Aleš Brichta nebo Jan Toužimský, který je lepší Arakainista?
zdroj: tisková zpráva

Aleš Brichta nebo Jan Toužimský, který je lepší Arakainista?

28. 7. 2016 – 17:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Dlouhých 14 let uběhlo od doby, kdy Aleš Brichta oznámil odchod z kapely Arakain. Pro fanoušky to byl tehdy šok, někteří se s tím nevyrovnali dodnes. Po odchodu Brichty se postu zpěváka na 3 roky ujal Petr Kolář, aby jej v roce 2005 vystřídal Jan Toužimský, který s kapelou zažívá obrovské úspěchy dodnes. Kdo se ke kapele hodí více? Zakládající člen Aleš Brichta nebo současný frontman Honza Toužimský?

Arakain je česká metalová kapela, která byla založena v roce 1982 z bývalých členů kapely Apad, jejímž zpěvákem byl Aleš Brichta. Složení kapely se měnilo tak, že od roku 1982 zůstal jen kytarista Jiří Urban. Zakládajícími členy souboru byli zpěvák Aleš Brichta, kytarista Jiří Urban a bubeník Miroslav Nedvěd. Více o kapele.

"Nový" a "Starý" Arakain.

Arakain "starý" a "nový" Arakain | zdroj: tisková zpráva

Aleš Brichta

Aleš Brichta se narodil 9. srpna 1959 v Praze. S hudbou začínal ještě ve školních lavicích. Nejprve jej ovlivnila americká country. Jako by hudba drsných chlapíků předznamenala jeho pozdější vývoj a směr. V pubertě přičichl k rockové hudbě a později vedle studia na vysoké škole ekonomické postupně vystřídal několik skupin. Mihl se v Kentauru, Projektilu, aby se vzápětí opět objevil v Apadu, z něhož záhy vykrystalizovalo jádro pozdější legendy jménem Arakain. Více.

Metalománie

zdroj: Archiv

Marilyn v podání Aleše Brichty

zdroj: Archiv

Více videoklipů

Jan Toužimský

Jan Toužimský je český zpěvák, hudebník, muzikálový herec, frontman populární české metalové kapely Arakain a sólista RockOpery Praha. Na počátku své pěvecké kariéry působil v jihočeských kapelách Simon (1994 - 2004) a později InSIDERS (2002 - 2007). Od roku 2003 do roku 2009 účinkoval v muzikálu Michala Pavlíčka, Excalibur (hl. role král Artuš), alternoval Kamila Střihavku a Petra Koláře. Více.

Marylin v podání Jana Toužimského

zdroj: Archiv

Ďábelská hra

zdroj: Archiv

Více videoklipů

S kapelou vystupovala také zpěvačka Lucie Bílá. Jako perličku vám přinášíme 3 videa té stejné písně. Poznáte rozdíly?

Zimní Královna - Aleš Brichta + Lucie Bílá r. 1986

zdroj: Archiv

Zimní Královna - Aleš Brichta + Lucie Bílá r. 2013

zdroj: Archiv

Zimní Královna - Jan Toužimský + Lucie Bílá r. 2007

zdroj: Archiv

 



Přidejte se do fanklubu svého oblíbeného zpěváka!

Fanklub Aleš Brichta
Fanklub Jan Toužimský

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku