Filmové premiéry: Návrat legendárních krotitelů a fenomén internetových seznamek
zdroj: Bontonfilm

Filmové premiéry: Návrat legendárních krotitelů a fenomén internetových seznamek

27. 7. 2016 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Boj s nadpřirozenými bytostmi, dokonalý plán a touha po pomstě, dobrodružná cesta do Černé hory, příběh děvčátka převezeného z úžasných švýcarských Alp do německého Frankfurtu nad Mohanem, enigmatická vycházka do hlubin dětství a pamětí, nebo komedie o mužích, ženách a zajímavém fenoménu doby - internetové seznamce. Ve 29. týdnu tohoto roku se můžeme těšit na pestrou nabídku filmových žánrů, čeká nás 6 filmových premiér.

Krotitelé duchů
Třicet let poté, co diváky uchvátil původní film, se Krotitelé duchů vracejí, aby se ve zcela nové podobě představili současné divácké generaci. Režisér Paul Feig kombinuje známé prvky boje s nadpřirozenými bytostmi, díky kterým byla původní filmová série tak oblíbená, s novým hereckým týmem, složeným z těch nejlepších komediálních herců současnosti. Připravte se na letní podívanou, během které společně zachrání svět!

zdroj: Falcon

Jason Bourne
Jason Bourne (Matt Damon) už poskládal skoro všechny střípky své rozbité životní mozaiky. Potrestal většinu tvůrců zvláštního programu, který z něj udělal stroj na zabíjení. Chce hodit minulost za hlavu a dál pokračovat prostou přítomností, kterou představují ilegální boxerské zápasy. Z tohohle komfortu ho vytrhne bývalá kolegyně, zběhlá agentka Nicky (Julia Stiles), která mu připomene, že na ty nejpalčivější otázky ještě odpovědi nedostal. Když ho pak málem dostane nájemný zabiják, pustí se znovu do boje s Agenturou, teď reprezentovanou tvrdým ředitelem Robertem Deweym (Tommy Lee Jones) a jednou nebezpečně chytrou analytičkou (Alicia Vikander). Jason Bourne se ocitá na staré známé horké půdě, kde nemůže věřit nikomu a ničemu a kde přežití vyžaduje, aby si vzpomněl na to, co se naučil v programu, který díky němu skončil.

zdroj: Cinemart

Montenegro
Děj road movie komedie Montenegro pojednává o srbské studentce psychologie a sociologie Andjele, která se v rámci psaní diplomové práce rozhodne vyrazit na dobrodružnou cestu do Černé Hory se svojí dlouholetou kamarádkou a dvěma cizinci. Výprava jí nakonec ukáže, že život nemusí být řízen pouze rozumem…

Montenegro je snímek plný představivosti a psychologie. Andjela se snaží předpovídat, co se stane v následujících chvílích a následně dané představy konfrontuje s realitou. To vytváří zajímavý prvek, se kterým si čeští režiséry jen zřídka kdy hrají. Právě tyto a další momenty dělají z Montenegra spíše umělecky zaměřený snímek, který má též za cíl oslovit zahraniční festivalové diváky.

Montenegro natočil malý štáb, čítající pouhých 18 lidí z devíti zemí, v nádherných lokacích v Černé Hoře, kam se vydal v pěti velkých offroadových autech. Na této dobrodružné cestě si tvůrci dali za cíl vytvořit film s mezinárodními ambicemi o střetávání kultur v tak malém izolovaném prostředí, jakým jen auto může být…

zdroj: Bohemia Motion Pictures

Heidi, děvčátko z hor
Heidi je osiřelé děvčátko, které tráví nejšťastnější dny dětství společně s kamarádem Peterem při hlídání stáda koz, radostného hraní a užívání si svobody švýcarských Alp, kde bydlí v prostém srubu u svého dědečka. Naplno prožitým dnům je však náhle konec, když je Heidi převezena tetou Dete do německého Frankufurtu nad Mohanem, kde má dělat společnost nemocné dívce Kláře ze zámožné rodiny. Dívky se sice ihned skamarádí, ale Heidin stesk po dědečkovi, Peterovi a horách je příliš velký… Nové filmové zpracování klasického díla světové literatury od Johanny Spyriové se vyznačuje nádherně nasnímanou švýcarskou přírodou a hřejivou atmosférou, která osloví každého od nejmenších diváků po babičky, které četly Heidi jako povinnou literaturu.

zdroj: Bohemia Motion Pictures

Lily Lane
Nejnovější snímek Lily Lane zázračného dítěte maďarského filmu Benceho Fliegaufa je enigmatickou vycházkou do hlubin dětství a paměti, v jejímž epicentru stojí Rebeka a její malý syn Dani.

Novinka Lily Lane maďarského režiséra Benceho Fliegaufa je enigmatickou vycházkou do hlubin dětství a paměti, v jejímž epicentru stojí Rebeka a její malý syn Dani. Motivy rozvodu, úmrtí a shledání mají v tomto evokativním filmu stejně důležitou funkci jako strašidelná vyprávění a neobvyklé ponuré fantazie, v nichž se čas a prostor stékají dohromady. Lily Lane je asociativní klaustrofobické drama o tom, jak dítě skutečně naslouchá a aktivně přetváří to, co mu dospělí vyprávějí.

zdroj: YouTube.com

Sezn@mka
„Léta randění, blbnutí na seznamkách a je to pořád stejný. Kretén střídá kreténa," povzdychne si hrdinka filmu a její další rande na inzerát s tváří Lukáše Pavláska se rychle zařadí do jejího oddílu katastrof a kreténů. Podobný seznam příšerných schůzek postupně rozšiřují i další postavy. Sezn@mka je totiž komedie o mužích, ženách a zajímavém fenoménu doby - internetové seznamce. A samozřejmě o tom, co všechno se na takovém rande naslepo může stát.

Ale pozor, v rybníku hledajících se může objevit i dravá štika. Jiří Langmajer jako šéf seznamky čelí stížnostem nespokojených dam. Ve jménu firmy a ve jménu příležitosti, která dělá zloděje, musí ukázat, že chlapi nejsou pouze idioti. S šarmem a roztomilostí slavného filmového Kristiána vyráží jako nové rande na schůzky s klientkami. Vyzbrojen informacemi z jejich dotazníků vystupuje jako muž jejich snů. Po několika naplněných schůzkách ovšem beze stopy mizí. On totiž manželku nehledá, on už doma jednu má. A ta má zase kamarádku a ta hledá na seznamce a tu Jiří Langmajer taky svede. Smyčka kolem záletníka se začíná utahovat a ve vzduchu visí společný ženský slib, že pomsta bude sladká.

zdroj: Bontonfilm

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Krotitelé duchů
Kam zajít na Jason Bourne
Kam zajít na Montenegro
Kam zajít na Heidi, děvčátko z hor
Kam zajít na Lily Lane
Kam zajít na Sezn@mka

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Krotitelé duchů
Fanklub Jason Bourne
Fanklub Montenegro
Fanklub Heidi, děvčátko z hor
Fanklub Lily Lane
Fanklub Sezn@mka

Zatím bez komentáře, buďte první!