Bude Axl Rose plnohodnotná náhrada za Briana Johnsona v AC/DC?
Brian Johnson VS Axl Rose | zdroj: Vlastní foto autora

Bude Axl Rose plnohodnotná náhrada za Briana Johnsona v AC/DC?

31. 3. 2016 – 17:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Zpěvák AC/DC Brian Johnson měl, při právě probíhajícím turné, problémy se sluchem. To donutilo kapelu dočasně turné přerušit. Nyní by měl Briana Johnsona nahradit zpěvák z kapely Guns N' Roses, Axl Rose. Je to dobrá volba? Na to nám můžete odpovědět v anketě na konci článku o těchto rockových velikánech.

Brian Johnson

Brian Johnson je zpěvák a textař známý především svým působením v australské hard rockové kapele AC/DC. V roce 1972 založil Johnson glam rockovou kapelu Geordie a stal se jejím zpěvákem. Kapela se však po vydání několika úspěšných singlů rozpadla. V roce 1980 byla kapela na krátkou dobu obnovena, ale brzy po jejím obnovením byl Brian Johnson osloven s nabídkou vstoupit do AC/DC, kde měl nahradit zesnulého Bona Scotta. Johnson nabídku přijal a s kapelou ješte v roce 1980 vydal album Back in Black, které se stalo komerčně vůbec nejúspěšnějším hard rockovým albem všech dob. 

Více o zpěvákovi.

Brian Johnson zdroj: Profimedia

AC/DC

AC/DC je australská hard rocková skupina, kterou v roce 1973 v Sydney založili bratři Angus a Malcolm Youngovi. Kapela je spolu například s Led Zeppelin, Deep Purple nebo Black Sabbath považována za průkopníky hard rocku a heavy metalu.

Více o skupině AC/DC

zdroj: Archiv

Kompletní diskografie skupiny AC/DC

Přidejte se do fanklubu!
Fanklub Brian Johnson
Fanklub AC/DC

Axl Rose

Axl Rose je celosvětově známý jako zpěvák velmi úspěšné rockové kapely Guns N' Roses. Je mnohými považován za jednoho z nejlepších rockových frontmanů a také je neblaze proslulý svým „běsněním" na pódiu.

Rose projevoval velký zájem o hudbu, zpíval v místním kostele a učil se hrát na klavír. Založil skupinu nazvanou Axl. Jméno skupiny považoval za vlastní a zákonně si osvojil jméno Axl. Během celého mládí měl Axl problémy s policií, byl zatčen více než dvacetkrát a obžalován z činů jako opilost na veřejnoti a napadnutí. V Lafayette se ho pokoušeli zavřit jako notorického kriminálníka a na radu jeho právníka Axl opustil město a odešel do Los Angeles, kde se na začátku 80. let chtěl prosadit v rockové hudbě.

Více o zpěvákovi.

Axl Rose zdroj: Profimedia

Guns N' Roses

GN'R je americká hard rocková skupina založená v roce 1985 v Los Angeles. O dva roky později, v roce 1987, kapelu celosvětově proslavilo album Appetite for Destruction, kterého se prodalo přibližně pětadvacet milionů kopií po celém světě.

Více o skupině Guns N' Roses

zdroj: Archiv

Kompletní diskografie skupiny Guns N' Roses

Přidejte se do fanklubu!
Fanklub Axl Rose
Fanklub Guns N' Roses

Koncert AC/DC Koncert AC/DC | zdroj: tisková zpráva

Zatím bez komentáře, buďte první!