Filmové premiéry: Požírači ponožek a drsný detektiv s tváří Toma Cruise
zdroj: Falcon

Filmové premiéry: Požírači ponožek a drsný detektiv s tváří Toma Cruise

19. 10. 2016 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Hrdina knižní série Leeho Childa znovu na scéně, záhady na hranici reality a fantazie, první černošský klaun, snaha o obnovu vztahu mezi otcem a dcerou, rozhovor mezi mužem a ženou, život horníka povýšeného do kanceláře, animovaní požírači ponožek, a boj za záchranu jednoho z posledních přeživších rumunských kin. Ve 41. týdnu tohoto roku nás čeká 8 filmových premiér a digitálně restaurované české drama Takový je život.

Jack Reacher: Nevracej se
Drsnějších detektivů po světě moc nechodí. Jack Reacher má navíc pod kůží vojenský dril, tvář Toma Cruise, pronikavý intelekt a neodolatelnou schopnost z kohokoliv cokoliv vymlátit. Hrdina úspěšné knižní série Leeho Childa poprvé úspěšně vlezl na filmová plátna před čtyřmi lety a už tehdy bylo jasné, že to nebylo naposledy.

Reacher nejraději pracuje tam, kde by byl oficiální postup příliš zdlouhavý. Jako bývalý major vojenské policie má rád zločiny s armádní příchutí a vůbec nejraději ty, které na první pohled nedávají smysl. Jako třeba obvinění velitelky Susan Turnerové (Cobie Smulders) ze špionáže. Krásku s dosud neposkvrněnou pověstí, kolem které začali náhle v podezřelém tempu umírat lidé, chtěl původně pozvat na večeři. Teď ji musí vytáhnout z basy, aby pomohl dokázat její nevinu. Někomu se to samozřejmě nelíbí a ten Někdo bude chtít Reachera pořádně klepnout přes prsty. Neváhá k tomu přitom využít i ty nejodpornější prostředky, jako je likvidace Reacherovy dcery, o jejíž existenci on sám dosud neměl tušení. Tady jde totiž o hodně.

zdroj: Cinemart

Devátý život Louise Draxe
Devítiletý Louis Drax jako zázrakem přežije téměř smrtelný pád. Psycholog Allan Pascal se snaží odkrýt podivné okolnosti chlapcovy nehody. Zároveň čelí zvláštním, temným náhodám, které sužují jeho život. Čím dál víc je vtahován do spleti záhad na hranici reality a fantazie.

zdroj: Bioscop

Monsieur Chocolat
Rafael Padilla přezdívaný Chocolat byl prvním černošským klaunem. Vystupoval společně s ostříleným kolegou Footitem a toto na první pohled nepravděpodobné duo si na počátku 20. století podmanilo Paříž. Jenže lákadla slávy a dobové předsudky připraví Padillovi v podání Omara Sye víc překážek, než s kolika počítal.

zdroj: AČFK

Toni Erdmann
Když učitele hudby Winfrieda opustí poslední žák a pes Willi umře, stárnoucí muž bez závazků se rozhodne opustit Německo a překvapit návštěvou dceru Ines, která v Bukurešti pracuje u mezinárodní poradenské firmy. Otázkou „Jsi šťastná?" předznamená otec, proslulý svým absurdním smyslem pro humor, následný řetěz komických i trapných situací, jimiž v duchu své záliby v převlecích a nasazování falešných zubů začne narušovat sebejistotu své dcery a její přesvědčení, že smyslem života je obětovat kariéře i vlastní soukromí. Nepředvídatelnost situací, jimiž Winfried v roli fiktivního Toniho Erdmanna nabourává svět, v jehož kruhu se pohybuje Ines, dává filmu charakter komedie, ale nepotlačuje dramatickou stránku otcova úsilí obnovit vztah s dcerou, přerušený kdysi vinou generačních rozporů.

zdroj: Film Europe

Krásné dny v Aranjuez
Krásný letní den. Zahrada. Terasa. Muž a žena sedí u stolu pod stromy, okolo nich proudí lehký, letní vánek. V nekonečné dáli, za rozlehlou plání, se rýsuje silueta Paříže. Rozhovor začíná. Mezi ženou a mužem křižují otázky i odpovědi. O sexuálních zkušenostech, o dětství a vzpomínkách, o podstatě léta, o rozdílech mezi mužem a ženou, mezi ženskou perspektivou a mužským vnímáním. V domě přiléhajícím k terase sedí spisovatel představující si tento dialog a píše. Nebo je to naopak? Je možné, že mu ve skutečnosti dvojice z terasy diktuje tento dlouhý, závěrečný rozhovor mezi mužem a ženou a Nick Cave mu k tomu hraje na piano?

Wim Wenders natočil tento komorní příběh podle divadelní hry svého přítele, dramatika Petera Handkeho, jejíž podtitul zní „Letní dialog,“ ale spíše je to souboj mezi mužem a ženou, který se skrývá pod slupkou slovní hry na otázky a odpovědi, jež má jedno hlavní pravidlo a to bezpodmínečnou poctivost.

zdroj: Cinemart

Ostravak Ostravski
Jarek Ostravski je horník jako každý jiný. Když ale v dole bouchne jedna ze štol a on zachrání spoustu svých kamarádů ze závalu, stane se hrdinou a rázem se mu jeho život obrátí naruby. Vedením firmy je povýšen z dolu do kanceláře, aby se staral o horníky, dostane se do zorného úhlu médií, rodiny, přátel, ale především se znásobí jeho kredit u žen. Kdo by ale mohl tušit, jak to celé je vlastně doopravdy...

zdroj: Bohemia MP

Lichožrouti
Lichožrouti jsou malí tvorové, kteří žijí s námi lidmi a mohou za to, že lidstvu z páru ponožek vždy zůstane jen jedna – lichá. Ponožkami se totiž živí!

Na ploše dobrodružného příběhu dvou znepřátelených lichožroutských gangů je vykreslen svět podobný lidskému, nenásilně a s humorem vlastním spisovateli a básníkovi Pavlu Šrutovi, spoluautorovi scénáře a autorovi předlohy.

Osudy hlavních protagonistů – lichožroutů a jejich největšího protihráče, podivínského a samotářského člověka – Profesora, spojuje příběh hlavního hrdiny, malého lichožrouta Hihlíka. Ten je ve filmu záhy „dahlovsky“ postaven do role sirotka a outsidera. Malý hrdina čerpá sílu z pevného vztahu, který měl se svým lichožroutím dědečkem, který jej vychoval. V novém drsnějším lupičském domově svého mafiánského strýce Padreho, kam po smrti dědečka odchází, své ideály a zásady neopouští. A to i přesto, že jej zavedou často do prekérních situací. Pokud je s těžkým srdcem vědomě poruší, pak pouze proto, že věří, že vyčerpal všechny možnosti, aby došel ke svému vytouženému cíli – rodině.

zdroj: Falcon

Cinema, mon amour
Cinema, Mon Amour je příběhem Viktora Puriceho, správce, bývalého promítače, celoživotního cinephila a jeho dvou věrných kolegyň - Cornelie a Loreny. Sledujeme je v boji za záchranu jednoho z posledních přeživších rumunských kin - Dacia Panoramic v Piatra Neamt. Viktor zažil "zlatý věk" kinematografie a sní o znovunastolení starých dobrých časů. Jen stěží ovšem drží krok s novou, krutou realitou. V kině, kterému chybí vytápění a které se pomalu ale jistě rozpadá, a bez jakékoliv podpory ze strany majitele - státu, je to boj téměř "donquijotský".

zdroj: YouTube.com

Takový je život
Hrdinkou filmu je proletářská žena a matka. Její muž, uhlíř, propadá alkoholu a zanedbává práci. Po propuštění tráví většinu času v hospodě, kde s kamarády a se svou milenkou, číšnicí, utrácí peníze, které jeho žena vydělala jako pradlena. Žena si uprostřed práce a starostí ani nevzpomene, že má narozeniny, ale sousedé jí přijdou blahopřát. I tento radostný den však končí smutně: muž se opět vrátí opilý. Když v záchvatu zuřivosti začne ničit chudé zařízení domácnosti, žena jej vyžene. Muž se odstěhuje k milence. Jednoho dne se žena při praní těžce opaří a za několik dní zemře. Muž se vrátí domů a vystrojí jí prostý pohřeb, kterého se zúčastní všichni sousedé. Po pohřbu je muž pohostí v blízkém hostinci. Pak se všichni vrátí do svých domovů, jako by se nic nestalo. Vždyť takový je život.

zdroj: NFA

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Jack Reacher: Nevracej se?
Kam zajít na Devátý život Louise Draxe?
Kam zajít na Monsieur Chocolat?
Kam zajít na Toni Erdmann?
Kam zajít na Krásné dny v Aranjuez? Ve vybraných kinech také ve 3D.
Kam zajít na Ostravak Ostravski?
Kam zajít na Lichožrouti?
Kam zajít na Cinema, mon amour?
Kam zajít na Takový je život?

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Jack Reacher: Nevracej se
Fanklub Devátý život Louise Draxe
Fanklub Monsieur Chocolat
Fanklub Toni Erdmann
Fanklub Krásné dny v Aranjuez
Fanklub Ostravak Ostravski
Fanklub Lichožrouti
Fanklub Cinema, mon amour
Fanklub Takový je život

Zatím bez komentáře, buďte první!