David Koller o politice: 'Umělci by neměli stát stranou'
zdroj: Profimedia

David Koller o politice: 'Umělci by neměli stát stranou'

31. 5. 2015 – 21:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Frontman slavné hudební skupiny Lucie vysvětlil, proč se s oblibou vyjadřuje k politickému dění.

Zanícený kritik komunistů David Koller je přesvědčen, že umělci by si své politické postoje rozhodně neměli nechávat pro sebe.

"Každý se k politice vyjadřuje, ať už doma, v práci, nebo v hospodě. Když má někdo takovou práci, při které je na pódiu, proč by nemohl taky říct svůj názor? A já se cítím povinen o některých věcech mluvit, protože mám pocit, že lidé mají krátkou paměť a nechají se ovlivnit tím, co napíšete," uvedl v rozhovoru pro týdeník 5plus2.

Na mítincích ale nehraje a podle svých vlastních slov s tím ani nehodlá začínat.

"Jen jednou jsem zahrál tady na Kampě Karlu Schwarzenbergovi, když kandidoval do senátu. Užil jsem si to za totáče, že se muselo hrát pro naši největší, nejskvělejší a nejkrásnější Komunistickou stranu Československa a od té doby opravdu nemusím hrát pro politické partaje," vysvětlil a dodal:

"Myslím si totiž, že je to všechno úplně stejná parta. Najde se tam pár jedinců, kteří to myslí dobře a možná to i dělají dobře, ale pak je semelou ty konglomeráty různých obchodních zájmů."

Čtyřiapadesátiletý zpěvák rovněž prohlásil, že pokud už někdo pro politiky hraje, měl by to dělat jen z přesvědčení – rozhodně ne pro peníze. "Já bych si je neužil," podotknul.

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku