Filmové premiéry: Příběh Masaryka a tajná organizace asasinů
zdroj: Cinemart

Filmové premiéry: Příběh Masaryka a tajná organizace asasinů

28. 12. 2016 – 13:10 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Napínavý životní příběh Jana Masaryka, boj o nástroj k ovládnutí světa, pronásledovaní duchem mrtvého chlapce, příběh nešťastné lásky mezi vězeňkyní a ředitelem věznice, nebo pasažéři vesmírné lodi bojující o přežití. Poslední týden roku 2016 přináší 5 filmových premiér, a dokument o životě a kariéře zpěváka Lemmyho.

Masaryk
Prožil život bohéma, miloval ženy, hudbu, velká gesta. V jeho srdci bojovala nespoutanost extravagantního umělce s povinností a morálkou úředníka, diplomata. Velkou část života procestoval, ale nikdy nezapomněl na zemi, z níž pocházel, na republiku, kterou založil jeho otec Tomáš Garrigue. Smrt Jana Masaryka je dodnes zahalena tajemstvím. Mnohá tajemství se však skrývají i v jeho životě! Dramatický příběh, věnovaný osudům velvyslance a pozdějšího československého ministra zahraničí, Jana Masaryka, se vrací do doby těsně před druhou světovou válkou. Ve třicátých letech vrcholí Masarykova diplomatická kariéra, kterou tráví převážně ve Velké Británii, kde se snaží dostat světové mocnosti na stranu Československa.

Muž, oceňovaný jako brilantní řečník, zábavný společník a milovník života, má však i svou temnou stránku. Masaryk hledá únik před svým jménem, před odpovědností i před sebou samým v hýřivém životě, alkoholu a drogách, ale také v neustálém sebetrýznění. Tehdejší velvyslanec v Londýně se najednou ztrácí z veřejného života. Přerušuje kontakt s politickými kolegy i s přáteli. Na několik měsíců mizí, kamsi do Ameriky... Na pozadí historických událostí se odehrává napínavý životní příběh okouzlujícího, ale nevyrovnaného, sebedestruktivního muže a jeho marného boje o budoucnost vlastní země.

zdroj: Bioscop

Assassin’s Creed
Usvědčený vrah Callum Lynch (Michael Fassbender) je nedobrovolně vysvobozen z cely smrti jen proto, aby se stal součástí staletého boje mezi asasíny, templáři a španělskými inkvizitory. Jeho novým vězením se stává tajné zařízení Abstergo vybavené revoluční technologií Animus, která odhaluje v lidské DNA genetické vzpomínky a tím umožňuje vrátit se a prožít vzpomínky předků, které byly dosud ztracené v minulosti.

Callum se díky Animusu propojí se svým prapředkem žijícím v Granadě a Seville v období španělské inkvizice v 15. století. Jmenuje se Aguilar de Nerha a je členem bratrstva asasínů, které už několik století vede skrytou válku s řádem templářů, svým odvěkým nepřítelem. Tajná organizace asasínů se zavázala chránit svobodnou vůli lidstva a snaží se zabránit tomu, aby se templáři s pomocí inkvizice zmocnili mocného artefaktu nazývaného Jablko Ráje. A právě tento artefakt je podle přesvědčení templářů nástrojem k ovládnutí celého světa.

zdroj: Cinemart

V pasti
Dětská psycholožka Mary Portman (Naomi Watts) přišla při tragické automobilové nehodě o manžela. Její syn Stephen sice nehodu přežil, ale zůstal ve vegetativním stavu upoutaný na lůžko. Pro Mary se život změnil v nepřetržitou péči o paralyzované dítě. V jejím velkém domě uprostřed lesů v ní narůstá pocit samoty a izolace.

Vše změní příchod nového pacienta. Malý chlapec Tom se po smrti matky uzavřel do sebe. Mary se rozhodne vzít Toma v rámci léčby k sobě domů. Uprostřed zuřící sněhové bouře však hoch z domu zmizí. Šance, že přežil venku mrazivou noc, je nulová.

Mary si je přesto jistá, že poté Toma ve svém domě několikrát zahlédla. Z místností se ozývají zvláštní zvuky, v domě se začínají dít děsivé věci. Někdo nebo něco je ohrožuje. Mary a Stephen už nejsou ve svém domově v bezpečí. S narůstající hrůzou nabývá Mary přesvědčení, že je pronásleduje duch mrtvého chlapce…

zdroj: Bioscop

Zničeni láskou
Žena - vězeňkyně, čekající na verdikt nad svou budoucností, objeví v sobě schopnost úpřímného citu vůči muži - řediteli věznice. Vědom si vzájemného vztahu se muž zmítá mezi pocitem moci a neočekávanými lidskými emocemi vůči nesprávné ženě. Vedena touhou po lásce, naivitou i silnými ambicemi žena využívá jedinou účinnou zbraň: svoji ženskost. Příběh nešťastné lásky podle skutečných událostí je převyprávěn ze dvou uhlů pohledu – podle záznamů ze soudních procesů a optikou veřejnosti.

zdroj: Mirius FD

Pasažéři
Jennifer Lawrence a Chris Pratt představují dva pasažéry vesmírné lodi, která je má dopravit na jinou planetu, kde by měli začít nový život. Když je jejich hibernační kóje za záhadných okolností probudí o 90 let dříve, než loď dosáhne svého cíle, mění se ale rutinní cesta v souboj o přežití. Zatímco se Jim a Aurora snaží rozplést záhadu poruchy, která je vzbudila, zjišťují, že mezi nimi vzniká cosi více než přátelství a nejsou schopni odolávat nezměrné přitažlivosti, kterou jeden ke druhému cítí... až do okamžiku, kdy odhalí, že se celá loď ocitá na pokraji zničení, a zjistí skutečnou příčinu toho, proč byli probuzeni.

zdroj: Falcon

Lemmy Forever
Chlastem a drogami poháněná kariéra zpěváka Lemmyho s chraplavým hlasem se více jak čtyři desetiletí protíná s mnoha mezníky v dějinách rockové hudby. Viděl Beatles v Cavern Club, jezdil jako roadie s Jimim Hendrixem, důvěrně radil Sidu Viciousovi a hrál v rockových kapelách Merseybeat a Psychadelic předtím, než spojením punkových a metalových prvků s kapelou MOTÖRHEAD inspiroval vznik trash metalu. Na své cestě se stal věčnou inspirací takovým legendám, jako Dave Grahl, Slash, Metallica - ty všechny ve filmu uvidíme, spolu s Ozzym Osbournem, Alice Cooperem a mnoha dalšími... Po dobu tří let sledovala kamera tohoto neklidného rockového válečníka na cestě z jeho zaneřáděného hollywoodského bytu na evropské stadiony. Zachycuje Lemmyho při klidných, sebeodhalujících chvílích doma, při jam sessions s Davem Grahlem i jako rockového hrdinu, řidiče válečného tanku. Odhalí muže, který je osobitější, filozofující a má větší smysl pro humor, než by většina lidí očekávala.

zdroj: Atlantis Entertainment)

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Masaryk?
Kam zajít na Assassin’s Creed? Ve vybraných kinech také ve 3D.
Kam zajít na V pasti?
Kam zajít na Zničeni láskou?
Kam zajít na Pasažéři? Ve vybraných kinech také ve 3D.
Kam zajít na Lemmy Forever?

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Masaryk
Fanklub Assassin’s Creed
Fanklub V pasti
Fanklub Zničeni láskou
Fanklub Pasažéři
Fanklub Lemmy Forever

Zatím bez komentáře, buďte první!