Deset známých princů z tradičních českých pohádek
zdroj: tisková zpráva

Deset známých princů z tradičních českých pohádek

29. 1. 2017 – 17:13 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Připomeňte si deset známých princů z krásných českých pohádek, které můžete vídávat na televizních obrazovkách. Který z princů, a která pohádka je vaše nejoblíbenější?

1. Princ Jaroslav hraje Jan Hrušínský

Jaroslav je princ z pohádky Jak se budí princezny. Ještě před narozením královské dcery jedou král s královnou do zpustlé tvrze - v ní žije královnina sestra, už spoustu let odloučena od světa. Když si král vybíral ženu, dal přednost Elišce a zlá Melánie od té doby myslí jen na pomstu... Více.

Jak se budí princezny - Jan Hrušínský, Marie Horáková zdroj: Filmové studio Barrandov

2. Princ Václav hraje Václav Neckář

Václav je princ z pohádky Šíleně smutná princezna. Pohádka vypráví příběh prince a princezny ze sousedních spřátelených zemí, kteří mají uzavřít sňatek, o čemž rozhodli jejich moudří otcové se svými rádci. Královské děti však o svém osudu chtějí rozhodnout samy a samy si také touží vybrat životního partnera, který se bude líbit jim, a ne takového, kterého určí státní důvody... Více.

Šíleně smutná princezna - Helena Vondráčková, Václav Neckář zdroj: Filmové studio Barrandov

3. Princ Petr hraje Saša Rašilov

Petr je princ z pohádky Kouzelný měšec. Čarodějnice Bludimíra se probudí po 27 letech ze spánku a zjistí, že její kouzelnická kniha je zničena. Aby získala peníze, vydá se spolu se svým služebníkem Huhlou jako půvabná šlechtična do království krále Jana, kde chce získat kouzelný měšec... Více.

Kouzelný měšec - Saša Rašilov nejml. zdroj: Česká televize

4. Princ Jiřík hraje Petr Štěpánek

Jiřík je princ z pohádky Zlatovláska. Tato pohádka podle Erbenovy předlohy už při premiéře zazářila na televizní obrazovce a její opakování má vždycky úspěch. Do hlavních rolí byli obsazeni výborní herci jako jsou Jorga Kotrbová, Petr Štěpánek a Jiří Holý... Více.

Zlatovláska - Petr Štěpánek zdroj: Česká televize / Vladimír Souček

5. Princ hraje Pavel Trávníček

Pavel Trávníček hraje prince v pohádce Tři oříšky pro Popelku. Tři oříšky skrývají tajemství, a Popelce umožní být jednou obratným lukostřelcem v zelené kamizole, prohánějícím se na koni, jindy neznámou princeznou, před jejíž krásou se i princi tají dech... Více.

Tři oříšky pro Popelku - Pavel Trávníček zdroj: Filmové studio Barrandov / DEFA

6. Princ Vilibald hraje Oldřich Vízner

Vilibald je princ ze seriálu Arabela. V říši lidí se setkáváme s rodinou Majerových, kde se pan Majer živí jako vypravěč pohádek na dobrou noc. Jednoho dne najde pan Majer kouzelný zvoneček, který jeho rodinu spojí s Říší pohádek, kde vládne hodný král Hyacint se dvěma dcerami - Arabelou a Xénií... Více.

Arabela - Oldřich Vízner zdroj: Česká televize / Jitka Bylinská

7. Princ Radovan hraje Josef Zíma

Radovan je princ z pohádky Princezna se zlatou hvězdou. Jedna z klasických českých filmových pohádek, nepostrádající nic z toho co by správná pohádka měla mít. Je tu království prince Radovana s královskou kuchyní, kde přestrojená Lada nalezne azyl mezi kuchtíky pod přísným okem hlavního královského kuchaře... Více.

Princezna se zlatou hvězdou - Marie Kyselková, Josef Zíma zdroj: Československý státní film

8. Princ Jeroným hraje Jiří Mádl

Jeroným je princ z pohádky Peklo s princeznou. Princezna Aneta se za žádnou cenu nechce vdávat. A už vůbec ne za nešikovného prince Jeronýma, kterému byla kdysi zaslíbena výměnou za ochranu království. Král Bedřich však na sňatku trvá, protože sní o velké říši... Více.

Peklo s princeznou - Jiří Mádl, Tereza Voříšková zdroj: Bioscop

9. Princ Vladimír hraje Vojtěch Dyk

Vladimír je princ z pohádky Micimutr. Velkolepě pojatá pohádka Micimutr vypráví příběh princezny Karolíny, která má již brzy posloužit jako svačina tříhlavému drakovi. Princům, kteří by Karolínu před smutným osudem měli zachránit, se ale do boje s drakem zrovna nechce... Více.

Micimutr - Vojtěch Dyk zdroj: Česká televize / Jana Vargová

10. Princ Jakub hraje Tomáš Klus

Jakub je princ z pohádky Tajemství staré bambitky. V jednom malém království mají panovníka, kterého máloco udrží doma. Král Vilém s královnou Olivií jsou stále na cestách. S velkorysostí sobě vlastní přenechávají vládu nad říší královské radě, ve které hlavní slovo mají rádcové Ferenc a Lorenc... Více.

Tajemství staré bambitky - Tomáš Klus zdroj: Česká televize / Rostislav Šimek

Zatím bez komentáře, buďte první!