel (Omar Sy) si užívá bezstarostný život na francouzské Riviéře. Jednoho dne ho však navštíví víkendový flirt Kristin (Clémence Poésy) a oznámí mu, že dítě, které drží v náručí, je jeho. Předá mu holčičku a uteče. Samuel vyráží s malou Glorií do Londýna, kde Kristin marně hledá. Nakonec mu nezbývá nic jiného než si najít práci a ve velkoměstě se usadit. Samuel se okouzlujícím způsobem pouští do výchovy malé Glorie. Během následujících osmi let se ukáže, že je nejen milující, ale i hodně netradiční táta. S humorem se vypořádává s nástrahami každodenního života osamělého Francouze v Londýně. Rodinná idylka se však záhy změní, když se zničehonic před jejich dveřmi objeví Kristin…

zdroj: Bohemia Motion Pictures

Moonlight
Nadčasový příběh dospívání a hledání sebe sama je zasazený do drsných kulis okrajových čtvrtí Miami. Mladý Chiron bojuje o svoje místo v prostředí, ve kterém často rozhoduje právo silnějšího, zatímco jeho vnitřní svět se plní láskou, bolestí i touhou. Moonlight zachycuje univerzální témata přátelství a sexuální identity ve třech různých životních etapách od dětství až po dospělost. Je zároveň portrétem mladého člověka, současných amerických předměstí i nepostřehnutelných sil, které formují lidské životy. Nekonvenční způsob vyprávění, vynalézavá vizuální složka i mimořádné herecké výkony vynesly snímku Zlatý glóbus za nejlepší film.

zdroj: Aerofilms

Lion
Pětiletý indický chlapec Saroo se ztratí ve vlaku, který ho odveze tisíce kilometrů od jeho domova a rodiny. Ocitne se v ulicích Kalkaty, kde se musí naučit sám a opuštěný přežít. Po strastiplné a nebezpečné cestě se na něj usměje štěstí a adoptuje si ho manželský pár z Austrálie. O pětadvacet let později, vyzbrojen jen hrstkou nejasných vzpomínek, neochvějným odhodláním a revoluční technologií Google Earth, se vydává na dlouhou cestu za svou ztracenou rodinou v daleké Indii.

zdroj: Forum Film CZ & SK

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na John Wick 2?
Kam zajít na Bába z ledu?
Kam zajít na Spojené státy lásky?
Kam zajít na Pes ro(c)ku?
Kam zajít na Sámská krev?
Kam zajít na I dva jsou rodina?
Kam zajít na Moonlight?
Kam zajít na Lion?

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub John Wick 2
Fanklub Bába z ledu
Fanklub Spojené státy lásky
Fanklub Pes ro(c)ku
Fanklub Sámská krev
Fanklub I dva jsou rodina
Fanklub Moonlight
Fanklub Lion

Zatím bez komentáře, buďte první!