Filmové premiéry: Návrat Alenky a netradiční road trip
zdroj: Falcon

Filmové premiéry: Návrat Alenky a netradiční road trip

25. 5. 2016 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Zneužití služebního tajemství, život naplánovaný do posledního puntíku, nebezpečná cesta Alenky z říše divů, dobrodružné prázdniny v pojízdném "zahradním domku" nebo film o současné generaci mladých lidí, jejich ztrátě orientace, absenci důležitých hodnot, cílů, fantazie a vlastního názoru. 21. týden tohoto roku nám přináší 5 filmových premiér. Všechny snímky vtrhnou do českých kin ve čtvrtek 26. května, Zeleňákovo Tajemství pouze služební již o dva dny dříve.

Tajemství pouze služební
Ve čtyřech tragikomicky laděných povídkách: tajemství bankovní,zpovědní, lékařské a státní, se divák dozví, co všechno se může stát, když bankovní úředníci, farář, lékař a ministr vyzradí, nebo zneužijí služební tajemství. Bez ohledu na důvod svého jednání tak mohou způsobit kuriózní potíže, nebo i tragédii.

zdroj: Magnusfilm

Maggie má plán
Maggie (Greta Gerwig) je mladá a nezávislá Newyorčanka, která zatím marně čeká na tu pravou a životní lásku. Nakonec si zvolí plán, že se stane svobodnou matkou a k otěhotnění se rozhodne využít svou bývalou studentskou známost (Travis Fimmel). I díky této volbě má, jako vždy, pocit dokonalé kontroly nad vlastním životem. Ale i přes tuto pečlivě naplánovanou „transakci“ však narazí na nepředvídatelnost osudu.

Maggie se totiž nečekaně zamiluje, a to do Johna (Ethan Hawke), profesora antropologie, jemuž se pro změnu zrovna rozpadá manželství s Georgettou (Julianne Moore), velmi úspěšnou a egocentrickou profesorkou na prestižní Columbia University, a také více než trochu drsnou manželkou. A tak Maggie rozjede další ze svých dokonalých plánů. Tentokráte na osvobození Johna z manželského chomoutu.

O několik let později, když je Maggie za Johna už provdaná, si uvědomí, že její láska k němu už poněkud vyprchala. A tak, jak je zvyklá, přijde s dalším plánem, a to smířit Johna s jeho bývalou manželkou a vrátit jej zpátky tam, odkud si jej před časem vyzvedla. S trochou pomoci nejlepších přátel, Tonyho (Bill Hader) a Felicie (Maya Rudolph), Maggie uvede do pohybu nový skvělý plán, který zamíchá s jejich životy a to jak nečekaně, tak i hodně vtipně. Maggie nakonec zjistí, že osud by občas měl být ponechán svému osudu.

zdroj: Cinemart

Alenka v říši divů: Za zrcadlem
Alenka Kingsleighová se ujala řemesla po svém otci a strávila několik posledních let na divokých vlnách světových oceánů jako mořeplavkyně. Po svém návratu do Londýna objeví kouzelné zrcadlo, skrz které se dostane zpět do fantastické Říše divů, kde se znovu shledá se svými starými známými: Bílým králíkem, houseňákem Absolemem, kocourem Šklíbou a potrhlým Kloboučníkem, který není ve své kůži. Kloboučník totiž ztratil svou svoucnost a tak Bílá královna Mirana vyšle Alenku zapůjčit si Chronosféru, cože je kovová koule uvnitř Velkých hodin, jež stanovují veškerý čas. Cestou do minulosti se Alenka setkává se svými přáteli – i nepřáteli – v různých dobách jejich životů. Alenku čeká nebezpečná cesta, během které musí zachránit potrhlého Kloboučníka dřív, než jí vyprší všechen čas.

zdroj: Falcon

Mikrob a Gasoil
Drobný Mikrob a vynalézavý Gasoil jsou tak trochu nenápadní a přehlížení teenageři. Vyhlídka, že dva měsíce blížících se prázdnin prožijí se svými rodinami, je pranic neláká. Jak ale uniknout před nudnou rutinou? Třeba tak, že vezmete motor ze sekačky, několik dřevěných planěk a postavíte neortodoxní vozidlo, něco mezi karavanem a zahradním domkem. A v něm zamíříte na netradiční dobrodružný road trip po Francii. Svoboda volá!

zdroj: Film Europe

Road-Movie
Jakub, spoluvlastník cestovní kanceláře Dolce Travel, odjíždí na víkend z Prahy do svého rodného města Telče, aby zde se svou rodinou oslavil narozeniny své matky. Potkává Ilonu, dávnou kamarádku z dětství, se kterou se neviděl několik let, a se kterou se vydává na spontánní a intenzivní výlet za hranice České republiky. Jejich zpočátku bezstarostná cesta, během které plánují jak utečou do Itálie sbírat meruňky, se postupem času stává pro oba spíše frustrující. Film o současné generaci mladých lidí, jejich ztrátě orientace, absenci důležitých hodnot, cílů, fantazie a vlastního názoru.

zdroj: Febiofest

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:?
Kam zajít na Tajemství pouze služební?
Kam zajít na Maggie má plán?
Kam zajít na Alenka v říši divů: Za zrcadlem? Ve vybraných kinech také ve 3D!
Kam zajít na Mikrob a Gasoil?
Kam zajít na Road-Movie?

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Tajemství pouze služební
Fanklub Maggie má plán
Fanklub Alenka v říši divů: Za zrcadlem
Fanklub Mikrob a Gasoil
Fanklub Road-Movie

Zatím bez komentáře, buďte první!